Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam zaczynam przygode z ASG i bardzo kręci mnie sniperstwo. Chciałbym kupić bazę L96 lub inną i ją podkręcić. Czy z budżetem 700zł da się kupić taką bazę z lunetą ? Proszę o polecenie jakieś bazy.

Tak czytałem dużo tematów na forum i dużo osób pisało żeby kupić sobie cm028 i biegać ale ja naprawdę wolę posiedzieć w krzakach i pokampić :)

No to ja odwrotnie bo z Barta przesiadłem się na PDI i dopiero jestem zadowolony. Ostatecznie za kazdym razem jak chciałem przyoszczędzić to okazywało się, że dwa razy musiałem płacić bo i tak i tak kończyło się na firmówce z Japonii. Czy to przy snajpie (bo miałem własnie bara z Bartem, że tak powiem) czy przy gaziaku :P.

Mikadorus, chyba teraz załapałem tą różnicę między nami :D. Dla ciebie serwis "co kilka tygodni" jest normą to i chwalisz tanie. Dla mnie to własnie jest nie do zaakceptowania więc poszedłem w drogie i snajpa od poskładania serwis widziała raz- po równo roku od powrotu z tunningu. Widziała serwis nie dlatego, że coś z nią było nie tak ale dla spokoju i pewności :). Kolejna kontrola o ile mi pamięć podpowiada za jakieś 9 miesięcy. I jej wynik pewnie będzie taki jak poprzedniej: wszystko w stanie idealnym.

Powiem tak, nic nie grzebię odkąd snajpę poskładałem u speca. Bo nie muszę i nie umiem :P (nie umiem bo nie musze hehehe). Więc snajper sam robi i konserwuje jak ma poskładane "tak sobie" na takich sobie częściach, dokładnie tak jak miałem z barem. Porządna (i niestety droga) snajpa jest w zasadzie bezobsługowa.

Mogę postawić ją bez rozkręcenia przez dłuższy okres. Ale wiem, że po czasie tłok łapie syf i tracę te kilka procent zasięgu maksymalnego. Na częściach laylaxa też rozkręcalem z tego powodu... nie oszukasz mechanizmów w środku repliki. Bez serwisu strzela ładnie, ale maksymalne osiągi kręci się przez regularną konserwację. Części barta też wyglądają idealnie po kilku latach- springi tak mają. Najgorszą robotę wykonuje tu ręką naciagajaca sprężynę. Reszta mechanizmu jest banalna, no może nie dla aspro- bo zepsuli to konstrukcyjnie i materiałowo.

Edited by mikadorus