DAVVlD Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=&ved=0ahUKEwiX5oyup4zKAhXo_3IKHU8LAzAQiE4IIjAA&usg=AFQjCNF1sHlk2z9QIx28jtvfnGP_UlkifA Napęwno juz sporo osób to widziało ale czy ktoś mógł by mi to wytłumaczyć? I czy wgl jest sens bawić się w coś takiego? Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Popraw link. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 W skrócie: bierzemy wirnik z gównianego chińskiego silnika na ferrytowych magnesach, najlepiej Chaoli (stock JG np.) i wsadzamy do budy z najmocniejszymi dostępnymi neodymowymi magnesami. W efekcie powstaje silnik o b. dużym momencie, ale b. małej prędkości. Osobiście nie widzę w tym większego sensu, skoro zwykły niebieskodupny chinol za 80zł nie ma problemów z naciąganiem najmocniejszych sprężyn i to na stockowym przełożeniu 18:1. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Robiłem coś takiego. Miałem silnik cyny HT, który dziwnie działał. Czasem kręcił dobrze a czasem w ogóle, tak czy siak był do wywalenia. Nie pomogła nawet zmiana modułu szczotek. Więc wziąłem silnik stockowy i wymieniłem same magnesy z tego HT. Miał moc ale nie był zbytnio szybki. Z całego zabiegu byłem zadowolony. Cała zabawa ma tylko sens jak masz, popsute części pod ręką, bo kupowanie i grzebanie mija się z celem i lepiej kupić coś nowego. Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted January 3, 2016 Author Report Share Posted January 3, 2016 Czyli jest to cos w zupelnosci innego niz myslalem. Na filmikach widac jak podkladaja pod magnesy jakies kartki/blaszki i myslalem ze to tu cala tajemnica czyli zmniejszenie przestrzeni pomiędzy magnesami a wirnikiem :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts