Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problemy z wymianą

Recommended Posts

witam chciałbym ostrze was i prosić o pomoc w sprawie wymiany z Kubą Milewskim otóż sprawa wygląda następująco dostałem ofertę wymian moje mp5 za auga classic army z rzekomo do wymiany tylko kablami no to stwierdziłem co mi tam i doszło do wymiany pierwsze wrażenie z auga nie było zbyt dobre wyrobiony gwint lufy tłumik przyklejony na klej wycięty kawałek stopki kolby kable wyglądały jakby je robił jakiś nie rozgarnięty trzy latek no ale dobra stwierdziłem ze wymienię wymienione powyżej rzeczy po wyciągnięciu gb moim oczom ukazała się zmasakrowana dysza która jak się potem okazało była stokiem z repliki m4 w samym gb dało się przeżyć lecz po wymianie części replika dalej nie strzelała postanowiłem oddać ją do serwisu na wycenę okazało się ze naprawa będzie kosztowała ponad 200zł

gdy zkontaktowałwm się z tym (...) od którego mam replikę powiedziałem mu o zaistniałej sytuacji powiedział ze nie jest serwisantem by wiedział co jest z nią nie tak zaproponowałem dwie opcje albo pokrywa koszty naprawy albo dosyłacza mój karabin gdzie usłyszałem odpowiedź repliki już nie mam a z tym poniesienie kosztów musze się zastanowić po czym zablokował mnie na Facebooku i przestał odbierać telefony i ty proszę was o pomoc co mogę zrobić aby utrudnić mu życie puki nie zapłaci za serwis

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

@domino113

Podpisuję się pod tym co napisał Lesio.

Ponadto, szybciutko poproś adminów, żeby ci tego "...." wycięli bo skończysz w sądzie.

Nie neguję tego co napisałeś. Może nawet twój kontrahent jest przestępcą, tego jednak na razie nie wiemy. A nazywanie go "..." może się dla Ciebie brzydko skończyć.

prośba do adminów:

/Od Moderatora: Wyciąłem tu i tam ;) Twój post zostaje. W poście jest kilka przydatnych rad.

przepraszam bardzo ale jak to inaczej nazwać

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

w pierwszym poście chciałem napisać że dotarł do mnie przedmiot niezgodny z opisem poprzedniego właściciela.

teraz nie mam jak się skontaktować z powyżej wymienionym bo zostałem zablokowany na facebooku i nie odbiera telefonów

Witam

Chciał bym ostrzec was przed Kubą Milewskim.

z tym użytkownikiem dokonałem wymiany niestety nie wszystko przebiegło pomyślnie samam proces wymiany nie mam zastrzeżeń lecz gdy zobaczyłem karabin nie było już tak przyjemnie.

według poprzedniego właściciela do wymiany w tym złomie były tylko dwie rzeczy po oddaniu jej na serwis usłyszałem że poza podanymi rzeczami jest do wymiany jeszcze szereg uszkodzonych podzespołów danego sprzętu.

cena naprawy według serwisanta oprócz podanych przedmiotów wynosi ponad 200 zł gdy skontaktowałem się z panem Kubą proponując rozwiązania tej sytuacji dając dwa warianty usłyszałem że się zastanowi i da mi znać.

po dwóch dniach czekania postanowiłem do niego napisać bez skutku wykonałem również kilka telefonów także bez odpowiedzi.

następnego dnia podczas kolejnej próby skontaktowania się zostałem zablokowany na Facebooku i na tym moje próby się zakończyły.

czy jest coś co mogę zrobić by powyższa osoba poniosła konsekwencje z góry dziękuje za podpowiedzi.