Rogaś Posted June 20, 2016 Report Share Posted June 20, 2016 Temat poświęcony konwersją HPA do AEG (GB V2/V3 i inne) marki PolarStar Airsoft. Opisy, porady, modyfikacje Proszę o pisanie stricte na ich temat bez offtopów. http://polarstarairsoft.com/prod-jack.php Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Mam pytanie. Jakie możliwości ma FCU od Polarstara? Chodzi mi o te z ekranem dodawane do Jacka :). Zapamiętywanie profili jakieś? Nigdzie na necie nie mogę znaleźć dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2017 Author Report Share Posted January 1, 2017 To FCU z ekranem to FCU uniwersalne dla Fusiona/F1/Jack. Podczas pierwszego uruchomienia trzeba na FCU wybrać z jakim modem ma współpracować. Zapamiętywania profilii nie ma. O jakie możliwości Ci chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 (edited) Hmm... Na tym zapamiętywaniu profili najbardziej mi zależało Chodzi mi o: - Regulacja rof x-y poprzez przycisk - Istnienie burst - Regulacja burst No i drugie pytanie na szybko. Warto dopłacić do Polarstara F1? Edited January 1, 2017 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2017 Author Report Share Posted January 1, 2017 Myślę że warto dopłacić. Wszystko da sie regulować joystikiem na FCU. Wszystko pokazane na wyświetlaczu. Instrukcja w necie jest z dokładnym opisem co i jak. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Warto może poczekać tez na nowość od p* :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 A cóż to nowego ma być :v? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2017 Author Report Share Posted January 1, 2017 Nowy dwuzaworowiec i konwersja do PTW :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 (edited) Podczas pierwszego uruchomienia trzeba na FCU wybrać z jakim modem ma współpracować. W jaki sposób? Miałem fabrycznie FCU ustawione pod Jacka, dużo prostsze i okrojone o zbędne funkcje. Po resecie wskoczyło menu FE. Da się wrócić do uproszczonego? EDIT Dobra, mam. Pozycja FCFE zmienić na FCF1 w dół:) Edited January 1, 2017 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2017 Author Report Share Posted January 1, 2017 Dokładnie :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Konwersja do ptw w sumie całkiem ciekawe, mówią, że ma to działać z jackiem, f1 i f21, także może to jest jakaś wydmuszka/uchwyt ja elektronikę i cylinder plus ma bolt catch działać :) Quote Link to post Share on other sites
Dragokite Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Witam, jako ze temat jest o Jacku to postanowiłem napisać tutaj tak więc do rzeczy, borykam się z pewnym problemem z FCU a dokładniej jak ustawiam semi na semi i full na semi to strzela oczywiście tylko semi ale jak przestawiam full na full to nadal strzela na semi dopiero załącza sie full jak przestawię oba tryby na full tylko też full załącza się na obu trybach już resetowałem FCU i nic to nie daje i już kończą mi się pomysły może ktoś będzie dysponował większą wiedzą w tej tematyce niż ja i coś doradzi. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 A jesteś pewny że płytka stykowa łapie Ci full auto? Ustaw na semi 1 kulkę, na auto bursta. Powinno na wyświetlaczu przy przełączeniu z semi na auto pokazać inny tryb. Jeśli nie znaczy się przycisk na płytce stykowej nie załapuje:) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 31, 2017 Author Report Share Posted January 31, 2017 Plytka selektora trybu ognia jest za wąska w części ktora działa na mikrostyk trybu full auto. Wymień płytke stykową lub doklej kawałek plastiku na nia tak aby ja przedłużyc i poprawnie najeżdżala na mikrostyk trybu full auto. Quote Link to post Share on other sites
Dragokite Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 No właśnie i tu jest problem bo na początku działało wszystko wporzadku tylko poprostu ustawiłem na obu trybach semi bo ja używam tylko semi na cqb i poprostu chciałem któregoś dnia przełączyć na full i już nie działało więc to nie może być ta płytka Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 31, 2017 Author Report Share Posted January 31, 2017 No to sprawdź czy mikrostyk pod plytką jeszcze jest cały. Jak jest to ustaw na FCU SEMI/AUTO. Wciśnij ręcznie mikrostyk od trybu auto i sprawdź czy masz AUTO. Quote Link to post Share on other sites
Dragokite Posted February 1, 2017 Report Share Posted February 1, 2017 Niestety ale chyba mikrostyk szlak trafił bo u mnie wygląda w ten sposób a na wszystkich zdjęciach jak patrzyłem wygląda jak by mojemu brakowało jednej części Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 1, 2017 Author Report Share Posted February 1, 2017 Brak obudowy i dźwigni. Cała płytka do wymiany chyba że masz gdzieś jakiś naprawde dobry serwis elektroniczny i znajdziesz odpowiedni mikrostyk w polsce. Quote Link to post Share on other sites
Dragokite Posted February 1, 2017 Report Share Posted February 1, 2017 Łatwiej, szybciej i taniej będzie poprostu kupić nową płytkę bo wyjdzie mnie to tylko 28 euro więc to nie zbyt dużo i dziękuję za pomoc i nakierowanie na usterkę. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 1, 2017 Author Report Share Posted February 1, 2017 Jeśli ta płytka nie będzie Ci potrzebna to chętnie ja przygarnę jako dawca lub do projektu. Quote Link to post Share on other sites
Dragokite Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Raczej Sobieraj coś ta płytke zostawię w razie czego po za tym wysyłka tego z Irlandii do Polski trochę by potrwała. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts