JOT PE WOJTAS Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Witam Posiadam M4 w podstawowej konfiguracji i chciałbym przeprowadzić stylizację do jwk (z m4 zrobić 416) moje pytanie brzmi: czy przy reko na jwk muszę wymieniać body? nie chcę wymieniać kolby bo jest dla mnie nie wygodna. Prosiłbym o linki do części które muszę wymienić w miarę najtaniej nie zależy mi na oryginalnych częściach, jakieś chińczyki poproszę xD Link to post Share on other sites
OFF Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 czy przy reko na jwk muszę wymieniać body? Porównaj sobie M4 z HK 416. Jak wyobrażasz sobie przerobić M4 na HK 416 bez zmiany body? Jeżeli je zostawisz, a wstawisz front RIS z HK 416 to szyny od frontu będziesz miał powyżej szyny RIS z górnego korpusu (z tego co pamiętam). Do tego gniazdo magazynka i chwyt pistoletowy wyglądają inaczej. Poszukaj po prostu wydmuszki HK 416 :icon_wink: Kolbę możesz zmienić na kopię CTR i będzie ok. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Z M4 można zrobić co najwyżej coś takiego: Link to post Share on other sites
JOT PE WOJTAS Posted March 13, 2016 Author Report Share Posted March 13, 2016 (edited) To już, wolę wydmuche xD. Tylko jeszcze jedno pytanie czy na pewno będzie działać? Taki szyfr zostaw dla kolegów ze szkoły... Tematu nie zamykam, bo może mieć potencjał (o ile nie zostanie wykolejonym czymś takim jak wyżej...) OFF mówiłeś też ze trzeba wymieniać gniazdo magazynka, czy to znaczy że magi z m4 nie będą pasować? Edited March 13, 2016 by JOT PE WOJTAS Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Zmieniając korpus zmieniasz też gniazdo magazynka (jest integralną częścią dolnej części korpusu) ;). Magazynki od M4 będą pasowały, chodzi tu głównie o wygląd (porównaj sobie gniazdo na zdjęciach dla H&K 416 i typowego karabinu AR15), to samo tyczy się chwytu pistoletowego. Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Z pmagami może być problem. Stanagi powinny włazić. Link to post Share on other sites
JOT PE WOJTAS Posted March 14, 2016 Author Report Share Posted March 14, 2016 Znalazłem wydmuszkę od AGM na tej firmie była budowana moja emka, czy będzie działała? A skoro jesteśmy przy temacie jwk, czy nasza jednostka używa szpeju (kamizelka pas) w Tanie czy tylko w MC i ATACS FG? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Dobra, to już przegięcie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts