Huczul011 Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Witam Jestem początkującym asg maniakiem i szukam repliki do max 500zł, zastanawiam się nad kupnem tej repliki ze względu na niezawodność i gb v3. Czy możecie mi polecic inny karabinek z rodziny AK lub innej? Chodzi oto aby był wytrzymały i z dobrych materiałów oraz niezawodny, oczywiście elektryk. Będę zamawiam tylko z GunFire, ewentualnie Militaria.pl. Pozdrowiam. Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 24, 2017 Author Report Share Posted September 24, 2017 A co myślicie o CM 0.28? Tylko niewiem która wersja jest najlepsza i czym się różnią na Taiwangunie Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Militaria.pl omijaj szerokim łukiem. Na taiwangunie masz fajne ak za około 509 zł od boyi, sporo lepiej wykonane niż cymka 0,28. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Cyma 028 i 031 to inna obudowa tych samych bebechów. Lepiej dozbierać do bojowskiego kałaszka serii Rk bo wtedy masz i solidniejszą repkikę na start a i łatwiejsze i tańsze tuningi potem. Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 (edited) Oki rozumiem, więc wybrałem Cm.0 31b bo tylko na GunFire jest ta wersja, albo Arend, możesz mi podać linka do takiego bojowskiego kałaszka serii Rk na Taiwangun'ie lub GunFire? Bo coś na Taiwangun'ie niema, a koniecznie chciałbym karabin rodziny AK. Ale spróbuję poszukać AK serii Rk. Oki, znalazłem pare karabinków serii RK na TaiwanGun: Myślę o: RK-02-full metal BOYI Na ten budżet jest w sam raz :) lub RK-01W-real wood BOYI albo RK-10 BOYI i RK-03W-real wood BOYI. Ten pierwszy mnie się najbardziej podoba, jest jakaś różnica między nimi? A poza budżet to MAX RK-O6W-real wood BOYI Tylko że słyszałem że firma BOYI to totalny shit... Może się mylę? Edited September 25, 2017 by Huczul011 Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Emki od boyi są takie sobie. Za to ich kałasze z serii RK są bardzo spoko. ;) A co do różnych wersji - różnią się obudową, w środku to samo, więc bierz co ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
vim Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Tylko że słyszałem że firma BOYI to totalny shit... Może się mylę? Emki BOYI'a albo nawet ogólniej ich repliki z GB v2 są poniżej wszelkiej krytyki. Kałasze są bardzo chwalone. Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 (edited) Okej więć prawdopodobnie wezme tą pierwszą giwere bo podoba mnie się jej kolor, A jeśli chodzi o tuning to ta replika jest otwarta na wszelkie tuningi? Bo na przykład chciałbym sobie wstawić lufe precyzyjną i lunete dokupić i w sumie może być taka snajperka co nie? Czy coś warto w nim wymienić czy zmienić po kupnie RK ? Edited September 25, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Na razie starczy zmienić gumkę hop up na przezroczystego guardera lub czarną systemę. Idą chłodne dni, więc jeszcze akumulator LiPo Żeby zrobić tam taki zasięg, że luneta będzie miała sens, to już więcej zabawy i wydatków. Tuning jakby co na częściach takich jak wszędzie, bez wydziwiania. Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 (edited) O to super :icon_biggrin:, zawsze mogę tą replike sobie przemalować, tylko słyszałem że ładowarka i akumulator więc zainwestuje w ładowarke mikroprocesorową. W zime na pewno będę tej repliki używał. A jak to sie ma z zmontowaniem latarki do niej? Czy muszę kupić części montażowe, co? Chyba tak. A mógłby mi ktoś jeszcze polecić tłok do Baretta M9 na greengas? Następny bez polskiej klawiatury? A Edited September 25, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Arend, przepraszam za te zdania bez ę, ą. Chciałem poprawić ale coś nieda się. Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 26, 2017 Author Report Share Posted September 26, 2017 Arend, przepraszam za te zdania bez ę, ą. Chciałem poprawić, ale coś nie da się. Dlaczego nie można Edytować posta? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Bo tak :icon_mrgreen: Nie wiem, takie są ustawienia forum i jest to niezależne ode mnie. PS znudził mi się czerwony, teraz będę oznaczał byki różowym :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 27, 2017 Author Report Share Posted September 27, 2017 He spoko Arend. Wiesz Wy, jesteście bardziej doświadczeni w ASG, ja tylko raz strzelałem z repliki G36 chyba, na strzelnicy na bunkrach w Ustce, tak czy siak tematu nie zamykaj, ponieważ będę miał pytania jeszcze po kupnie, chociaż mogę cię poinformować, że chciałbym otworzyć temat. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Przecież nie zamykam, a nawet tym nie straszę. Temat też nie kwalifikuje się do zamknięcia. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 27, 2017 Author Report Share Posted September 27, 2017 :D oki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts