Dave678 Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Chciałbym sobie zamówić tę kamizelkę z linku (dopiero kompletuje sprzęt). Replika jaką będę kupował to cm.028C. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy dam radę pomieścić magazynki od AK w tych ładownicach i czy to bedzie jako tako wyglądało? Mile widziane zdjęcia posiadaczy takowej kamizelki :) http://gunfire.pl/product-pol-1152204940-Kamizelka-taktyczna-typu-Chest-Rig-ATC-FG.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Nie będzie. Kup już lepiej takie coś: http://gunfire.pl/product-pol-1152193442-Kamizelka-taktyczna-typu-Chest-Rig-oliwkowa.html Quote Link to post Share on other sites
Dave678 Posted February 20, 2017 Author Report Share Posted February 20, 2017 Nie będzie. Kup już lepiej takie coś: http://gunfire.pl/pr...g-oliwkowa.html Ok, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 (edited) Co do magazynków od AK to do tego typu ładownic wchodzą (oczywiście po 1 magazynku do 1 ładownicy), ale z racji tego, że magazynek od AK jest sporo dłuższy od M4 to niestety nie daje się tego rzepa zapiąć. Aby to się dało zapiąć i magazynek siedział sztywno (trzeba przyszyć na ładownicy i tej "klapce" zapinanej na rzep np. zatrzask jak jest w kurtkach. Wtedy siedzi sztywno i nie wyleci. Mam tak w 2 ładownicach zrobione z tego względu, że noszę tam magazynki od mp5, AK, SWD, czy pistoletu w zależności czym się posługuję. Od AK normalnie bez kombinacji w tę ładownicę pasuje magazynek np. hi-cap krótki na 220 kulek :icon_lol: Minusem jest 1: wygląd, bo dziwnie to wygląda (jak nie zapięte do końca), 2 jednak rzep jest odkryty i w lesie łapią się do tego paprochy itd. Bez kombinacji można magazynek AK zabezpieczyć w tej krótkiej ładownicy dociągając górę nie przez magazynek tylko jakby go owijając i mocno zapinając rzep. Wtedy to jeszcze dziwniej wygląda, ale wyjęcie maga odbywa się jednym ruchem, a sztywno też tam siedzi. Jeśli chcesz fotki to zrobię :icon_lol: P.S mój chest jest w zasadzie taki sam tylko olive 8 Fields i jestem z niego zadowolony :icon_smile: Ale moim zdaniem nie opłaca się za 7 zł i 63 gr kombinować :hahaha: Jak ja kupowałem to akurat była przebitka 100% pomiędzy jedną a drugą, więc wydałem resztę kasy na coś innego :D Edited February 21, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
władek Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 (dopiero kompletuje sprzęt). Replika jaką będę kupował to cm.028C. Ekhm bedziesz miał tam co włożyć czy kupujesz tylko dlatego że reszta kolegów ma?? Pomijając wygląd, mi przypomina to nosidełko na dzieciaka :icon_razz2: ale nie wygląd się liczy tylko funkcjonalność, to do repliki typu AK ta którą podesłał ci wiciok lepiej się sprawdzi. Używałem magów do ak w podwójnej ładownicy na m4 i często był kłopot przy szybkim wyciąganiu, bo zaczep maga haczył o ładownicę wewnątrz. Wadą tego riga jest że nie ma możliwości zmiany konfiguracji ładownic no ale coś za coś. Bierz póki jest po taniości jak pobiegasz trochę i stwierdzisz czego ci brakuje co by się przydało zmienić to kupisz coś konkretniejszego. Quote Link to post Share on other sites
Dave678 Posted February 24, 2017 Author Report Share Posted February 24, 2017 Co do magazynków od AK to do tego typu ładownic wchodzą (oczywiście po 1 magazynku do 1 ładownicy), ale z racji tego, że magazynek od AK jest sporo dłuższy od M4 to niestety nie daje się tego rzepa zapiąć. Aby to się dało zapiąć i magazynek siedział sztywno (trzeba przyszyć na ładownicy i tej "klapce" zapinanej na rzep np. zatrzask jak jest w kurtkach. Wtedy siedzi sztywno i nie wyleci. Mam tak w 2 ładownicach zrobione z tego względu, że noszę tam magazynki od mp5, AK, SWD, czy pistoletu w zależności czym się posługuję. Od AK normalnie bez kombinacji w tę ładownicę pasuje magazynek np. hi-cap krótki na 220 kulek :icon_lol: Minusem jest 1: wygląd, bo dziwnie to wygląda (jak nie zapięte do końca), 2 jednak rzep jest odkryty i w lesie łapią się do tego paprochy itd. Bez kombinacji można magazynek AK zabezpieczyć w tej krótkiej ładownicy dociągając górę nie przez magazynek tylko jakby go owijając i mocno zapinając rzep. Wtedy to jeszcze dziwniej wygląda, ale wyjęcie maga odbywa się jednym ruchem, a sztywno też tam siedzi. Jeśli chcesz fotki to zrobię :icon_lol: P.S mój chest jest w zasadzie taki sam tylko olive 8 Fields i jestem z niego zadowolony :icon_smile: Ale moim zdaniem nie opłaca się za 7 zł i 63 gr kombinować :hahaha: Jak ja kupowałem to akurat była przebitka 100% pomiędzy jedną a drugą, więc wydałem resztę kasy na coś innego :icon_biggrin: To poproszę fotki :) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 (edited) Nie ma co tracić pieniędzy na chińskie badziewie. Za takie pieniądze lepiej kup lbv, magazynki wejdą a nie rozpadnie się od patrzenia http://allegro.pl/ka...6720663691.html Edited February 24, 2017 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 To poproszę fotki :icon_smile: A nie ma sprawy :icon_lol: Oto i fotki :icon_razz2: Porównanie magazynków: po lewej normalny mag do AK, po prawej krótki hi-cap 220 kulek ;) W skrajnych ładownicach naszyte zatrzaski. Magazynki w ładownicach: Krótki magazynek chowa się cały: Ładownice po ich zapięciu: Owinięcie pokrywy ładownicy wokół normalnego magazynka z AK (przypominam, że mój chest rig jest na magazynki M4): Zmierzyłem i zwykły mag z AK wystaje od 5,5 do 7,5 cm ponad ładownicę. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Nie bójmy się użyć sformułowania: ,,Nie pasują" :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts