VVojtaz Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 (edited) Witam. Otóż mam problem ze swoją P&J M4. Od jakiegoś czasu zaczął się bubel dosłownie. Mka zazwyczaj wali pustymi strzałami, czasem plunie, czasem strzeli normalnie a czasem poleci pare kulek na raz. Dyszę mogę swobodnie wysuwać i wsuwać (nic nie odbija) lecz przy strzale normalnie pracuje. Powietrze ładnie leci. Jak została jedna kulka w komorze zauważyłem, że przy strzale odbiła się ona po prostu od gumki. Gumka czarna systema. Tak czy siak w czym może być problem? Pozdrawiam. Edited March 31, 2016 by VVojtaz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Pęknięta sprężynka popychacza. Quote Link to post Share on other sites
VVojtaz Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 (edited) Przekręciłem dyszę i tak jakby załapała na jakiś zaczep. Teraz wszystko ładnie odbija lecz repla nadal to samo. @Edit. Chociaż jakbym wiedział co prawdopodobnie zdechło lub nawala to bym to wymienił. Lecz dysza teraz strzela jak chce. Mimo to w komorze jest nieszczelność. Tzn papierek wydmuchuje z slotu na mag. Edited March 31, 2016 by VVojtaz Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 No można zgadywać :icon_lol: Może jakimś cudem dysza spadła z popychacza. Quote Link to post Share on other sites
VVojtaz Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Tak czy siak teraz dysza działa. Może problem z gumką? Słyszałem, że komory P&J maja problemy z gumkami z kołnierzem. Coś się stanie jak bym ściął ten kołnierz? Oczywiście ostrożnie :P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Jak zetniesz kołnierz to stracisz resztki szczelności. Quote Link to post Share on other sites
VVojtaz Posted April 7, 2016 Author Report Share Posted April 7, 2016 Wymienilem gume na zielona G&G, teraz wali dublety, czasem normalnie prawie w ogóle suchych. Co z robic z dubletami?:x Quote Link to post Share on other sites
smk Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Wymienilem gume na zielona G&G, teraz wali dublety, czasem normalnie prawie w ogóle suchych. Co z robic z dubletami? Ja tak miałem jak za ciasno chodziła nowa głowica tłoka i sprężyna nie miała siły wypchać kulki przy podkręconej hopce. Zakładając, że nie rozbierałeś GB to może ułamał się ząb czy dwa na zębatce tłoka i nie naciąga sprężyny do końca? Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Rozbierz gb i zobacz w jakim stanie jest listwa dosyłacza Popraw gumkę, komory pj są ciasne, może nie weszła do końca Na dublety możesz nawiercic komorę lub zmienić gumkę na np Madbull z wypustakmi na kolnierzu Negatywny test papierka świadczy o złym osadzeniu gumki w komorze, zbyt krótkiej lub nie dopchnietej dyszy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts