coolphon Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Czy jest mozliwe rozwalenie szklanej butelki po piwie albo słoika replika broni krotkiej badz dlugiej (naped sprezynowy)?? Strzelajac kulkami 0,2g Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Czytałem na forum, że paroma strzałami ze SPASa, lub benelki TMa. A poza tym możesz postawić na parapecie i zacząć strzelać aż wypadnie za okno;) Link to post Share on other sites
coolphon Posted September 8, 2005 Author Report Share Posted September 8, 2005 Mowie tu o jednym strzale... czy jest to mozliwe aby jeden strzal ze springa rozwalil butelke ??Po za tym czy jest mozliwe aby ktorakolwiek replika z airsoftguns niosla kulki na 50m?? Link to post Share on other sites
Karczycho Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 ja swoim waltherem p99 z STTI rozwaliłęm słoik z odległości 5 m kulkami tajguna :D Link to post Share on other sites
Medi Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 coolphon -> tak, strzelając pod kątem 45* przy silnym wietrze w plecy, poza tym, to nie to forum. Link to post Share on other sites
Robson Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Czy jest mozliwe rozwalenie szklanej butelki po piwie albo słoika replika broni krotkiej badz dlugiej (naped sprezynowy)?? Strzelajac kulkami 0,2g przecież są snajperki po..... duzo fps, i to jest napęd sprężynowy :wink: p.s. oczywiście stuningowane :D Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Foka swojego czasu pisał, iż ze SPAS'a bodajże rozstrzelał butelkę po piwie. Link to post Share on other sites
Baset Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Ja kiedyś rozwaliłem dość duży słoik XM'em CG właśnie kulką 0,2 i nie było wiatru w plecy... ;) ale był za to duży mróz. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Tony-Hawk Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Mam MP5 A3 z TM i butelki rozwalam jak chce. Tylko, że to dzięki sprężynie 210%. Mój kolega ma chyba mx z CG, wsadziliśmy 0,5cm podkładke i z butelkami jeszcze lepiej sobie radzi. Link to post Share on other sites
Xychu Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Ale nie chodzi o butelke po kubusiu tylko po piwie :P Mi sie butelki PO PIWIE nigdy rozwalić gunem(mp5sd2 ca) nie udało choć pewnego razu bardzo sie zawziałem(kilkadziesiat kulek z przyłożenia). Sprawa wyglada oczywiście zupełnei inaczej jak sie strzela do butelki po podróbie kubusia, taka mi pękła niemal od razu. Link to post Share on other sites
Medi Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Butelki po piwie to ja z przyłożenia z Rugera Mk1C rozbić nie mogłem :wink: Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Butelki po piwie to ja z przyłożenia z Rugera Mk1C rozbić nie mogłem :wink: Phi to jakawyś słaby ten Ruger był. Nie będe czynił OT, ale zarówno M1 Carbine jak i Mossberg M500 czyniły wielkie spustoszenie wśród wyrobów szklanych (ten pierwszy puszczał kulkę przez "małpki", butelki po piwie, słoje różnorakie itp). Co zaś do sprężynowego SPAS'a to warto pamiętać, iż ten produkt TM puszcza 3 kulki na raz. To może nieco zmienić sytuację. Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Co zaś do sprężynowego SPAS'a to warto pamiętać, iż ten produkt TM puszcza 3 kulki na raz. To może nieco zmienić sytuację. A czy to Foka nie testowal na Benelce?? Ona tez ma 3 kulki w wystrzale Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Właśnie nie pamiętam . Jak Foka wpadnie to może się wypowie. Link to post Share on other sites
Foka Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Ta, to była Benelka. Poza tym mała różnica bo wewnętrznie niczym sie nie różnią. :) Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 M1 Carbine jak i Mossberg M500 czyniły wielkie spustoszenie [...]Co zaś do sprężynowego SPAS'a to warto pamiętać, iż ten produkt TM puszcza 3 kulki na raz. To może nieco zmienić sytuację. A Mossberg to strzela jedną?? Chyba, że myślimy o dwóch różnych modelach. Jeśli tak to sorry. Link to post Share on other sites
pi314 Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 miałem kiedyś takie coś srebrne (nie ma juz tego na rynku...) wyglądalo jak Colt 1911 i był to rok około 1997.Były do tego pomarańczowe kulki (dziś pewnie uznano by je za 0,11/0,12g -ale kij wie jaką to miało wtedy gramaturę).Skracając - ubiłem ustnik z tego ustrojstwa butelczyny po piwie .A benelka moja (na k.0,25g) z butelki po ginesie zrobiła połowe butelki po ginesie (urwało ją w połowie) fakt że gines ma cienkie szkło. PozdR0 pi Link to post Share on other sites
Recommended Posts