YoungZ Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Cześć, zauważyłem ostatnio, że mojej cymie ruszają się pewne elementy. Sytuacja wygląda tak : trzymam ją za chwyt pistoletowy i łoże. Gdy ruszam dłonią, która jest na łożu, przód repliki (od początku łoża) delikatnie się porusza w prawo/lewo. Jakieś pomysły jak to załatwić ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Najlepiej - pozbyć się Cymy, bo w Cymach luz to norma - wynik znalowych obsad kolby i lufy. Jeżeli jednak jesteś masochistą, to rozbierz całość i usztywnij izolką/teflonem, w zależności od tego, jak duży jest luz. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Docinasz puszkę coca-coli w cienkie plastry i wsadzasz w miejscu wskazanym, tak żebyś musiał wcisnąć na siłę lufę. Jak ci się po czasie wyrobi, dotniesz szerszy kawałek, i tak do skutku. Rozwiązuje 100% luzów. Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 Repliki na razie nie wymienię bo nie mam na to środków. Ciekawa metoda z tą puszką :D spróbuję i zobaczę, jak działa. Dzięki za porady panowie :) Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Luzy eliminuje też nawiercenie otworu, delikatnie, w miejscu lufy gdzie wkręca się śrubkę. Wchodzi wtedy ona głębiej i mocniej dociska. Ja tak w dwöch replikach zrobiłem i pomogło. Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 (edited) Matrigs zaznaczył tam strzałką, gdzie co zrobić, ale nie mogę wymontować lufy do takiego stanu jak na obrazku. Trzyma sie jeszcze na części, do której przylega szczerbinka. Tam jest chyba jakiś pin, mam racje ? Mam go na siłę wycisnąć czy jest jakaś metoda ? EDIT wyszło. Odczepiłem tą część, wykręciłem malutką śrubkę, która była pod nią ale nadal nie wychodzi lufa. Coś jeszcze tam jest ? Edited August 15, 2016 by YoungZ Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Jest śrubka na imbus i kołek do wybicia. Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 Dobra. Operacja udana. Dałem wyciętą jedną warstwę puszki po pepsi i jest bardzo ładnie. Wszystko ciasno siedzi, nic sie nie rusza. Dzięki wielkie za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Sprawdź tylko czy ci koncentryczność dyszy nie zepsuło Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 Dobra, a co to i jak to sprawdzić? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Latarką świecisz w magwell i patrzysz się w lufę od strony wylotu czy końcówka dyszy jest osiowo z lufą. Powinno to wyglądać mniej więcej tak: Jeśli nie no to na logikę dajesz podkładki tam gdzie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 Jest ok, wygląda w zasadzie tak samu jak u ciebie. poza tym strzelałem już z niej i działa dobrze, jak wczesniej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Sprawdź tylko czy ci koncentryczność dyszy nie zepsuło Osiowość :teeth: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Możesz też wyciąć nity i zastąpić je mariażem śrub z nakrętkami z błogosławieństwem poxipolu. Było na forum, przerabiałem, działa cuda z cymo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts