Huczul011 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Witam! Jakiś miesiąc temu znalazłem siatkę maskującą na drzewie. To było tak... Chodzę sobie po lesie w szpeju z plecakiem, patrze a tam jakby domek na drzewie, podeszłym bliżej i patrze, że jest owiniętą siatka maskująca naokoło drzewa, na koronie drzewa, coś drabino podobne do tego niby domku czy kij wie czego była, zniszczona i był tylko jeden stopień wbity w drzewo, spróchniały. Naokoło były porozwalane i spróchniałe deski i drewno. To wszystko było stare. Weszłem 4 metry do góry po tych gałęziach i leżał tam słoik z gwoździami zardzewiałymi i młotek jak z epoki PRL... I teraz pytanie, czy mogę wziąć tę siatkę co tam jest przybita do drzewa? Nikt tym burdelem się nie zajmuje, jest tam, syf i śmieci. Stare to z 10 lat chyba leżało albo 5. Poco ma się tamta siatka zmarnować ? Bym ją wziął. Tylko nie wiem, czy wiecie, znalezione niekradzione co? Wszystko jest zniszczone i spróchniałem... Link to post Share on other sites
mareq Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Zapytaj właściciela terenu, czy możesz. Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 27, 2017 Author Report Share Posted September 27, 2017 Ok Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted September 29, 2017 Author Report Share Posted September 29, 2017 Dzisiaj jadę po siatkę z kolegą i spróbujemy znaleźć właściciela terenu, jak go nie znajdziemy to kit, wezmę siatkę, bo poco ma się tam marnować, a poza tym mnie nikt już nigdy tam nie będzie widział, bo mieszkam 30 km od domu. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Jak to było w lesie to się spytaj w najbliższej leśniczówce. Jak nic nie wiedzą , to możesz domniemywać, że ktoś siatkę porzucił. Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Kurde jesień, już mam katar, siedzę w szkole, zimno... A co lepsze AK czy M16? Link to post Share on other sites
mareq Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Krwawy: zajmij się w takim razie nauką a nie pisaniem nie na temat. Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Krwawy: zajmij się w takim razie nauką a nie pisaniem nie na temat. Nie zauważyłeś jak bardzo ten temat jest bezsensowny? Link to post Share on other sites
mareq Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Nie jest bezsensowny. Obnaża dziwaczne toki rozumowania. Mi tak kiedyś zajumali rower z piwnicy, bo ktoś pewnie zauważył, że przez całą zimę piwnica nie była otwierana a kłódka wyglądała na zardzewiałą i zakurzoną. Złodziej zapwene doszedł do wniosku, że weźmie sobie rower, bo nikt się nim nie interesuje. Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted October 2, 2017 Author Report Share Posted October 2, 2017 Dobra chłopaki! Wziąłem siatki, ale tylko kawałek na wypadek, gdyby ktoś to zgłosił, siatka jest w bezpiecznym miejscu. Leśniczówki niebyła, siatka leżała tak z 4 miesiące, bo 4 miesiące temu tez tak leżała na ziemi. Najwyżej jak ktoś to zgłosi czy cos, to oddam. Ale myślę, z naprawdę była, porzucona, bo tak to właściciel by ja wziął co nie?. Myślę, z temat do zamkniecie, lub możecie cos dodać od siebie. Link to post Share on other sites
mareq Posted October 2, 2017 Report Share Posted October 2, 2017 Nie mogę zrozumieć tylko, po co to tutaj opisujesz. Twoje "złe ja" kazało ci wziąć siatkę i teraz "dobre ja" kazało ci się zwrócić o rozgrzeszenie? Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted October 2, 2017 Report Share Posted October 2, 2017 Z tego co wiem, lokalesi wędkarze zostawiają jakieś graty jesienią żeby na wiosnę wrócić na urządzoną miejscówkę, może myśliwi mają tak samo, nie wiem. Ogólnie temat trochę żenujący, podstawowa zasada: nie moje - nie tykam. Link to post Share on other sites
Urban47 Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Chłopaki, przesadzacie, powinniście się cieszyć że rośnie nam kolejna piękna polska cebula :D. A tak na poważnie - rozumiem wątpliwości. "przyda mi się, ale to może czyjeś.... ale nie, nie może być czyjeś skoro ktoś zastawił. To sobie wezmę. Albo nie, wezmę kawałek to się nikt nie przyczepi, a kiedyś wezmę więcej." Jednak nie zmienia to faktu że forum tego typu jak Nasze nie jest dobrym miejscem do chwalenia się kradzieżą. Bo może za chwile pojawić się kolejny temat "ktoś zniszczył naszą miejscówkę w takim i takim lesie, czy ktoś coś wie na ten temat?", a w tym temacie sam się do tego przyznajesz. I tak jak mówi Mareq - równie dobrze ktoś może tak pomyśleć w przyszłości o Twojej rzeczy, a Tobie wtedy nie będzie do śmiechu. Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted October 3, 2017 Author Report Share Posted October 3, 2017 Wiecie co? W sobotę to oddam... Stracę okazje, na bank to jest porzucone. Link to post Share on other sites
Krwawy Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Trudne sprawy... Link to post Share on other sites
Urban47 Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Skoro twierdzisz że "na bank to jest porzucone" to po co ten temat? Wziąłbyś i byłoby po sprawie, tylko ty byś wiedział skąd masz. A tak pytasz wszystkich polskich (i nie tylko) asgejów o to czy sobie możesz wziąć... Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 A tak btw, to u mnie w przeglądarce jest coś nie tak, czy ten złodziej po prostu po złości pisze posty najmniejszą możliwą czcionką? Link to post Share on other sites
hindus Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Umniejsza winę :P Link to post Share on other sites
mareq Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 To jak przyznanie do winy ale tak cichutko. Może nikt nie usłyszy... Link to post Share on other sites
Krwawy Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Trzeba przyznać że to bardzo wyrafinowany przypadek- kradzież z klasą! Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted October 4, 2017 Author Report Share Posted October 4, 2017 Ej to, co ja mam w końcu zrobić? Bo zgłupiałem... Siatka leżała na tej pieprzonej ziemi, bo jak koledzy wcześniej czytali ze siatkazostała ściągnięta z drzewa. Przecież koleś który, kiedy ja przybijał, do drzewa ten niby domek na drzewie był, cały co nie? I te drabinki a teraz to wygląda jak burdel i w ogóle jakby to by było czyjeś to by to wziął a tak to przez ponad rok nikt tego nie ruszał. Link to post Share on other sites
Urban47 Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Wiesz co masz zrobić? Zacząć myśleć samodzielnie, a nie pytać na forum czy możesz kraść. W pierwszym poście masz odpowiedź co powinieneś zrobić, a ty dalej cudujesz. Link to post Share on other sites
mareq Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Weź, idź do psychologa. Mnie twój porzypadek zaczyna przerastać. Link to post Share on other sites
Huczul011 Posted October 6, 2017 Author Report Share Posted October 6, 2017 Okej, przepraszam... Oddam tą siatkę tam, gdzie leżała i dodatkowo zwinę ja i położę obok tego drzewa. Link to post Share on other sites
Rahnie Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Poza tym, że to kradzież... Człowieku, siatka maskująca na Allegro kosztuje od kilku do 30-kilku złotych za metr bieżący. Jeśli jest Ci to faktycznie do czegoś potrzebne, to odłóż pieniądze i kup z legalnego źródła. Nikt się nie będzie o to czepiał, nikt nie będzie Cię za to ścigał i co ważniejsze - nikomu jej nie ukradniesz. Link to post Share on other sites
Recommended Posts