chaota Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 Skończyłem działający prototyp, produktem ubocznym jest kilka bardzo dobrych gwizdków :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Fajne, kiedy to można się spodziewać testu na replika sprężynowych, silnikach hp i replikach gbb w wersji pistolet i kB/kbk jak i replikach bez bb? Bo potrzebowałbym wstępnie 3 wkłady z czego jeden do prostokątnego tłumika montowane na glocka. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 @chaota, już sobie wyobrażam co Ci powiedzą jak powiesz że drukarkę zajmujesz na kilka dni bo jest zapotrzebowanie na tłumiki :P Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 Fajne, kiedy to można się spodziewać testu na replika sprężynowych, silnikach hp i replikach gbb w wersji pistolet i kB/kbk jak i replikach bez bb? Bo potrzebowałbym wstępnie 3 wkłady z czego jeden do prostokątnego tłumika montowane na glocka. A Masz na czym je zrobić? Generalnie wolę aby recenzje były z zewnątrz :) Chodzi mi po głowie pomysł do replik stricte sprężynowych gdzie nie ma dużej nadpodaży powietrza, zamiast je spowalniać można by je przekierować ;) I zmodulować tak aby dźwięk miał częstotliwość powyżej progu słyszalności ale warunek jest taki że gaz musi mieć dużą prędkość. @chaota, już sobie wyobrażam co Ci powiedzą jak powiesz że drukarkę zajmujesz na kilka dni bo jest zapotrzebowanie na tłumiki :icon_razz: Tak się składa że nie mam żadnej konkurencji, bo to moja prywatna zabawka :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Jak mi Mountebank Customs odda vsrkę gspeca to miałbym vsr w wersji gspeca na sprężynie 370pdi na test. Glock 17 TM jest gotowy do testu jednak nie mam czym go wykonać w sensie nie posiadam urządzenia pomiarowego. M4 inokatsu będzie za jakiś miesiąc gotowy na test z każdą opcją zasilania jak mag na co2/gg/hpa. Może napisz do mnie na fb https://www.facebook.com/samael16?fref=ts to może byśmy zrobili tak podesłałbym glocka z moim tłumikiem na test, chyba że już ekipa wmasga coś planuje to w sumie mogę im replikę podesłać ale musiałbyś się pobawić z tłumikiem bo mam prostokątny a nie okrągły. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 Ekipa WMASG bedzie oficjalnie na SNAFU Charlie a to już za dwa tygodnie :) Replik tez nie braknie. Chyba faktycznie lepiej sie skupić na iteracji prototypów i poczekać na WMASG review Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Sądzę że zrobienie Wam prostego filmiku z kilkoma replikami nie zajmie dużo czasu :) Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted October 12, 2016 Author Report Share Posted October 12, 2016 Tak tylko dla porządku tłumik QD powyżej to Nuprol Bocca long, środek opracowany więc jeżeli ktoś jest zainteresowany tym projektem to zapraszam na PW. Teraz pracuje na przegrodami do małych tłumików (30mm i mniej), wymusza to zupełnie inną budowę więc wyniki pokaże w przyszłym tygodniu. Będzie je można zamawiać na sztuki pod zadaną średnicę. Dodatkowo do tłumików QD konieczny jest dodatkowy element (drugi od prawej na zdjęciu powyżej). Ceny podaje indywidualnie via PW Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted October 15, 2016 Author Report Share Posted October 15, 2016 I fail :( Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 W replikach sprężynowych snajperek jest nadmiar gazu. W replikach HPA z modyfikacjami elektropneumatycznymi, dawka gazu jest dokładnie taka, jaka jest potrzebna do wystrzelenie kulki, nic więcej. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted October 20, 2016 Author Report Share Posted October 20, 2016 Nope, Jeżeli Ustawisz rękę przed lufą i Strzelisz na sucho to ilość i prędkość powietrza jest dużo, dużo większa niż w springu i AEG-u. Przynajmniej moim i większość dźwięku strzału pochodzi własnie od tego gwałtownego wyrzutu gazu. Dlatego moje tłumiki działają :) Dziś wrzucę zdjęcia poprawionych wkładek do tłumików <30mm Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted October 20, 2016 Author Report Share Posted October 20, 2016 Poprawiłem znacznie jakość wydruków :icon_smile: Muszę dołożyć drugi wentylator bo niestety szarpie ni krawędź po stronie przeciwnej od obecnego wentylatora Niestety wychodzi na to, że recenzja z WMASG nie dojdzie do skutku :( Ale robie kolejne iteracje. Postanowiłem zaprojektować baffle do replik słabiej wyosiowanych bo widzę że faktycznie są problemy w szturmówkach z kulkami obijającymi się wewnątrz tłumika. Myślałem że to głównie brak dokładności w montażu ale niektóre repliki potrafią wypluć kulkę kilka milimetrów poza oś lufy na dystansie kilku cm. Będzie to osobny produkt, tańszy i znacznie mniej skuteczny. W snajperkach nie napotkaliśmy takich problemów, więc zaryzykuje stwierdzenie że nie trzeba chodzić na takie kompromisy. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 No niestety, ale to jedynie repliki i niedokładnie lub krzywo zarobiony gwint na lufie to swoisty standard. Nawet w qd, gdzie elementy sa spasowane do siebie, ten adapter tłumika też trzeba nakręcić - a gwint na lufie, patrz wyżej. Zrobiłem kilkanaście tłumików chałupniczych, do replik z gwintem osadzałem ja na gwintowanych tłumikach płomienia, a w SWD też na tłumiku ale na wcisk i podobnie na samej lufie zewn. ( takie tam QD ). Wkłady robię z krążków pianki (np z opakowań płyt głównych do pecetów), ze zmienną grubością krążków i średnicą otworu. Faktycznie, przy napędzie sprężynowym, odgłos strzału jest jedynie modulowany, natomiast przy napędzie gazowym idzie uzyskać odgłos cichutkiego pierdnięcia. Niemniej jednak z zainteresowaniem śledzę temat drukowanych buffli (wygłuszek?). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts