PDexter Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Cześć :). Chciałbym się zapytać, czy trzymanie otwartego gearboxa na wierzchu (czyt. w pokoju) jest bezpieczne. Chodzi mi tutaj o takie sprawy jak utlenianie itp. Obecnie czekam na kilka części i nie chce mi się zamykać gearboxa, bo wiem że za kilka dni znowu bym go musiał rozbierać. Tak więc, jak to z tym jest? :P Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Masz hermetyczny gearbox i części zamknięte w atmosferze beztlenowej, że boisz się o utlenianie? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Słyszałem, że w ten sposób ucieka japońska magia z gearboxów Marui :P Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Kolega Pietracha chyba wyjaśnił. :icon_razz2: Drobne części typu sprężynki antireversal włóż do jakiegoś małego pojemnika a resztę do kartonu. Wyczyść stare smary i brud i przy składaniu dobrze posmaruj zębatki tłok i prowadnice. Do cylindra minimalne ilości smaru żeby nie pluło smarem do komory hopa. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Podobnie niestety niektórzy się przesadnie martwią i jak zaczyna kropić to zwijają się ze strzelanki, bo repliki mają na prąd. To czy części są w replice, czy na zewnątrz nie robi żadnej różnicy. Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted March 3, 2017 Author Report Share Posted March 3, 2017 Właśnie chodziło mi też o to, czy z nowo nałożonym smarem nic się złego nie stanie, bo jestem zbyt leniwy żeby na nowo czyścić i smarować jak dopiero to robiłem, ale skoro wszystko powinno być okej, to okej :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts