Grzesp331 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Zakupiłem używany karabinek A&K model M4. Body ma 5 lat i jest .... zrobione pod poprzednika. "Przytyrał" je aby wyglądała na bardziej używaną. Nie jest to jednak moje o niej wyobrażenie. Planuje je zmienić optycznie. Wcześniej jednak uzupełnię tuning wewnętrzny. Aktualnie wygląda to tak: zębatki shs tłok ze stalowymi zębami nuprol Cylinder typu F szkielet gb firmy coer sprężyna m140 muszka flip up cześć zewnętrzne od specny wtyk t connect gumka hop up zielona guardera dodatkowo kolba typu special forces orisowany front komorę hop up shs Teraz to co trzeba kupić/zrobić: 1. Muszę zakupić baterię i ładowarkę 2. Nie wiem czy przewody zostały zmienione na niskooporowe 3. zakup kolimatora 4. malowanie 5. zakup magazynków 6. mosfet Proszę o pomoc i doradztwo. Sama replika powinna do mnie dotrzeć do weekendu, wtedy zrobię zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Dobrze by było żebyś się określił jaki chcesz osiągnąć rezultat. 1. Baterie polecę ci Lipo 7.4 Jeśli masz front ris i planujesz upchać batke na kolbę polecę ci baterie z większą pojemnością 3300/3600 . 2.Najpopularniejsze niskoopory są grubsze i najczęściej w kolorach czerony/czarny zakończone T-deansem . i Mosfet w zależności jaki potrzebujesz jeżeli chcesz tylko zadbać o styki zwiększyć reakcje na spust to polecę ci zwykły Gate za 65zł 3. Tomek w komisie sprzedaje dobre kolimatory polecam przejrzeć jego ofertę . 4. Kolega mi malował m14 farbami fosco i nałożył siatke z szerokim oczkiem wyglądało mega 5. W zależności jak potrzebujesz hi cap czy mid Używam hi od bojca midy od Kwa nie narzekam . kierował bym się materiałem wykonania podczas szukania . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Gumkę HU jako część eksploatacyjną wypadałoby wymienić. Warto też zainwestować kilka złotych w uszczelnioną dyszę. Zastanów się również, czy potrzebujesz M140. Do szturmówki może być ciut zbyt mocna, ale to moje subiektywne zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted November 3, 2016 Author Report Share Posted November 3, 2016 Gumkę HU jako część eksploatacyjną wypadałoby wymienić. Warto też zainwestować kilka złotych w uszczelnioną dyszę. Zastanów się również, czy potrzebujesz M140. Do szturmówki może być ciut zbyt mocna, ale to moje subiektywne zdanie. Gumkę zaraz zamówię, rozumiem że najlepiej identyczną. Sprężyna trochę za mocna, własnie doczytałem. Jaką firmę wybrać? 110? Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted November 3, 2016 Author Report Share Posted November 3, 2016 (edited) Dobrze by było żebyś się określił jaki chcesz osiągnąć rezultat. 1. Baterie polecę ci Lipo 7.4 Jeśli masz front ris i planujesz upchać batke na kolbę polecę ci baterie z większą pojemnością 3300/3600 . 2.Najpopularniejsze niskoopory są grubsze i najczęściej w kolorach czerony/czarny zakończone T-deansem . i Mosfet w zależności jaki potrzebujesz jeżeli chcesz tylko zadbać o styki zwiększyć reakcje na spust to polecę ci zwykły Gate za 65zł 3. Tomek w komisie sprzedaje dobre kolimatory polecam przejrzeć jego ofertę . 4. Kolega mi malował m14 farbami fosco i nałożył siatke z szerokim oczkiem wyglądało mega 5. W zależności jak potrzebujesz hi cap czy mid Używam hi od bojca midy od Kwa nie narzekam . kierował bym się materiałem wykonania podczas szukania . Pozdrawiam W pierwszej kolejności stawiam na wygląd zewnętrzny, chce by wyglądała jak najbardziej podobnie do ostrego odpowiednika. Nie zmienia to faktu, że ma dobrze strzelać. Dlatego chce dopracować bebechy. Póki co nie planuje uczestniczyć w strzelankach .. ale to się może zmienić ;-) dziękuję za namiar na kolimatory ;-) masz może zdjęcie malowania repliki? ja myślę nad czym takim Edited November 3, 2016 by Grzesp331 Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted November 4, 2016 Author Report Share Posted November 4, 2016 Czy taka bateria: LiPo Redox 11,1 2200mAh Podejdzie do mojej repliki? (niestety replika jeszcze nie dotarła) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 11.1v to "idealne" do m140 i v2. ... szybko padnie. Zmień sprężynę na m120, mosfet i bateria 7.4v lipo. Nic więcej nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted November 6, 2016 Author Report Share Posted November 6, 2016 OK, Tak zrobię muszę jeszcze zmienić kable na niskooporowe - jednak ich nie ma Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted November 7, 2016 Author Report Share Posted November 7, 2016 https://goo.gl/photos/NSB3dj4roudSd1Q57 1.Mocowanie kolby Czy ta blaszka przy prowadnicy kolby do cześć dodatkowa? Prowadnica ma lekki luz przez co nie est stabilna. Główkuje, że przez to tworzy się dystans i nie jest właściwie przykręcona. W samej kolbie chyba brakuje zaślepki, mylę się? Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted November 8, 2016 Author Report Share Posted November 8, 2016 Czy takie kabele będą dobre? http://azteko.pl/jg-niskooporowy-zestaw-przewodow-do-gearboxa-z-ukladem-mosfet-p-4471.html i co zrobic jeśli w przyszłości będę chciał założyć puszkę na baterię? Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 (edited) W kolbie nie brakuje zaślepki, bo to standardowa kolba M4. Ta ,,blaszka'' to ucho zawieszenia, a luz na kolbie to normalka, w palnych emkach także. Jeśli masz luz na prowadnicy to po prostu chińczyk źle skręcił. Jeśli chcesz personalizować replikę, musisz mieć front RIS, najtańsze kosztują około 100 zł. Edited November 8, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Od początku: 1. Gumkę HU bierzesz pod swoje potrzeby. Ważny jest producent, ale także twardość. 2. Sprężyna - obecny standard to m110-m120. 3. Malowanie. Tu polecam temat: "Malowanie naszej repliki" w dziale Ogólnie techniczne. 4. Akumulator. Skup się na wymiarach. 7,4 w zupełności wystarczy. 5. Czytaj, czytaj, czytaj. Twoje pytania to banały, a bez wiedzy łatwo o pomyłki. Szkoda nerwów i kasy :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted December 6, 2016 Author Report Share Posted December 6, 2016 (edited) Nie bardzo był ostatnio czas ale trochę już zrobiłem. Sporo nowych elementów dotarło, na kilka jeszcze czekam. GB rozebrany, mosfet założony. Nowa głowica tłoka i dysza. Nowe łożyska. Pozostało złożenie. Kupiona nowa komora i niebieska gumeczka. Z zewnątrz. Korpus obdarty i pomalowany. Wszystkie elementy odświeżone. Nowa kolba, tłumik i chwyt silnikowy. Czekam na Keymod. Replika ma też już nową baterie LiPo stick 7.4V Edited December 6, 2016 by Grzesp331 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Kupiłeś najgorszą komorę, jaką mogłeś. Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted December 7, 2016 Author Report Share Posted December 7, 2016 nie gorszą niż miałem .... Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 W ciągu dalszym element robi syfne komory. Nie moja replika. Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted December 16, 2016 Author Report Share Posted December 16, 2016 Kupiłem nowa komorę ...metalową ... JG/GE Zapłaciłem jak za zboże. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Kupiłem nowa komorę ...metalową ... JG/GE Zapłaciłem jak za zboże. Tą złotą, czy zwykłą? Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted December 19, 2016 Author Report Share Posted December 19, 2016 http://gunfire.pl/product-pol-1152206402-Komora-hop-up-CNC-do-replik-typu-M4.html nadal jest promocja Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 http://gunfire.pl/pr...ik-typu-M4.html nadal jest promocja Trochę bardzo przepłaciłeś za chińską komore, za tyle można spokojnie kupić ProWina... Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 ech... ;-) na tym sprzęcie to już sporo popłynąłem. Coż hobby .. i niewiedza kosztuje GB musiałem oddać do złożenia bardziej doświadczonej osobie. Jak się okazało było to dobre posunięcie ale zbyt późne.. Kupiłem kilka pozycji, nie do tego modelu. Okazało się również, że lufa wewnętrzna była zbyt krótka. Nie wiem jak poprzednik sobie z tym radził. a tak prezentuje się wstępnie złożona Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Lufa zmieniona na półpreckę z kwasówki PPS Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Zostałoby nawet na pakę dobrych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted January 3, 2017 Author Report Share Posted January 3, 2017 Skończony ;-) Pozostało zamontować kolimator i zewnętrzne mechaniczne przyrządy celownicze. Quote Link to post Share on other sites
Grzesp331 Posted January 19, 2017 Author Report Share Posted January 19, 2017 (edited) SKOŃCZONE Musze jeszcze dobrać dobry magazynek. Mój MidCap to porażka. Prawidłowo strzela HiCap Szukam PMAG Zamówiłem kulki RED DEVILL 5.95 w gramaturze 0.28 zamówię też chwyt przedni proteze CNC Edited January 19, 2017 by Grzesp331 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts