Ijet Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Jak większość pewnie wie, Trijicon stanął w szranki z L3 i Aimpointem i wkroczył na rynek z kolimatorem MRO. Tutaj co nieco o oryginale: https://www.trijicon...uct1.php?id=MRO Nie strzelałem z tego, ale na targach dane mi było się z niego przymierzyć i wrażenia odniosłem jak najbardziej pozytywne. Koli wydaje się jaśniejszy od pełnowymiarowych Aimpointów, a plamka się żarzy niczego sobie. Niestety cenowo to to zbliża się do półki holografów ze stajni L3. Oczywiście Chińczycy nie próżnują i na alibabie można dostać ładnie wyglądająca kopię MRO w niezłej cenie, np. tu: https://tinyurl.com/y9trzgl7 Jeśli to to jest podobnie jasne jak oryginał, a plamka świeci tak jak w lepsiejszych airsoftowych CompM, to wydaje się to całkiem kuszącym rozwiązaniem. Pytanie, ktoś już skusił się na takiego chińczyka, jakieś opinie już się zrodziły? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Repliki sa podłej jakości. Kupiłem jak tylko pojawiły się u chinczyków, z oznaczeniami wypukłymi, trzema montażami, pudełkiem transportowym. - Farba łuszczy się od samego patrzenia na niego (odsyłam do zdjęć) - Kolimator ustawienia jasności ma następujące: OFF - 1 - 2 - OFF - 3 - 4 etc. Fajna sprawa bo zazwyczaj 3 to było optymalnym ustawieniem. Ta pozycja OFF między 2 i 3 już u mnie nie działa, po prostu włącza się 3. - Prosto z pudełka musiałem go kompletnie rozkręcić i poprawić ponieważ po skrajnym ustawieniu góra-dół kleszczył się i nie chciał odbić w drugą stronę. Nie będę wnikał w szczegóły konstrukcji ale jest po prostu podła. - W skrajnych ustawieniach światła pojawiają się "duszki" - Kropka jest dwa razy większa od tej w replice T1, gdzieś wielkości M2 - Właściwie powinienem zacząć od tego punktu, bo dzięki niemu już praktycznie nie używam tego koli: Coś jest poważnie nie tak z jego optyka i generalnie "zakrzywia" obraz. Starałem się to pokazać dwoma filmikami w folderze ze zdjęciami. Pierwszy filmik pokazuje MRO i widać jak butelka przynajeżdżaniu na nią kolimatorem "kurczy się". Drugi filmik pokazuje te samą scenę z kolimatorem T1. T1 (i kazda inna replika) ma podobny problem, ale jednak zdecydowanie mniejszy. - Nie podoba mi się kolor obrazu - Mimo że średnica obiektywu jest większa niż T1 nie uważam żeby się nim celowało lepiej ani łatwiej. Galeria: https://goo.gl/photos/kv5gGP1WtytSJAf96 Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Kupiłem ten model jakoś w lutym na ali, zaraz przed tym jak pojawił się u Krakmanów. Ogólnie mam pozytywne wrażenia, zewnętrznie bardzo solidnie wykonany, farba jeszcze na miejscu, z ustawieniem nie było problemu. Podświetlenie bardzo dobrze rozwiązane na pokrętle jak to opisał matrigs. Kropka wyraźna i dość mała, chociaż mam porównanie tylko z kopią aimpointa M2. Trudno mi się tylko przyzwyczaić do koloru przyciemnienia szkła ale widoczność jest zadowalająca. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 29, 2017 Author Report Share Posted September 29, 2017 Przyszedł do nas MRO od Ali. Dwa montaże, puzderko, oznaczenia. Jak na razie farba nie odpada od patrzenia na nią. Plamka jest całkiem jasna coś jak w chińskich T1. Ogólnie w relacji jakość - cena wypada bardzo dobrze. Faktycznie, trochę ciemniejsze te szybki niż w lepszych ersoftowych koli i obraz jest zniekształcony, ale w jakoś nie za bardzo mi to przeradza. Jak by trzeba za to dać pow. 300 zł to można stękać, ale w cenie ok. 100 to moim zdaniem nie jest źle. Na pewno lepsze to to niż tony ersoftowych eotechów. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 100zł? :-) Poproszę link! :-) Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 (edited) To ten? https://www.aliexpress.com/item/Trijicon-MRO-Holographic-Red-Dot-Sight-Shotgun-Scope-Hunting-Riflescope-Illuminated-Sniper-Gear-For-Tactical-Rifle/32732482671.html Edited September 29, 2017 by Trela Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Ja kupiłem ostatnio ten https://www.aliexpress.com/item/Trijicon-MRO-Style-Holographic-Red-Dot-Sight-Optic-Scope-Tactical-Gear-With-20mm-Scope-Mount-For/32751874638.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.w84hIh I polecam w 100%, jak dla mnie najlepszy koli po taniości. Kropka jasna i okrąglutka, szybki bez przyciemnienia, jedynie można się doczepić do jakości farby ale mam to gdzieś, bo i tak maluję po swojemu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 30, 2017 Report Share Posted September 30, 2017 Czyli sugierujesz, że obraz widoczny przez ten kolimator nie jest "fioletowo-zielonawy"? Bo generalnie wszystkie te mro z ali są klepane w jednej i tej samej fabryce... IMO badziew, ale tak lepszy niż te chińskie eotechy. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 30, 2017 Report Share Posted September 30, 2017 Zielonkawy jest ale przyciemnieniem bym tego nie nazwał, przyciemnione szybki znane mi są oczywiście z chinolskich eotechów, kopii aimpointa m2 i starszych kopii micro t1. Po kilogramach przewalonych kolimatorów przez moje łapska ten model, uważam że za tą kasę jest absolutnie OK. Użyteczność na bardzo wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Cześć, mam pytanie. Posiadam ten koli z drugiej ręki, na ostatniej grze musiałem oberwać przednie szkło bo zauważyłem pęknięcie od spodu, nie przeszkadza w użytkowaniu ale mimo wszystko jest. Pytanie, czy idzie wymienić przednie szkło czy nie ma co się w to bawić? (dodam, że zaskoczył mnie fakt pęknięcia od kulki ponieważ mam zamontowany plaster miodu któremu też się oberwało) Quote Link to post Share on other sites
zwyczajna Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Czy tych MRO są różne "generacje" tj są różne modele będące kopiami MRO czy to wszystko jedno i to samo? Czy jest sens polować na lepszą kopię i unikać gorszych kopii MRO czy wsio rawno? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts