Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Montował ktoś może Bore Up od SHS'a w AK od FC? Interesuje mnie głównie długość dyszy(w FC są dysze długie) i ogólne sprawowanie się Borka :>

Postów na ten temat nie znalazłem, więc piszę :P

Pozdrawiam.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Aj, ja bym oddał tego guardera. Trzy razy miałem i lekko się zawiodłem. Lepiej kupić już lonex lub systemę.

Oring głowicy tłoka w guarderze jest wyjątkowo upiwrdliwy i w sklepie z uszczelkami mieli albo za duży, albo za mały, przez co replika traciła sporo fps. Pomijając już sens ładowania BU.

Posted

Aj, ja bym oddał tego guardera. Trzy razy miałem i lekko się zawiodłem. Lepiej kupić już lonex lub systemę.

Oring głowicy tłoka w guarderze jest wyjątkowo upiwrdliwy i w sklepie z uszczelkami mieli albo za duży, albo za mały, przez co replika traciła sporo fps. Pomijając już sens ładowania BU.

Oring to najmniejszy problem - cylinder jest miękki, a głowica tłoka kiepska bo pęka.

Posted

Jesteś pewien, że to nie w CA z tymi głowiczkami tłoka? Bo, tam to pamiętam, że się rozwalały.

Te stare sprzed 4 lat pracowały mi na sp130-50, a u poprzednich właścicieli też pewnie trochę posłużyły.

Posted

Na razie Guarder hula dobrze, szczelność też jest elegancka, zobaczymy jak będzie to wszystko wyglądać po 25-30k kulek. W każdym razie temat nie dotyczy Guardera, tylko SHS więc proszę o zamknięcie tematu :P

Posted

Jesteś pewien, że to nie w CA z tymi głowiczkami tłoka? Bo, tam to pamiętam, że się rozwalały.

Te stare sprzed 4 lat pracowały mi na sp130-50, a u poprzednich właścicieli też pewnie trochę posłużyły.

Jestem pewien, montowałem je kiedyś masowo zanim nabyłem wiedzę o zależności dawki powietrza do objętości lufy. Jedna pękła nawet na SP90 XD A tak to wiekszość konfiguracji składałem na sp120 lub 130 i wszystkie szlag trafił. Żeby nie było, montowałem później głowice elementa, shs'a czy nieco lepiej - ultimate'a i nic, zero problemów. Z BU Guardera polecam tylko głowice cylindra i dysze. Nadal mam kilka zestawów guarder'a na sell jakby ktoś chciał.

Ogólnie o bu powiem tyle - z jednej strony mit, a z drugiej błogosławieństwo.

Mit jeśli chodzi o podnoszenie fps'ów - w szczelnej, dobrze poskładanej replice i skalibrowanej pod konkretne kulki i fps'y - bu powoduje ich (fps'ów) spadek. BU nadrabia straty w nieszczelnych replikach.

Błogosławieństwo jeśli chodzi o bardziej precyzyjny dobór dawki - chociaż i tutaj mam mieszane uczucia bo wolę odpowiednio naciąć/nawiercić cylinder i perfekcyjnie dostosować dawkę niż kupować dwa, czy trzy różne cylindry. Przeważnie kupuje cylinder Lonex'a typ0 i przerabiam go pod konkretną replikę. Potem trójstopniowa polerka i wsio.