wrubel987 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Witam chciałbym się zapytać czy ta oto replika: https://gunfire.pl/product-pol-1152207652-Replika-karabinu-snajperskiego-MB4412D-z-luneta-i-dwojnogiem-czarna.html jest warta kupienia, czy takie połączenie materiałów jest wytrzymałe, jaki byłby maksymalny zasięg strzału oraz do jakiej odległości ta broń mogłaby przebić np. kartonowe pudła? Wiem był temat o tym lecz zawarte w nim rzeczy już wiedziałem. Jeżeli ta replika nie jest tego warta to czy mógłby ktoś polecić jakąś podobną w cenie do 800zł? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Chińczyk płakał jak składał. Każda replika przebija karton. Ten gnat z linka to połączenia szajsu, złych materiałów, biedy i złej myśli technicznej. Myślę, że jakby był jeszcze gorszy to MON zakupiłoby takich na tysiące. Ze sprężynowych karabinów wyborowych to bierz: SWD, BAR-10, CM701-702, L96a1 well (MB01-8) Będzie taniej i lepiej. Quote Link to post Share on other sites
wrubel987 Posted April 7, 2017 Author Report Share Posted April 7, 2017 (edited) Chińczyk płakał jak składał. Każda replika przebija karton. Ten gnat z linka to połączenia szajsu, złych materiałów, biedy i złej myśli technicznej. Myślę, że jakby był jeszcze gorszy to MON zakupiłoby takich na tysiące. Ze sprężynowych karabinów wyborowych to bierz: SWD, BAR-10, CM701-702, L96a1 well (MB01- :icon_cool: Będzie taniej i lepiej. a który osobiście byś polecił? ewentualnie podesłał link/i do tych broni. @Edit Miałeś na myśli takie SWD? https://gunfire.pl/product-pol-1152198414-Replika-karabinu-wyborowego-GFGWD-Modern.html Edited April 7, 2017 by wrubel987 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Najbardziej niezawodne i "długowieczne" będzie SWD A&K. Od biedy może być to z gunifre. Różnice masz podane w temacie o SWD A&K w dziale karabiny wyborowe. Pozostałe żyją krócej i są raczej do tuningu niż do strzelania wprost z pudełka. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Najlepsze z podanych jest swd przy budżecie do 800zł uda ci się wyhaczyć coś w komisie i dokupić preckę promyka do niego. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Za 800 to kupi już z promykiem. Quote Link to post Share on other sites
wrubel987 Posted April 7, 2017 Author Report Share Posted April 7, 2017 A dałby radę ktoś ogarnięty w temacie podesłać coś takiego możliwie z celownikiem pso-1? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Prośba, trochę samodzielności. Wybrałeś sobie bardzo upierdliwy typ repliki, masz o nich tematy w adekwatnych działach. Quote Link to post Share on other sites
wrubel987 Posted April 8, 2017 Author Report Share Posted April 8, 2017 (edited) Naczytałem się o tym SVD i doszedłem do wniosku że replika jest już problematyczna na starcie, czy któraś z wyżej wymienionych (BAR-10, CM701-702, L96a1 well (MB01- 8 ) nie ma takich problemów, i jest użyteczna już na starcie? nie chodzi mi o samą moc oraz możliwości tuningu tylko głównie żeby "żyła" jakiś dłuższy czas bez sprawiania problemu. @Edit chyba jednak zdecyduje się na L96A1 MB01 well. Edited April 8, 2017 by wrubel987 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 O każdej z tych replik masz dedykowany temat w dziale "karabiny wyborowe". Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 SWD jest chyba najmniej problematyczne. Tuning jest prostszy i tańszy. Wystarczy zrobić stabilizację lufy, wymienić lufę wewnętrzną, gumkę i sprężynę. Jak ci mało to można jeszcze zmienić komorę hopka i dyszę cylindra. W innych replikach dochodzi jeszcze wymiana cylindra, tłoka, zespołu spustowego,... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 Wrubel987 rozumiem że snajperka fajna jest. Kto tego nie przechodził ( ja też), ale jest to najmniej polecana klasa replik na początek. Poczytaj tematy przyklejone tego działu i działu snajperskiego. Teraz kiedy są już dość tanie części tuningowe tuningi cenowo spadły do akceptowalnych cen ale tych co te tuningi umieją zrobić na przyzwoitym poziomie dalej jest niewielu. A i sama zabawa w snajpera to nie CS. Tu już trzeba coś umieć. Szczególnie ze średniej klasy stokowy AEG będzie miał przewagę i zasięgu i siły ognia nad średniej klasy snajperką sprężyną. A ciągłe ganianie na respa frustruje. Quote Link to post Share on other sites
PaBlito5671 Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 "Dobrej" snajpy nie kupisz. Po tuningu można nazwać to "dobrą" snajpą. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts