Cheess Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Witam wszystkich na forum. Jestem tutaj pierwszy raz i przyszedłem zasięgnąć języka. Mam na oku elektryka: http://gunfire.pl/product-pol-1152208349-Replika-pistoletu-CM126-czarna.html Oglądałem dużo filmów o tym pistolecie i dobrze się prezentuje. Teraz czekam na opinie specjalistów. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 To bardzo fajna replika (słynnny cymoglock w innym ciele :) ) jako zapas lub dmuchawka do strącania puszek za domem. Jako główna siła ogniowa - fatalna opcja. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 To ma być Twoja główna replika? Chcesz z nią brać udział w normalnych grach czy kupujesz ot tak żeby postrzelać do celu? Masz już zakupione dobre okulary/gogle? Quote Link to post Share on other sites
Cheess Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 (edited) Raczej do strzelania do celu i okazyjnie jakieś gry. @edit do tego te kulki: http://gunfire.pl/product-pol-1152199425-Kulki-Rockets-Professional-0-20g-3000-szt-butelka.html Edited March 10, 2016 by Cheess Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Te rocketsy są professional tylko z nazwy, kup Guardery albo G&G Quote Link to post Share on other sites
Cheess Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 (edited) Zainteresował mnie jeszcze ten: http://gunfire.pl/pr...nka-SRT-10.html Będzie lepszy od ten berretki? Pewnie tak, bo karabin :icon_razz: Wart wgl uwagi? Edited March 10, 2016 by Cheess Quote Link to post Share on other sites
Cheess Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Nikt nic o nim nie wie? Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Tutaj masz kilka opinii na temat tego karabinka. Tutaj masz recenzję innych modeli spartaca w podobnej cenie, niech Ci to da jakiś obraz jakości oferowanej przez producenta. Miałem w ręku model SRT-09, nie zachwycał wykonaniem, jakością pracy i przede wszystkim jakością materiałów. Spasowanie było całkiem w porządku, nic aż tak bardzo nie latało luzem. Za tą cenę nie spodziewałbym się jednak czegoś lepszego. Moim zdaniem lepiej wstrzymać się z zakupem, zebrać więcej środków i kupić replikę lepszej jakości. Jeżeli nie masz takiej możliwości, cóż, za tą cenę czegoś lepszego nie znajdziesz (no, może poza MP5K od Galaxy), części wewnętrzne są dobrej jakości, a części zamienne są łatwo dostępne. Jeżeli chodzi o kulki, od siebie gorąco polecam G&G i 5.95. Cymy 126 nie posiadam, mam za to model 122, który różni się głównie zewnętrznie. Jeżeli z repliki chcesz korzystam jako broni zapasowej, do strzelania w budynkach lub na bliskich dystansach, to gorąco polecam, zwłaszcza po przerobieniu repliki na akumulatory LiPo i montażu układu Mosfet. Niestety, zasięg jest niski, a magazynki mają małą pojemność. Dodatkowo spust i praca mechanizmów wymagają trochę przyzwyczajenia (na przykład trudno jest wykonywać szybki ogień pojedynczy). Pamiętaj o zakupie okularów z atestem (informacje znajdziesz na forum), ewentualnie o siatkowej ochronie twarzy. Repliki ASG, zwłaszcza z tego przedziału cenowego nie są dobrym pomysłem, jeżeli chcesz głównie strzelać do celu. Mają zbyt niską celność, często zasięg jest niezadowalający. Lepszym wyborem powinna być tu wiatrówka (ale wtedy zapomnij o strzelaniu na grach airsoftowych). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts