Shaquu Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Hej, zacznę od tego, że przeczytałem repliki-m4-wybor-ostateczny Jest to jednak dla mnie niedostateczny poradnik - albo inaczej, nie jest to poradnik a recenzja różnych firm. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem jg g36c(słaby rof, słaby zasięg, mała precyzja) - ogólnie rzecz biorąc żałuję zakupu a, że chcę iść w tuning to muszę mieć też podkład, na giete szkoda kasy... Szukam m4 jakiegoś, cena 800-900 najlepiej (ale jeśli za dołożenie 100 dostanę coś co mnie zwali z nóg to czemu nie? :) ). Znalazłem dwie oferty na komisie: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/718139 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/717563 Co myślicie o powyższych? (problem, ze przed zakupem nie obejrzę na oczy tych replik) Co polecacie ze sklepu lub od prywatnych osób? Pozdr. PS. Teraz mam nadzieję, że obędzie się bez gównoburzy. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 W tej cenie - nowe Evolution Airsoft albo używane G&P, o ile czujesz się na siłach samodzielni grzebać w replice. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Tylko i wyłącznie EA. Żadnych używek. Quote Link to post Share on other sites
Shaquu Posted June 12, 2016 Author Report Share Posted June 12, 2016 W tej cenie - nowe Evolution Airsoft Tylko i wyłącznie EA. Jak patrzę to EA się zaczynają od 1100 pln, i mają po 300 fps około. A jak chcę mieć replikę ale dopiero do późniejszego tuningowania? Najpierw trochę chcę na stocku polatać. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Na zbrojowni jest LR-300 od EA/CA za 900zł. Bierz póki jest. Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 W takim razie źle szukasz: M4. Tutaj masz test innej repliki od EA. Fps-y to nie wszystko, spokojnie sobie z nią poradzisz bez tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Shaquu Posted June 12, 2016 Author Report Share Posted June 12, 2016 Fps-y to nie wszystko A co powiesz o tej? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=240 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 To jest wtyczka :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Shaquu Posted June 12, 2016 Author Report Share Posted June 12, 2016 wtyczka :teethh: Usunęło ostatni znak xD http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2406 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 No właśnie o tej mówiłem. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Kumpel ma to lr300. Niby fajne, ale są tam jakieś cuda z komorą. Jest temat o niej, poczytaj. Zwykłem m4 od EA kupisz za 850. Quote Link to post Share on other sites
Shaquu Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 Jedno polecają drudzy odradzają :) Jeśli dobrze rozumiem to fps przekłada sie na szybkość lotu kulki ale tez częściowo zasięg. To lr300 ma mniej fps niż moja gieta :P Moge przeznaczyć na zakup nawet 1300 ale żebym nie musiał od razu iść w tuning i żebym miał czym siać celnie. Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Jak masz budżet za około tysiaka to szukaj używek od KWA: bp. takich : http://wmasg.pl/pl/consignment/show/718405 tu nie ma co się popsuć :) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Jeślo masz 1300 to pomyśl nad ASG, za około 110p/1200 dostaniesz Defendera który jest bardzo dobrą repliką (zewnętrznie i wewnętrznie), podatnym na tuning mocowy z dość mocnym szkieletem i ogólnie spoko bebechami. W stocku mają coś koło 420FPS. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Jak masz budżet za około tysiaka to szukaj używek od KWA: bp. takich : http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/718405 tu nie ma co się popsuć :icon_smile: Nie ma to jak polecać używki nowemu... A i w KWA zepsuć się może wszystko jak w każdej innej zabawce. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 (edited) Brać nowe, nie dać się wycyganić na "super uber tacticool używanej igły nieśmiganej emczwórki kris kosta pod kocem trzymał magpul poświęcił" z komisów. Nie wiesz kto i co z tym robił, może być spoko przez pierwsze dwie strzelanki, potem zachce się jej wylecieć w powietrze bo bebechy były u swego kresu. Jeśli nie jesteś specem od grzebania w środku albo chociaż nie masz doświadczenia z babraniem się w gearbox'ach to używki odpuść. Masz odpowiedni budżet żeby kupić dobrą, markową nówkę na której pośmigasz z rok czy dwa, potem możesz się bawić w tuningi (dać serwisantowi lub próbować własnych sił) jeśli stock już ci nie wystarczy. ;) Kumpel ma to lr300. Niby fajne, ale są tam jakieś cuda z komorą. Jest temat o niej, poczytaj.Zwykłem m4 od EA kupisz za 850. Tak, komora ma "swój standard" aczkolwiek ptaszki głośno ćwierkają, że przy odrobinie chęci i jednej sztuce pilnika ładnie dopasujesz standardową komore. ;) Edited June 13, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Shaquu Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 To inne pytanie bo rozumiem, że mam pchać się w nówki. Od jakich firm brać a od jakich zdecydowanie nie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Brać można EA, KWA, G&P. Unikaj Specny - cena jak za markową, a to jednak tylko (aż?) porządna chińszczyzna. Quote Link to post Share on other sites
RadaGaSTreeT Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Od siebie powiem, że w okolicy mamy masę emek i nikt na specna arms złego słowa poza kilkoma luzami nie narzeka. Wysłane z mojego QUANTUM_600 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Shaquu Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 A co z G&G i CA? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 (edited) Ja nie przepadam za eMkami G&G, moim zdaniem najgorsze markowe M4, miałem i się zawiodłem. Z CA nie wiem jak u nich teraz, ogólnie były to dobre AR15. Specna to kupa i nawet nie tykaj. Szukaj ASG DK, G&P, KWA, Evolution Airsoft, King Arms, Krytac, może to Classic Army i od biedy G&G (ale tutaj możesz mieć później problemy. Z pudełka strzeła ładnie ale gdy zaczynasz grzebać dzieją się cuda). Edited June 13, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Od siebie powiem, że w okolicy mamy masę emek i nikt na specna arms złego słowa poza kilkoma luzami nie narzeka. Wysłane z mojego QUANTUM_600 przy użyciu Tapatalka Co nie zmienia faktu że jest to tylko chińczyk. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 W dodatku obecnie drogi. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Dlatego polecam brać używki specny i dawać do serwisanta. To nie są złe repliki, a SAEC jest bardzo przydatny nie tylko dla serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts