Ślepak Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Szukałem podobnego tematu, ale niestety nic nie znalazłem. Mianowicie, moja kolba się "odspawała". Musiałem w nią wcisnąć kawałek drewna, by ją jakoś usztywnić. No ale prędzej czy później i to szlag trafi, więc myślałem nad wymianą kolby na jakąś inną. Ogólnie strasznie mi się podobają kolby od LR-300. Chociażby ta: http://www.taiwangun.com/kolby-i-dodatki-2/kolba-skladana-typ-lr-300-do-serii-ar-m4-boyi?from=listing&campaign-id=19 Pomimo tego, że jej brak, ale to mniejsza. Moje pytanie. Czy ktoś przerabiał tę replikę, albo podobną, by wcisnąć jakąś inną kolbę? I jak się za to zabrać by to się trzymało jak trzeba i nie odpadło po dłuższym użytkowaniu repliki? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Potrzebujesz adapter kolby m4 do ak. Problem tkwi w tym, że większość z nich jest przystosowana do body ze stalą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 A tę co podałem, z przeróbkami body, warto? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Poszukaj. Na tym forum widziałem dziesiątki przerobionych kolb. Dać się da, ale skoro masz problem z własnoręcznym wyszukiwaniem informacji z wykonaniem może być jeszcze trudniej. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Nie, nie mam z tym problemu. Szukałem, ale nic nie znalazłem co mi by pomogło. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 No a ten adapter? ;) http://airsoft.tiger111hk.com/p28124/EAIMING-Adapter-For-AK-AEG-to-M4-Stock-%28Black%29/product_info.html Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Gdyby był w Polsce... A tak, to nie będę się bawić w wysyłki zagraniczne. Chyba po prostu wezmę się za przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Gdyby był w Polsce... A tak, to nie będę się bawić w wysyłki zagraniczne. Chyba po prostu wezmę się za przeróbki. Płacisz i czekasz na towar. Jaka w tym filozofia? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 28, 2016 Author Report Share Posted February 28, 2016 Taka, że nie widzi mi się dać za to 14 dolców. Jaka w tym filozofia? Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 (edited) Daruj sobie samoróbkę, sam temat cisnąłem, nim kupiłem właśnie ten adapter, z aks74u podobnie jak z aks74 jest ten problem, że zawias idzie pod kątem, jak wyspawasz coś to nie uda Ci się uzyskać prostej linii z korpusem, może jestem cienki, ale zawsze miałem lekki spad, ten adapter jest warty swojej ceny (serio), aluminium ale porządne. Łatwiej jest o wymianę kolby na emkowatą w kałachu ze stałą kolbą. Edited February 28, 2016 by Dziku888 Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 28, 2016 Author Report Share Posted February 28, 2016 No coś prędzej czy później będę musiał zrobić z tą kolbą. No ale póki co, raczej nie wydam 70 złotych na to. Owszem, stać mnie, ale nie jest to pierwszorzędna sprawa. No trudno. Pomęczę się z tą, co mam. :) Dzięki za rozwianie wątpliwości Dziku. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Lesio ma takie adaptery, zagadaj do niego. :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 No ale póki co, raczej nie wydam 70 złotych na to. Dlatego ma pisać do Lesia, który je sprzedaje po 110? xD Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Przyznam się, że nie czytałem wiadomości, ale może autor się jednak przekona. :D W sumie ludzie sobie chwalą te adaptery, ja akurat dorwałem samoróbkę za 50 zł z przesyłką (jest solidnie zrobiona). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts