Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Duńskie i czeskie wzory kamo

Recommended Posts

"Flectar D" to nazwa nadana temu kamuflażowi przez rosyjskich producentów (chyba przez Spław), więc nie jest to nazwa zbyt popularna. Nieco różni się on od "oryginału" (czyli duńskiego pierwowzoru), z tego co widziałem jest on nieco jaśniejszy (mniej czarnych kropek).

Ale przy kapeluszu nie powinno to się jakoś strasznie rzucać w oczy, gorzej jeśli staniesz obok kolegi w oryginalnym duńczyku ;)

Różnica w kolorze niewielka i na kapeluszu nie rzuca się w oczy 8-) . Sądzę, że rosyjski mundurek to inwestycja, za rozsądne pieniądze. Miałem okazję go oglądać, już po kupnie swego. A, że mam sklerozę to zapomniałem, że Rosjanie mają odpowiedniki części zachodniego umundurowania :-F

• 2 weeks later...

Doradzam wstrzemięźliwośc przy zakupie duńskiego M 84 w wersji tańszej. Miałem go w rękach przez kilka godzin od chwili kiedy otrzymałem paczkę z RangerShop'u a zaraz odesłałem z powrotem. Bluza i spodnie tragicznie różnią się kolorem i do tego różni producenci (Mil-Tec i MMB). Jakośc materiału też nie wygląda najlepiej. Sklep nie był w stanie z zapasów magazynowych złożyc mi kompletu o rozmiarze M w przybliżonym odcieniu więc zdecydowałem się na zwrot kasy. Pozostały na minusie koszty dwóch przesyłek :evil: Nie liczyłem na wiele dobrego za tą cenę ale i tak jestem rozczarowany.