Bober00 Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Siema, zdecydowałem się na komplet od Emersona, są w fajnej cenie na Cytadeli i jak się pomierzylem okazało się, że muszę chyba wziąć rozmiar XL co jest dla mnie dziwne bo nie jestem wielki przecież i noszę normalnie rozmiar M/L. Emerson serio robi aż tak małe ciuszki? Moje najważniejsze wymiary: Wzrost - 170 Pas - 86 Klata - 102 Rozmiary Emersona: XL Bluza: Szerokość w klatce piersiowej: 59 cm Długość rękawa: 62 cm Długość całkowita (plecy): 70 cm Spodnie: Obwód w pasie: 91cm Długość całkowita: 110cm Długość wewnętrzna nogawki: 82cm L: Bluza: Szerokość w klatce piersiowej: 56 cm Długość rękawa: 60 cm Długość całkowita (plecy): 68 cm Spodnie: Obwód w pasie: 86cm Długość całkowita: 110cm Długość wewnętrzna nogawki: 82cm Nie chcę by spodnie były ciasne, bo mam dość duże uda, a jednocześnie nie chce by bluza wyglądała jak szmata na mnie za luźna. Co radzicie, który rozmiar wziąć? Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Mam CP gen.3, w pasie też 85, ale LR był na mnie za wąski i musiałem wymienić na XLR. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 To jest chińska rozmiarówka, czyli musisz brać co najmniej rozmiar-dwa większe ciuchy. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted March 13, 2017 Report Share Posted March 13, 2017 Bierz XL. Wiedz też, że combat shirt mają krótką część termoaktywną, więc jak jesteś wyższy niż statystyczny karzeł to może być problem. Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Żeby nie zakładać nowego tematu to może tutaj zapytam. Otóż mój problem jest taki sam, potrzebuję dobrać rozmiar. Tyle, że wymiary trochę inne :D Wzrost 180cm W klatce 102cm W pasie 86cm Jest tu ktoś taki, kto mógłby się podzielić opinią od siebie przy takich wymiarach ciała? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 Żeby nie zakładać nowego tematu to może tutaj zapytam. Otóż mój problem jest taki sam, potrzebuję dobrać rozmiar. Tyle, że wymiary trochę inne :icon_biggrin: Wzrost 180cm W klatce 102cm W pasie 86cm Jest tu ktoś taki, kto mógłby się podzielić opinią od siebie przy takich wymiarach ciała? Wystarczy wygooglować rozmiarówkę i sprawdzić..... Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 Wystarczy wygooglować rozmiarówkę i sprawdzić..... Rozmiarówka swoje, a życie swoje, zwłaszcza w przypadku ubrań chińskiej produkcji. Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted November 18, 2017 Report Share Posted November 18, 2017 (edited) Dla wszystkich zainteresowanych. Przy 180cm wzrostu, 102cm w klatce i 85cm w pasie, rozmiar L przy g3 emersona jest idealny. Rękawy przy podniesieniu rąk idealnie równe z nadgarstkiem, spodnie w pasie spokojnie dadzą radę z większym obwodem ciała, a po użyciu regulacji na rzepach jest w sam raz. Combat shirt, jeżeli chodzi o długość to wiele osób mówi, że jest krótki ale w mojej opini jak najbardziej wystarcza przy takich wymiarach ciała. Podsumowując z czystym sumieniem mogę polecić L każdej opisanej wyżej osobie! P.S. na metce cs widnieje Large-Regular, na spodniach natomiast 34W/32" Edited November 18, 2017 by echofoxtrot Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts