szmerglu Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Uwaga na transakcje przeprowadzane z osobami proszącymi o wpłaty na podobny numer konta. Jeśli jest to nowy użytkownik naszego portalu, to jest to najprawdopodobniej oszust. Kopiuje stare ogłoszenia i wystawia udając, że posiada dany przedmiot. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Jeśli ktoś tak jak ja został oszukany - zapraszam na priv. Ja jutro zgłaszam sprawę i podejmuję odpowiednie kroki prawne. Quote Link to post Share on other sites
adamchor7 Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 Witam. Mnie tez nacial. Podawal dane O.M., zam. Ropczyce. Nick: Czaja29. Zaplacilem za latarke 120zl, w dn. 13.07. i do tej pory zero kontaktu. Tez zamierzam zglosic na Policje. Pzdr. Adam Nie podajemy danych osobowych na portalu. Idź na policję i nie czekaj na nic. /Szmeru Quote Link to post Share on other sites
KretCK Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 http://forum.wmasg.pl/topic/164004-jaihol0-bysio91-zlodziej-z-rzeszowa/ Tutaj też temat o tym gościu. Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 wysłane pw. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 Ja sprawę już zgłosiłem, polecam zrobić to samo. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 (edited) Ode mnie taka dobra rada. Najpierw towar, potem kasa. Wtedy nikt nie zrobi w bambuko. A tak na poważnie, życzę powodzenia w ściganiu tego oszusta, zwłaszcza, że te sprawy lubią się ciągnąć, ale są do wygrania, więc nie darować. Dlatego ja od prywatnej osoby nigdy nie kupuję za przedpłatą. W końcu to sprzedający chce zarobić, więc niech wyśle za pobraniem. Kurier mi bez kasy towaru nie wyda, więc gościa nie oszukam, a wolę parę zł więcej za przesyłkę zapłacić i mieć pewność, że nie będę musiał potem po sądach łazić za kasą, którą mi ukradziono. Edited August 11, 2017 by Guest Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Heh, naiwniak :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 Ode mnie taka dobra rada. Najpierw towar, potem kasa. Wtedy nikt nie zrobi w bambuko. A tak na poważnie, życzę powodzenia w ściganiu tego oszusta, zwłaszcza, że te sprawy lubią się ciągnąć, ale są do wygrania, więc nie darować. Dlatego ja od prywatnej osoby nigdy nie kupuję za przedpłatą. W końcu to sprzedający chce zarobić, więc niech wyśle za pobraniem. Kurier mi bez kasy towaru nie wyda, więc gościa nie oszukam, a wolę parę zł więcej za przesyłkę zapłacić i mieć pewność, że nie będę musiał potem po sądach łazić za kasą, którą mi ukradziono. Widzisz Hagen, ja nie wysyłam już pobrań jak nie dostanę zaliczki. Za dużo mi pobrań wróciło bo klient się spłukał w trakcie lub rozmyślił ... Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 Rozumiem Dantes. W sumie jak sprzedający chce też się zabezpieczyć przed taką ewentualnością, to może jak najbardziej żądać zaliczki, np w wysokości ewentualnych kosztów przesyłki i zwrotu do nadawcy. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 A o akcjach typu "cegła w paczce" słyszałeś? Pobranie w żaden sposób nie zabezpiecza kupującego. Quote Link to post Share on other sites
janu185 Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Witam Prosiłbym o kontakt osoby oszukane przez użytkownika posługującego się powyższym numerem konta. Dzisiaj dzwonili do mnie policjanci, że jeśli jest więcej oszukanych osób to proszą o informacje. Po więcej szczegółów zapraszam na PW. Sam zostałem oszukany i swoją sprawę zgłosiłem tydzień temu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 https://www.olx.pl/oferta/namiot-norka-summit-731-mon-gore-tex-CID767-IDo5zrG.html Ten sam numer konta ;) Quote Link to post Share on other sites
przemys Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 (edited) 79 1240 2614 1111 0010 **** 9710 Witam widać nie tylko ja zostałem oszukany, gosciu wystwił skorupę rk-10 zgodził sie na 200 zł przelałem kase i kontaktu nie ma. Spróbuje cofnąć przelew, poczekam jeszcze parę dni zobaczę jak to się potoczy. Nie bez powodu numer rachunku jest wykropkowany /Szmeru Edited August 29, 2017 by szmerglu Quote Link to post Share on other sites
Lucky777 Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 Ja kupilem od osobnika o pseudonimie Shea HK416 za 400zl ponad msc temu sprawe juz zglosilem na policje ;) Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/4ZVa2/ Coś mi mówi że to ten sam numer konta :icon_lol: Gościu już mnie zna, więc czy ktoś sprawdzi i potwierdzi numer konta? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 (edited) https://www.olx.pl/o...ytkownik/4ZVa2/ Coś mi mówi że to ten sam numer konta :icon_lol: Gościu już mnie zna, więc czy ktoś sprawdzi i potwierdzi numer konta? Sprawdzony, dostałem takie dane: 42 1140 2004 0000 **** 7704 3100 Łukas M***** Jedyne co mnie zastanawia, to, że plik w którym dostałem dane, miał nazwę dane_2.txt, co może sugerować, że ma zestaw kont do wałków. EDIT: numer sprzed edycji NIE BYŁ PRAWIDŁOWY. Edited September 8, 2017 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 dane_2.txt, co może sugerować, że ma zestaw kont do wałków. Wałek jak nic :icon_mrgreen: Miałem nosa, ciekawe ilu oszukał... Normalni ludzie wysyłają numery kont w treści wiadomości. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 10, 2017 Report Share Posted September 10, 2017 https://www.olx.pl/o...ytkownik/4ZVa2/ Coś mi mówi że to ten sam numer konta :icon_lol: Gościu już mnie zna, więc czy ktoś sprawdzi i potwierdzi numer konta? Magicznie zniknęły wszystkie ogłoszenia :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Czoło Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Czy u kogoś coś się ruszyło ? Ja zgłosiłem sprawę na policje na początku lipca i zero odzewu... Quote Link to post Share on other sites
KretCK Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 U mnie się ruszyło, co konkretnie napisze zainteresowanym na pw. Piszę do mnie kilka użytkowników z forum, pytają o info. Domyślam się że w śród nich jest ten który nas oszukał i podszywa się pod jednego z pokrzywdzonych. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 12, 2017 Author Report Share Posted November 12, 2017 U mnie się ruszyło, co konkretnie napisze zainteresowanym na pw. Piszę do mnie kilka użytkowników z forum, pytają o info. Domyślam się że w śród nich jest ten który nas oszukał i podszywa się pod jednego z pokrzywdzonych. Podaj mi nicki w privie - prześwietlę temat. Quote Link to post Share on other sites
chmiel23 Posted November 19, 2017 Report Share Posted November 19, 2017 Wiadomo czy facet o numerze konta: 42 1140 2004 0000 **** 7704 3100 Podający się za Łukasza M***** To ten sam podejrzany? Zostałem przez niego oszukany z dwa miesiące temu, sprawa juz dawno na policji, mam też na FB kontakt z innym oszukanym, niektórzy może kojarzą sprawę- pisałem z dwa posty na największych stronach ASG na FB o nim i o tym jak mnie oszukał. Jakby ktoś mógł określić czy to ten sam facet to moglibyśmy na policji połączyć te dwie sprawy Jedyne co od niego zapamiętałem to bardzo dziwny, cichy głos, prawdopodobnie małolat Quote Link to post Share on other sites
KretCK Posted August 28, 2018 Report Share Posted August 28, 2018 Ruszyło się coś u was? Wiem że będzie pozew zbiorowy, człowiek który nas okradał jest już znany . Gość długo siedział na tym portalu. Czekam na list z prokuratury w Rzeszowie co dalej będzie się działo. Quote Link to post Share on other sites
kubon_kubon Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Rozprawa odbedzie sie 4 marca 2019 o godzinie 10:45 w sali nr 25. Sad rejonowy w rzeszowie przy gen. J. Kustronia 4. Ja sie nie stawie bo mam za daleko, pozatym szkoda tracic czas by sluchac o zawiasach. Ps. Sprawe prowadzi sad karny - zawiasy i placz, sad zarzadzi, ze o zwrot pieniedzy mozna sie ubiegac wytaczajac pozew cywilny. Pozdrawiamy Aleksandrze M. :) Ps 2. Trzy razy sie zastanawialem czy nie naruszam wrazliwych danych biednego zlodzieja, piszac ten post. Mam nadzieje, ze nie. benis, pupa i kamieni kupa - brawo sad RP. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts