Zachar Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 link do szelek Chciałbym się dowiedzieć do czego służą elementy zaznaczone w czerwonych kołach, bo te w niebieskich kołach wiem do czego służą :wink: Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 WITAM!! Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że służą do zaczepiania plecaka typ "kostka". :wink: POZDRAWIAM!! RM Quote Link to post Share on other sites
Shab Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Jak na moje, to w czerwonych kolkach znajduja sie D-ring'i do ktorych mozesz przyczepic/przytroczyc wszystko na co masz ochote :wink: Quote Link to post Share on other sites
Mardok Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Posiadam takie szelki i orientuje sie tylko ze do oczek na samej gorze montuje sie gorne szelki od kostki a dolne od plecaka do bocznych kolek ( tych obok na niebiesko zaznaczonych elementow ) . I najwyrazniej trzymam w domu jeszcze inny rodzaj tego oporzadzenia gdyz przy lewej szelce mam taka skorzana obejme zapinana na " grzybka " srednicy latarki fultona ( idealnie pasuje :) ) . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Do wszystkich oprocz tych 2 haczykow kolo tylka zaczepia sie kostke a o te 2 haczyki chlebak i mapnik o ile dobrze pamietam. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 20, 2005 Author Report Share Posted September 20, 2005 Hmmm... tzn. mam rozumieć, że kostka nie ma własnych szelek ? Widziałem kilka kostek na plecach kilku satanistów :wink: , ale jakoś niedokładnie się przyjżałem .... A już chciałem na te stalowe oczka sobie atrapy granatów przyczepić :P Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Jest tak: Do górnych d-ringów (bliżej pasa) zaczepia się paski "kostki". Do dolny (bliżej łącznika szelek) i do pionowego paska - pokrowiec z OP-1. Do bocznych D-ringów - dolne paski "kostki". Na bocznych D-ringach powinny być jeszcze dwa regulowane paski z O-ringami, do których zaczepia się chlebak (po prawej) i maskę (po lewej) i dodatkowo do haków z tyłu. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 20, 2005 Author Report Share Posted September 20, 2005 Chwila moment :) Mam torbę do maski pgaz.(dla rozwiania wątpliwości - jest to torba w kamuflażu "deszczyk" vel as "moro" :wink: )ale ona ma tylko 1 d-ring który na dodatek służy do podłączenia bocznego paska z karabińczykiem. Może przyjmijmy pewne oznaczenia: Stalowe elementy oznaczymy od góry parami (w sumie trzy pary ; "haków" i "niebieskich" nie biorę pod uwagę). Do górnych d-ringów (bliżej pasa)[ 1 para ?] zaczepia się paski "kostki". Do dolny (bliżej łącznika szelek)[ 2 para ?] i do pionowego paska - pokrowiec z OP-1. Do bocznych D-ringów - dolne paski "kostki". )[ 3 para ? najbliżej niebieskich ?] Na bocznych D-ringach powinny być jeszcze dwa regulowane paski z O-ringami, do których zaczepia się chlebak (po prawej) i maskę (po lewej) i dodatkowo do haków z tyłu. Czerwone podpisy moje Widziałem także chlebak, który wyglądał tak jakby miał być montowany do pasa głównego( ma zwykłe szlufki ), więc nie wiem jak on ma być montowany do jednego z trzeciej pary d-ringów :| Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Ja mocowałem maskę MP-4 w pokrowcu wzorowanym na amerykańskim (miał na górze D-ring i karabińczyk). A chlebak taki zwykły - dwukomorowy, z kieszeniami na dwa granaty, niezbędnik, oliwiarkę i dwa zapalniki do granatów. Quote Link to post Share on other sites
Stan Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Witam Chciałem jeszcze dodać, że na samym środku, z tyłu (do tzw. bojówek) montowało się manierkę, ale strasznie sie 'majtała' :wink: a ten skórzany pasek "na fultona" służył chyba do montowania bagnetu . . . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Przez pierwsze górne D - ringi przewleka się górne paski od kostki i przyczepia do dolnych równoległych D - ringów. Dolne paski od kostki doczepia się do D - ringów obok tych zaznaczonych na niebiesko. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Ja mam pytanie - jak przyczepić do pasa głównego ładownice aby nie przesuwały szlufek od szelek? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Nie da się :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts