matm1994 Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Witam.Chce zacząć zabawę w asg i nie wiem jaka replikę kupić tak max do 1300 zł.Mam jedna na oku m4 cqb KWA i nie wiem co jest warta może podpowiedzieć jak może inna replikę kupić żeby nie rozwalił się po roku bez midyfikacji Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Tu masz wszystko: http://forum.wmasg.pl/topic/136561-repliki-m4-wybor-ostateczny Quote Link to post Share on other sites
matm1994 Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 wiem czytalem i nie wiem czy m4 jest dobrym wyborem.Moze mi podpowiecie jaka zywke kupic do max 800-1000 zł Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Na forum wymagamy poprawnej polszczyzny. Otrzymujesz ostrzeżenie, kolejne mogą skutkować blokadą konta. Quote Link to post Share on other sites
matm1994 Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Przepraszam za mają pisownie. Myślałem nad tymi replikami http://olx.pl/oferta/karabin-asg-g-p-lmt-defender-2000-CID767-ID9J3ap.html#0d1547b095 http://olx.pl/oferta/polaczenie-g36-m16-airsoft-asg-tuning-karabin-maszynowy-gratisy-replik-CID767-IDdmWQN.html Napiszcie co sadzicie o tych wyborach. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Jeśli to Twoja pierwsza replika i nie masz znajomego serwisanta, to lepiej Ci będzie kupić nową replikę z gwarancją. Quote Link to post Share on other sites
matm1994 Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 A jaką replikę polecasz ? Quote Link to post Share on other sites
matm1994 Posted February 28, 2016 Author Report Share Posted February 28, 2016 (edited) Standardowe repliki początkującego, mianowicie: Replika ekonomiczna: LINK Replika AK: LINK Replika G36: LINK lub: LINK Powyższe repliki przedstawiają bardzo dobry stosunek jakość/cena, a po minimalnym tuningu (wymiana gumki hop-up na np. TĄ) przedstawiają także dobrą wartość na polu walki. Trzymamy się z daleka od replik rodziny AR-15 (M4/M16/SR25/itd.) - TU można zapoznać się z opisem najpopularniejszych marek replik rodziny AR-15. W skrócie mówiąc - kupując tanią emkę przygotuj się na kolejne wydatki związane z awariami, i tuningiem. Należy także unikać wszelkich "karabinów snajperskich", gdyż taki karabin będzie "snajperski" tylko jeśli włożysz do niego części kilkukrotnie przewyższające go wartością, a obowiązkowo będziesz musiał także posiadać replikę na bliski dystans. Poza repliką potrzebujesz także ATESTOWANĄ NORMĄ EN166 ochronę oczu (np. TĄ) A jak z tuningiem i trwałością tych replik co mi podałeś ? Edited February 28, 2016 by matm1994 Quote Link to post Share on other sites
matm1994 Posted March 1, 2016 Author Report Share Posted March 1, 2016 W pompce nie ma możliwości przeprowadzenia tuningu, ale osiągi w stocku są genialne jak na replikę za mniej niż 100zł. W elektrykach, które podałem z zasady montuje się w nich tylko podstawowy tuning tzn. gumkę hop-up, lepszą baterię (LiPo), i ewentualnie lufę precyzyjną. Oczywiście każdą z tych replik można tuningować dalej, gdyż są to konstrukcje oparte o standardowe części. Mają one bardzo niezawodne układy napędowe, ale części zewnętrzne wykonane są z polimerów co ogranicza ich wytrzymałość, choć nie oznacza to, że repliki te rozpadają się w rękach. Generalnie dzięki takiej taniej, i uniwersalnej replice możesz poznać podstawy asg, oraz swoje predyspozycje które dalej możesz zgłębiać poprzez kupno kolejnej repliki - lepszej jakościowo, i przystosowanej do twoich konkretnych potrzeb. A co sadzisz o tej replice http://olx.pl/oferta/replika-asg-elektryczna-masada-acr-tan-410-fps-aeg-CID767-IDddUFH.html#5f94f8f8e8 Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Przecież napisał, żeby nie brać używanej repliki. Quote Link to post Share on other sites
GanjaMan Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Witam wszystkich! Żeby nie zakładać nowego tematu dla jednego pytania podłączę się tutaj. Mianowicie chcę sobie zakupić nową replikę i odwieczny problem : M4 czy AK ? W tamte wakacje miałem okazję strzelać z RK-05, ale replikę sprzedałem. Teraz zbieram powoli kasę na nową replikę i tutaj zastanawiam się między AK a M4 Zawsze podobały mi się kałachy ze względu na ich klimat, po prostu klasyka. Ale teraz pojawia się problem co do CQB. W AK FPSy trzymają się na poziomie ponad 400, co wyklucza je ze strzelania w budynkach i dlatego zastanawiam się nad kupnem czegoś ze stajni Specny, z systemem "szybkiej" wymiany sprężyny, bo w kałachu ciężko będzie ją wymienić a dodatkowo stracę gwarancję. Poza tym w "eMce" mogę montować kolimatory, a w AK wolałbym tego uniknąć, bo według mnie kolimator w kałachu psuje jego klimat i wolę używać mechanicznych przyrządów celowniczych. Ciągle nie mogę się zdecydować, czy lepiej kupić SA-B02 z możliwością szybkiej wymiany sprężyny, czy RK-06W i brać udział w strzelankach tylko w otwartym terenie? Na drugą replikę do CQB mnie jak na razie nie stać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
GanjaMan Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Ktoś coś ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Niestety i tak musisz się zdecydować ile chcesz mieć FPS i przy zamawianiu repliki podać sklepowi na ile fps mają ci ją zrobić. Obniżenie mocy często jest robione gratis. Nawet jak masz system szybkiej wymiany sprężyny to sklep walnie ci tam plombę, żebyś nie próbował wsadzać za mocnych sprężyn. Masz 2 wyjścia: albo masz replikę na dane FPSy albo chromolisz gwarancję i możesz sobie zmieniać. Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Cześć, Jeśli nie stać cię na drugą replikę, a masz pewność, że będziesz strzelał i las i CQB, to specna wydaje się dobrą opcją, aczkolwiek przeczytaj temat o tych replikach - ludzie piszą, że warto parę rzeczy zrobić "z pudełka". Z kolei od siebie powiem, że fpsy nie są aż tak istotne - zdarza mi się biegać po lesie z P90 mającą ~320fps i nie bywam na respie częściej, niż używając szturmu ~420. Z eMek polecane są evolution airsoft, 320-350fps w stocku zależnie od modelu, czyli w typowych normach cqb, a ponoć już z pudła strzelają wystarczająco celnie i daleko na las. Również polecam znaleźć temat o EA. Co do AK - na pewno kupując słabsza sprężynę możesz poprosić sklep o montaż, z tego co się orientuję większość robi to za darmo (jeśli replika i sprężyna kupiona u nich) i nie traci się gwarancji. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
GanjaMan Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Hmm, chyba faktycznie zdecyduję się na tą M4 od specny. Wiadomo, że nie zawsze będę się strzelał w lesie, a tak przed strzelanką w budynkach będę mógł wymienić sprężynę. Dzięki za odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts