Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaki spring do vsr 10 tm ? najlepsze firmy i moc na 620 fps

Recommended Posts

Witam jak w temacie posiadam lufę pdi oryginał ,gumka km head chyba zielona

A reszta została oddana dziś do bart_a gdy wróci będę musiał zamontować springa na gdzieś 620 fps jakiej firmy kupić springa i jaką moc by to osiągnąć

Wiem tyle że polecana jest guardera ale nie mogę nigdzie znaleźć :/ jakiś dobry zamiennik klasy guardera ? Albo podobnej?

Chińczyka 170 miałem to wypluło 535-550 fps (wszystko w środku stock z gumką i komorą włącznie - replika swd koer).

Na 190 będzie pewnie więcej, ale włożyłem dłuższą lufę 650 mm zamiast 600 mm. Właśnie chę pomiary zrobić na tej samej sprężynie i tylko dłuższej lufie + pózniej na SHS SP190

Do vsr ta sprężyna nie wiem czy pasuje :(

Edited by Foton

Pewnie min. 170 - 180 będziesz musiał założyć (z teflon fix).

Czytałem pozytywne opinie o SHS (w sumie zdecydowałem się na SHS 190)

Brednie.

Chińczyka 170 miałem to wypluło 535-550 fps (wszystko w środku stock z gumką i komorą włącznie - replika swd koer).

Na 190 będzie pewnie więcej, ale włożyłem dłuższą lufę 650 mm zamiast 600 mm. Właśnie chę pomiary zrobić na tej samej sprężynie i tylko dłuższej lufie + pózniej na SHS SP190

Do vsr ta sprężyna nie wiem czy pasuje :(

Nie wiesz, nie pisz.

Foton ale on ma vsr. a swd a vsr to różnica jak maluch do bmw niby oba mają napęd na tył ale nic nie pasuje wzajemnie.

Jak chcesz 620 to szukaj najmocniejszej sprężyny dedykowanej i tyle a najlepiej przeczytaj temat o vsrce tam jest wszystko.

Na najmocniejszej będzie sporo za dużo.

M150 laylax daje mi 480fps na 0.4g...

M160 guardera to wartość optymalna.

M170 to dla mnie za dużo na tych częściach w tej replice. Jak chcesz to mam niemal nową m170.

No M160 to będzie 600-650, m170 to już wysokie 650 wzwyż, ja mam sprężynę DF teraz 200% daje okolice 590-600 zależy od poskładania, możesz spróbować najmiększej czeskiej okolice 140 150 i próbować, ew. przycinać.