shielded Posted June 4, 2017 Report Share Posted June 4, 2017 Montował ktoś może Bore Up od SHS'a w AK od FC? Interesuje mnie głównie długość dyszy(w FC są dysze długie) i ogólne sprawowanie się Borka :> Postów na ten temat nie znalazłem, więc piszę :P Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Boreup shs sobie odpuść. Kup Lonex albo składaj sam. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Boreup SHSa ma krótką dyszę. Quote Link to post Share on other sites
shielded Posted December 17, 2017 Author Report Share Posted December 17, 2017 Dzięki chłopy, już się zakupiłem BU Guardera+długa dysza, faktycznie ten BU SHS to kiepski wybór :P Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 Aj, ja bym oddał tego guardera. Trzy razy miałem i lekko się zawiodłem. Lepiej kupić już lonex lub systemę. Oring głowicy tłoka w guarderze jest wyjątkowo upiwrdliwy i w sklepie z uszczelkami mieli albo za duży, albo za mały, przez co replika traciła sporo fps. Pomijając już sens ładowania BU. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 Aj, ja bym oddał tego guardera. Trzy razy miałem i lekko się zawiodłem. Lepiej kupić już lonex lub systemę. Oring głowicy tłoka w guarderze jest wyjątkowo upiwrdliwy i w sklepie z uszczelkami mieli albo za duży, albo za mały, przez co replika traciła sporo fps. Pomijając już sens ładowania BU. Oring to najmniejszy problem - cylinder jest miękki, a głowica tłoka kiepska bo pęka. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Jesteś pewien, że to nie w CA z tymi głowiczkami tłoka? Bo, tam to pamiętam, że się rozwalały. Te stare sprzed 4 lat pracowały mi na sp130-50, a u poprzednich właścicieli też pewnie trochę posłużyły. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 U mnie głowica BU Guardera pękła na 150 bodajże. Quote Link to post Share on other sites
shielded Posted December 18, 2017 Author Report Share Posted December 18, 2017 Na razie Guarder hula dobrze, szczelność też jest elegancka, zobaczymy jak będzie to wszystko wyglądać po 25-30k kulek. W każdym razie temat nie dotyczy Guardera, tylko SHS więc proszę o zamknięcie tematu :P Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Jesteś pewien, że to nie w CA z tymi głowiczkami tłoka? Bo, tam to pamiętam, że się rozwalały. Te stare sprzed 4 lat pracowały mi na sp130-50, a u poprzednich właścicieli też pewnie trochę posłużyły. Jestem pewien, montowałem je kiedyś masowo zanim nabyłem wiedzę o zależności dawki powietrza do objętości lufy. Jedna pękła nawet na SP90 XD A tak to wiekszość konfiguracji składałem na sp120 lub 130 i wszystkie szlag trafił. Żeby nie było, montowałem później głowice elementa, shs'a czy nieco lepiej - ultimate'a i nic, zero problemów. Z BU Guardera polecam tylko głowice cylindra i dysze. Nadal mam kilka zestawów guarder'a na sell jakby ktoś chciał. Ogólnie o bu powiem tyle - z jednej strony mit, a z drugiej błogosławieństwo. Mit jeśli chodzi o podnoszenie fps'ów - w szczelnej, dobrze poskładanej replice i skalibrowanej pod konkretne kulki i fps'y - bu powoduje ich (fps'ów) spadek. BU nadrabia straty w nieszczelnych replikach. Błogosławieństwo jeśli chodzi o bardziej precyzyjny dobór dawki - chociaż i tutaj mam mieszane uczucia bo wolę odpowiednio naciąć/nawiercić cylinder i perfekcyjnie dostosować dawkę niż kupować dwa, czy trzy różne cylindry. Przeważnie kupuje cylinder Lonex'a typ0 i przerabiam go pod konkretną replikę. Potem trójstopniowa polerka i wsio. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts