Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza Replika 1200zł

Recommended Posts

Witam mam do wydania na swoja pierwsza replikę ok 1200zl, interesują mnie głównie M4.

http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=78&p=3&id=5519

Wypatrzyłem taka ofertę, co możecie mi powiedzieć o tym systemie Free Float Recoil? Jest to wada repliki? I czy da się wymontować ten bajerek aby w przyszłości przenieść kable na tył.

Tak jak mówiłem mam do wydania max 1200zł na sama replikę, jesli nie te G&P ,to co innego polecacie w tym przedziale?

G&P z blowbackiem sobie daruj. Jest KWA/EA/inne używane G&P. Możesz zaopatrzyć się w Specnę SAEC. W środku jest lepsza od i tak dobrych flaków ze zwykłej specny i ma system na prawdę szybkiej wymiany sprężyny.

Kolega ma 1200zł, polecasz mu chińską Specne...

• 2 weeks later...

No tak, dorzucili SEAC przez co zmieniono montaż kolby i cena wystrzeliła do komicznego poziomu. W środku to nadal to samo mimo legend o "nowych wzmocnionych częściach". Z zewnątrz to dalej stara niedobra szpeczna.

Edited by zielen

Jest stal i stal. Co z tego, że kły są stalowe jak to dalej słaba stal? Zęby czy są minimalnie lepsze czy nie to nie wiem, wiem, że dalej są słabe.

Jeśli specna FAKTYCZNIE się zmieni na lepsze to oczekuję raczej zmiany ala G&P, oni też na początku nie byli jacyś super. Wtedy z czystym sumieniem będę mógł polecić specne a może nawet kupię. ^^

Edited by zielen

No tak, dorzucili SEAC przez co zmieniono montaż kolby i cena wystrzeliła do komicznego poziomu. W środku to nadal to samo mimo legend o "nowych wzmocnionych częściach". Z zewnątrz to dalej stara niedobra szpeczna.

Można pisać i powtarzać co koledzy powiedzieli. Można też mieć ten sprzęt na warsztacie i sprawdzić z czym to się je w celu utwierdzeniu się w przekonaniu.

Nowa specna jest spoko, choć droga. Cena jednak daje nam przeogromny plus szybkiej i bezstresowej wymiany sprężyny. Coś za coś, nigdy nie da się mieć wszystkiego.

G&P zawsze było rewelacyjne, nawet rzekłbym zaraz po ICS w dawnych czasach, gdy mowa o eMkach.

Nie kupuj żadnej Specny !

Żeby było jasne, nie namawiam nikogo do kupny specny. Sęk w tym, że kiedyś takie CA kosztowało więcej niż specna i oferowało zdecydowanie mniej, a było uznawane za produkt "firmowy" z górnej półki. No i finalnie, skupmy się o jakiej specnie piszemy, bo jak wiadomo są nowe wypusty i stare, które się znacznie różnią od siebie.

CA zatrzymało się w czasie i chinole już dawno ich przegonili. Zresztą, kiedyś CA to taki chińczyk z lepszą mocą i metalowym body od TM ;-) ("gimby nie pamiętajo")

Zainteresowałeś się GPekiem i dobrze - bierz go. To dobra, solidna replika, dobrze spasowana, bez luzów i zgrzytów. GB wytrzyma na stocku chyba wszystko, a na tuning dużo wydać też nie trzeba.