tomekon Posted July 2, 2016 Report Share Posted July 2, 2016 Witam! Mam do was pytanie :D . Co powinienem wybrać: -MP5 CYMY, bez LIPO Czy: -MP5 JG z LIPO Jeżeli wybiorę 1 opcję, boję się że przez miesiąc działania na Stockowej batce, replika może się zepsuć (pieniądze na LIPO będą za miesiąc). Co powinienem wybrać? Dzięki za wszelkie odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted July 2, 2016 Report Share Posted July 2, 2016 cymę + lipo, szukaj oszczędności, zbierz złom, ew. pożycz Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 2, 2016 Report Share Posted July 2, 2016 Mi jeszcze nigdy stockowa bateria nie zepsuła się, a jednej używałem ponad rok. Poza tym replika od baterii nie może się zepsuć, a jak nawet to jest gwarancja. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 2, 2016 Report Share Posted July 2, 2016 Bier cyme, miesiąc bez problemu pociągnie. Sama replika od batki sie nie zepsuje więc o to sie nie martw Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 W pełni popieram przedmówców. Pamiętaj tylko o ładowarce do lipo. Quote Link to post Share on other sites
tomekon Posted July 3, 2016 Author Report Share Posted July 3, 2016 Ok, dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
tomekon Posted July 3, 2016 Author Report Share Posted July 3, 2016 Jeszcze zapytam się, żeby nie zakładać nowego tematu, czy sprężyna GUARDERA np. M110 wejdzie do CYMY beż konieczności skracania czy tym podobnego ? (chciałbym osiągnąć ok. 310-330 FPS bo będzie to replika do CQB) Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 W tawangun i gunfire jest opcja darmowego downgrade za darmo. W wiadomości dla sklepu wpisujesz do ilu fps mają ci zmniejszyć. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Tomku, na pewno pierwszym zakupem powinna być porządna ładowarka ( w domyśle mikroprocka). Na takowej nawet stokowa bateria posłuży i dłużej i pewniej niż ładowana ładowarką z zestawu. A i taniej będzie i baterii lipowej i ładowarki poszukać w sklepie modelarskim niż w ajersoftowym. Edytowane: O batkach i polecanych ładowarkach poczytaj w dedykowanym im dziale. Quote Link to post Share on other sites
tomekon Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 Dzięki za rady, ale chodzi mi o to że chcę wymieniać sprężynę sam, w domu. Np. kiedy będę szedł do lasu będę zakładał stockową, a do CQB jakąś słabszą Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Czeka Cię sporo rozkręcania. Pamiętaj, żebyś nie zajechał gwintów :teeth:. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Marzenia ;) Ten system szybkiej wymiany sprężyny nie jest wcale taki szybki i prosty, trzeba wyjmować gearbox i rozkręcać. Oczywiście jak robisz do dużo razy to zajmuje ci to coraz mniej czasu. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 A ja jako 27 letni "airsoftowy biedak" (bo nadal tylko CM 028) zapytam. Czy systemy szybkiej wymiany sprężyny ma sens w polu? Tj. wychodzę ze sprężyną "do lasu" (np. 450 fps) i są w trakcie strzelanki budynki (w środku lasu) - minutka i mam zmienione czy nie? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Zależy od repliki. W 30 sekund możesz zmienić sprężynę w specnie SAEC, czy giecie aresa/boyi. W UARze jeszcze szybciej. A, zwykle przy mocniejszych setach są w replice silniki HT, czy 11.1v. Lepiej cisnąć wtedy na singlu, bo na auto można zrobić syf w GB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts