czaro1 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Cześć. Jestem totalnie zielony w tych kwestiach i chciałbym kupić sobie pierwszy pistolet gazowy. Na początek używałbym go na początku do strzelania do tarcz, w przyszłości mam nadzieję, że zagłębie się bardziej w temat asg, ale wróćmy do pistoletu. Wydać chciałbym ~200 zł, fajnie gdyby był wykonany z metalu, ale z tego co poczytałem to ciężko będzie taki znaleźć. Bardzo podobają mi się repliki z blow - backiem - wydają się być bardziej zbliżone do oryginałów :D Mam nadzieję, że pomożecie mi w znalezieniu mojej pierwszej repliki. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 (edited) Pistolet do 200 zł to tylko elektryczny cymoglock, nic innego w miarę dobrego w tej cenie nie ma. Tanie klamki gazowe to istne skarbonki, często się psują, do tarczy się za nadto nie nadadzą itd. Jeśli nie masz smykałki do rzeczy technicznych to odpuść sobie tanią klamkę gazową. Do tego dochodzą koszta samego gazu. Przemyśl Agm003 najlepszy wybór przy małym budżecie, daleko niesie (50m) i jest w miarę celny. Pamiętaj o atestowanej ochronie oczu nawet przy strzelaniu do tarczy. Edited March 6, 2016 by Barsad Quote Link to post Share on other sites
czaro1 Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 Ochrona oczu to wiadoma sprawa dla mnie. Agm odpada, gdyż chcę kupić replikę małych rozmiarów - więc zostają pistolety. W takim wypadku, że cena którą podałem jest zbyt niska, czy mógłbyś podać coś co jest warte uwagi w trochę wyższej granicy cenowej? (np. 300) Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 MP5 Galaxy to najtańszy polecany elektryk. Aha - nie warto żałować tych kilku złotych na kolbę, ona się przydaje. Quote Link to post Share on other sites
czaro1 Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 MP5 Galaxy to najtańszy polecany elektryk. Aha - nie warto żałować tych kilku złotych na kolbę, ona się przydaje. Tylko że chciałbym kupic pistolet :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 (edited) Do 300zł to glock albo colt od army: http://www.taiwangun...28/language:pol Dobre repliki na swoją niską cenę, jednak czasami lubią się popsuć ale to nie problem z powodu dużej ilości części zamiennych. Edited March 6, 2016 by Barsad Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Czaro dlaczego pistolet? poważnie się zastanów nad sensem posiadania TYLKO pistoletu. tak samo zrobiłem rok temu, kupiłem cymoglocka, zajebiście. Pojechałem na dwie malutkie strzelanki, 8-10 osób do lasku. Tragedia. Nie dość, że zasięg słaby, to mało kulek...chyba, że lubisz klimaty tyou survival etc to wtedy tak ;) lepiej mp5k od galaxy, masz te 320fpsów, fajny zasięg, zapas kulek i wygodniej jest Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Ale on jednak chce klamkę, i wątpię aby dało mu się to wyperswadować. Jego wybór. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 To może inaczej - mając 200zł nie radzę pchać się w jakikolwiek pistolet gazowy. Koszty eksploatacji Cię zjedzą, i albo nie będziesz nim grał i rzucisz go w kąt, albo będziesz blokował grę kolegom "bo chłopaki stop, ja mam jeden magazynek i muszę go naładować a wiecie że nie stać mnie na drugi, bo gaz jest za drogi". Znałem kiedyś gościa który tak grał... Nie grywa z nim już nikt znajomy. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Beretta od stti, tania, magi tanie, dosc mocna jak na klamkę i nie ma sie w niej co zepsuć. Polecam wersje na GG Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Kolejny raz polecasz nowemu klamkę gazową... Kup cymoglocka od cymy i baw się dobrze. Lub MP5k od galaxy. Tak jak pisał kolega wyżej, ceny gazu Cie zjedzą, pojemność magazynka przyprawi o zawał. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 No za 200zl zostaje mu tylko cymoglock albo mocno zużyte mp5k :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts