Wojtron Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 Siemanko ! Przymierzam się do kupna repliki i tak jak w temacie nie wiem co wybrać, czy CM039 - AK czy SC-01 - SCARL od Boyi. Na ogół różnica polega na tym ,że CYMA ma o 40 fpsów więcej i Gb v3 , ale ogółem lepsze recenzje słyszałem o scarze, czy może ktoś coś poradzić ? :) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 SCAR ma fajniejszą budę, za to gearbox jest przeciętny. Do tego kilka trudno dostępnych części. Cymka to dobry GB, buda za to przeciętna i jeszcze w systemie TM. Czemu akurat tego kałasza wybrałeś, skoro jest tyle innych. Na fpsy nie patrz. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 Zapomniałem o radzie: znajdź innego kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Wojtron Posted January 18, 2016 Author Report Share Posted January 18, 2016 Generalnie w temacie ASG jestem zielony, przymierzam się właśnie do kupna pierwszej repliki ;) wydawało mi się, że za cenę w okolicach 750 zł powinienem dostać coś przynajmniej dobrego tym bardziej, że komentarze też pod replikami były pozytywne (chociaż w sumie rzadko kiedy się zdarza, że są negatywne). Po prostu nie bardzo wiem co wybrać mimo,że poradnik dla żółtodziobów z tej strony już czytałem ;) Generalnie brałem pod uwagę scar'y (tu praktycznie Boyi, biorąc pod uwagę moją kieszeń) jakieś kałasze (ta cyma wydawała mi się najlepszym wyborem, pewnie przez cenę ;) ) i giety (ale mnie najbardziej interesuje w wersji G36K a tej akurat dużo nie ma ). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Myślę, że gdybyś naprawdę czytał tematy, to nie wybrałbyś ani tego SCARa, ani Cymy. Dlaczego? Bo to jedne z najgorszych możliwych wyborów w tej cenie. Jak Masz 750 zł, to bierz AKSU od FC. Quote Link to post Share on other sites
Wojtron Posted January 18, 2016 Author Report Share Posted January 18, 2016 A coś innego niż AKSU polecasz ? zależy mi również na możliwości załączenia przyrządu celowniczego i/lub rączki ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Przecież aksu posiada jaskółkę (szynę boczną), do tego istnieją łoża orisowane. Quote Link to post Share on other sites
Wojtron Posted January 18, 2016 Author Report Share Posted January 18, 2016 Tzn. miałem na myśli, że tak w ogóle poza AKSU, to o szynach to było tylko takie wtrącenie ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 to jest najlepszy możliwy wybór (i w kategorii cena/jakość, i w kategorii wykonanie zewnętrzne) do 750 zł. Rozumiem, że chcesz poznać gorsze opcje? Quote Link to post Share on other sites
Wojtron Posted January 19, 2016 Author Report Share Posted January 19, 2016 (edited) No cóż, po prostu interesują mnie inne opcje do 750 zł bo karabinek AKSU nigdy mi się nie podobał :v Edited January 19, 2016 by Wojtron Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 No to szukaj AK od Boyi. Bardzo fajnie zrobiony jak za swoją cenę jest również FC SMG, za 750 zł stać Cię na dwa. Ogółem - odradzam SCARa i jakiekolwiek M4 za tę cenę. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Tak jak chłopaki pisali wyżej, do 750zet aksu od fc jest najlepszym wyborem, bo jest to w zasadzie jedyna w pełni stalowa replika w tej cenie. Tak jak i droższym E&L, możesz nią doły kopać - dosłownie. Wewnątrz też jest porządna. Ludzie którzy dłużej strzelają, cenią sobie bardziej jakość wykonania repliki i jej wytrzymałość, niż możliwość podpięcia laserów, kolimatorów, wibratorów czy innych gumowych zabawek. W zasadzie chyba nie ma innych replik niekałacho-podobnych aeg, o tak dobrej budowie i odwzorowaniu, a już zwłaszcza w tej cenie. Jeśli ci jednak suczka się nie podoba, a masz do tego prawo, to przynajmniej określ jakiego typu repliki preferujesz - m4 i pochodne, mp5, g36 a może coś bardziej egzotycznego? Każda grupa ma swoje plusy i minusy techniczne, dodatkowo jeszcze dochodzą bolączki każdego modelu. Wybierz się może na stzrelankę i obmacaj trochę replik. Może zawęzi Ci to pole poszukiwań. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts