Dominn Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Kurde skisłem, jakość lepsza niż w lufach shs/pps XD Proponuję wykończyć okno polerką. Kup filc polerski i pastę polerską i po prostu wypoleruj. Wszelkie zarysowania jak i ostre końce powinny się zaokrąglić. Uznam to za komplement ;) Już jest obrobione, aczkolwiek na filc polerski nie wpadłem, przy najbliższej okazji poprawie to, dzięki ^^ Quote Link to post Share on other sites
GregRin Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Zadam może takie głupie pytanie jako laik, ale patrząc na otwór, mogłby ktoś napisać, w którym kierunku trzeba przypiłować? I czy Black Python gdzie jest warstwa teflonowa to przejdzie? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Pewnie to Ty pisałem na grupie fb o cymce 0.28 :D Nie kupuj tej lufy. Kup Madbull Steelbull. Piłujesz lufę w kierunku wylotu, ale radzę Ci tego nie robić :D Quote Link to post Share on other sites
GregRin Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Tak, zgadza się. Walcze na kilku frontach :P Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Jak chcesz ciąć teflonową lufę to polecam jedynie laser... Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted May 19, 2018 Report Share Posted May 19, 2018 Pewnie to Ty pisałem na grupie fb o cymce 0.28 :D Nie kupuj tej lufy. Kup Madbull Steelbull. Piłujesz lufę w kierunku wylotu, ale radzę Ci tego nie robić :D Nie bądź taki hop do przodu, Ty też jesteś już na grupie namierzony :D Zadam może takie głupie pytanie jako laik, ale patrząc na otwór, mogłby ktoś napisać, w którym kierunku trzeba przypiłować? I czy Black Python gdzie jest warstwa teflonowa to przejdzie? Tak jak pisałem w wątku o flatach, teflon piłować to słaba opcja. Odłóż jeszcze troche kasy i steelbull'a bierz jak wallop sugerował. Gdybyś tą cymke 0.28 kiedyś do żyda oddał i kupił nową replike, masz już precke porządną z flatem. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 19, 2018 Report Share Posted May 19, 2018 Tak bardzo się ukrywam :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 19, 2018 Report Share Posted May 19, 2018 Nie do końca rozumiem strach przed piłowaniem teflonowej lufy skoro w tej części kulka w ogóle się nie styka z lufą. O ile nie zostawi się zadziorów / ostrych krawędzi które przetną nam gumkę nie widzę przeciwwskazań. Quote Link to post Share on other sites
GregRin Posted May 20, 2018 Report Share Posted May 20, 2018 Tak jak pisałem w wątku o flatach, teflon piłować to słaba opcja. Odłóż jeszcze troche kasy i steelbull'a bierz jak wallop sugerował. Gdybyś tą cymke 0.28 kiedyś do żyda oddał i kupił nową replike, masz już precke porządną z flatem. W myśl tej zasady właśnie się też tego podejmuję, jakby to nie wypaliło to miałbym części już :D Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 20, 2018 Report Share Posted May 20, 2018 Nie wiadomo jak lufa pokryta jest teflonem i nie wiadomo jak on zachowa się gdy zaczniemy piłować lufę. Być może okno lufy także jest pokryte teflonem i warstwa teflonu wewnątrz i w/na oknie jest jednolita. Być może naruszenie tej warstwy przyniesie negatywne skutki. Ja bym olał tą śmieszną lufkę i kupił stalową steelbull'a. Nie wiele drożej, a raz mamy stal, a dwa bez nic nie wartej powłoki teflonowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts