kukunamuniu Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 (edited) mówię ja mam zamiar dopieru zacząc a bornie w stylu kałachy niestety ale mi się nie podobają Bardziej do gustu mi przypadają te cm 5xx. No to masz wybór: Emka Cymy - przypada Ci do gustu (jak plastikowa emka może komuś przypaść do gustu to nie rozumiem, ale niech będzie) i nie ma zbyt dobrej opinii jeśli chodzi o jakość RK - nie podoba Ci się, ale lepsza jakościowo i w razie czego da się to w przyszłości odsprzedać No i zostaje JG 608, do której mam sentyment i gdybym miał dziś wybierać, to trudno by mi było zdecydować między nią a repliką AKSU, bo obie mają swoje wady i zalety. Oprócz tego repliki MP5, P90, SIG, chyba i jakiś AUG JG się w budżecie mieści. Edited July 26, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 mówię ja mam zamiar dopieru zacząc a bornie w stylu kałachy niestety ale mi się nie podobają Bardziej do gustu mi przypadają te cm 5xx. Polska język, trudna... a z resztą. Podsumowując, bo temat: "Jaką broń wybrać?", stał się czymś w stylu: "Mam do wyboru co najmniej 3 ciekawe propozycję, więc w takim razie którą dziadowską Emkę wziąć?". Wątpię, czy na tym forum znajdziesz osobę, która zaliczy nieprzespaną noc rozmyślając na co się zdecydujesz. Tym bardziej, mało mnie to interesuję, gdy widzę jak twardo trzymasz się tego szajsu, ale nie moja to sprawa. Może masz zamiłowanie do kiepskich rzeczy. Wrzuciłem tu dwa odnośniki, nie sądzę abyś się z nimi zapoznał, skoro dalej brniesz w te CM. Myślę, jednakowoż że wystarczająco dużo osób zaproponowało Ci dobre repliki w tym przedziale cenowym i dalsza dyskusja jest raczej bezcelowa. Quote Link to post Share on other sites
RatSlayer Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Jaka broń ? To jest sport na plastikowe kulki. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 A motor i motocykl to nie to samo, wiemy. RK nie jest też repliką, lecz falsyfikatem, bo wygląd rodziny AK został zastrzeżony przez producenta. Możemy się umówić, że na potrzeby rozmów o ASG skrót myślowy "broń" ma sens, Specna robi mundury w Multicamie, a nie "nieautoryzowanej kopii wzoru Multicam", a Prometheus robi lufy zamiast "precyzyjnie wykonanych rurek ze stali nierdzewnej"? Ale jeśli tak bardzo Cię to drażni, to istnieją wtyczki do przeglądarek, które automatycznie pozwolą Ci zamienić wyświetlanie słowa "broń" w domenie wmasg.pl na "zabawka miotająca plastikowe kulki za pomocą sprężonej mieszaniny gazów". Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 Bardziej do gustu mi przypadają te cm 5xx. Kup tą CM5XX i daj znać za pół roku, jak wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
dominopl123pl Posted August 7, 2017 Author Report Share Posted August 7, 2017 A co sądzicie o tych: 1. https://gunfire.pl/product-pol-1152193310-Replika-karabinka-JG1138.html 2. https://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-subkarabinka-JG0638-V2-czarna.html#tabs_58676 Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 Że to sensowny wybór na początek. Quote Link to post Share on other sites
dominopl123pl Posted August 7, 2017 Author Report Share Posted August 7, 2017 Że to sensowny wybór na początek. A która z tych 2 była by lepsza? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 Ta która ci się lepiej podoba. Zważ na to, że JG1138 ma takie same magi jak M4. Quote Link to post Share on other sites
dominopl123pl Posted August 7, 2017 Author Report Share Posted August 7, 2017 Czyli ogólnie to dwie są dobre jak na początek ? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 Czytając artykuły dostępne na stronie doszedłbyś do wniosku, że JG jest polecaną opcją dla początkujących. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 Domino poczytaj tematy przyklejone. Tam naprawdę znajdziesz propozycje przetestowane i polecane nie tylko dla nowicjuszy. Quote Link to post Share on other sites
RatSlayer Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 A motor i motocykl to nie to samo, wiemy. RK nie jest też repliką, lecz falsyfikatem, bo wygląd rodziny AK został zastrzeżony przez producenta. Możemy się umówić, że na potrzeby rozmów o ASG skrót myślowy "broń" ma sens, Specna robi mundury w Multicamie, a nie "nieautoryzowanej kopii wzoru Multicam™", a Prometheus robi lufy zamiast "precyzyjnie wykonanych rurek ze stali nierdzewnej"? Ale jeśli tak bardzo Cię to drażni, to istnieją wtyczki do przeglądarek, które automatycznie pozwolą Ci zamienić wyświetlanie słowa "broń" w domenie wmasg.pl na "zabawka miotająca plastikowe kulki za pomocą sprężonej mieszaniny gazów". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts