vonmarxx Posted September 24, 2005 Author Report Share Posted September 24, 2005 przykro mi, że wygrzebuje temat z grobu... szczegolnie ze to pierwszy post. Czy ktoś dorabiał do sm2 kolbę? Czy da się coś takiego dokupić, do tej sprężyny? dzięki z góry za wyrozumiałość na moje oko sie nie da,ale mozna by spróbowac z kolbą od Spasa12,bo wydaje mi sie ze tył obu shotów jest kompatybilny. tylko przymierz zanim kupisz,bo kolba to spory wydatek. a tak na marginesie,ja przerzuciłem sie z SM2 na mp5a3 TM i jestem bardzo zadowolony... poz Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 chciałem sie dowiedzieć co nie co o tym shotgunie jak tam z jego zasięgiem, mocą i celnością :?: czy wyciąga te 40m jak piszą na alledrogo czy jest to konkurencja dla Spas 12 ASG-DK :?: (nie mówie już o 3 kulkach, bo 3 w 1 lufie to niezbyt pomysł) i czy jest lepsze od Hardbalera zasięgiem i celnością ps. nie sugerowałem sie jego nazwą ps2. jeśli było to wywalić ale pokazać gdzie, ja mimo usilnych starań nic na jego temat nie znalazłem Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 Dobrze by było gdybyś podał link do tego czegoś... ale sądząc po nazwie zgaduję, że chodzi tu o jakiś złom, którego miejsce jest kilka działów niżej :roll: Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 sądząc po nazwie zgaduję, że chodzi tu o jakiś złom, którego miejsce jest kilka działów niżej Ta strzelba jest na specshopie(ta strzelba czyli Shotgun SM2, a czy chodzi o tą strzelbę to nie wiem), a z ceny mozna wywnioskowac ze nie jest to zabawka :wink: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 No to autor tego tematu ma piękną recenzję na specshopie :idea: A cena nie zawsze jest odzwierciedleniem jakości ;) Quote Link to post Share on other sites
homik Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 z tego co sie orientuje to juz bylo na forum tutaj i ludzie pisali ze zasieg taki jak mp5a3 tm Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 Dobrze by było gdybyś podał link do tego czegoś... ale sądząc po nazwie zgaduję' date=' że chodzi tu o jakiś złom, którego miejsce jest kilka działów niżej :icon_rolleyes: [/color'] http://allegro.pl/sh...p?item=65560586 nie chciałem zaśmiecać linkami z allegro No to autor tego tematu ma piękną recenzję na specshopie :icon_idea: A cena nie zawsze jest odzwierciedleniem jakości :icon_wink: http://www.specshop....646267288105d16 nie wierze sklepom chciałem opinie właściciela z tego co sie orientuje to juz bylo na forum tutaj i ludzie pisali ze zasieg taki jak mp5a3 tm prosze, nie, błagam o link Quote Link to post Share on other sites
homik Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 błagam o link nie wiem gdzie ale ktos juz pisal o tym sm2 ze luneta to atrapa i zasieg lepszy od hardballa i cos tam jeszce :P Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 ktos juz pisal o tym sm2 ze luneta to atrapa i zasieg lepszy od hardballa i cos tam jeszce :P tyle to sam sklep pisze zasieg i wykonanie mnie ciekawi Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 8, 2005 Report Share Posted October 8, 2005 nie wierze sklepom chciałem opinie właściciela Recenzję na stronie pisał użytkownik tej strzelby. Identyczna recka była przez niego napisana na forum, więc akurat w tym przypadku nie jest naściemniane w opisie. ps. A recenzję SPASa w Specshopie pisałem ja 8) pozdro Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted October 8, 2005 Report Share Posted October 8, 2005 Recenzję na stronie pisał użytkownik tej strzelby. Identyczna recka była przez niego napisana na forum, więc akurat w tym przypadku nie jest naściemniane w opisie. ps. A recenzję SPASa w Specshopie pisałem ja 8) pozdro dobra, rozumiem szkoda tylko że nie miałeś tego w ręku miałbyś porównanie ze Spasem 12 ps. dzięki tobie dużo ciekawych rzeczy o Spasie 12 sie naczytałem ale doszedłem do wniosku że wole mieć tego, wygląd dla mnie nie ważny, ale moc tak, nie potrzeba mi strzelania 3 kulkami, ale szybkostrzelny tak miałem Hardballera i ten Shotgun (jednak tańszy od Spasa) wydaje mi sie idelany jako broń przyboczna do snajpy i do cqb Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 8, 2005 Report Share Posted October 8, 2005 W sumie to za springów shotguny mają największą "szybkostrzelność". Poza tym pojemny magazynek w połączeniu z takimi osiągami... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
frazek Posted October 10, 2005 Report Share Posted October 10, 2005 U mnie w ekipie jest taki shotgun i muszę przyznać że bardzo dobrze siespisuje.W ciagu 2 miesięcy nie było z nim najmniejszych kłopotów.Zasieg skuteczy wynosi około 30-35m Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 ja mam tego shotguna i bardzo sobie chwale, swietny celownik, fajne rozwiazanie maga, duza celnosc i ladnie lezy w dłoni :twisted: Quote Link to post Share on other sites
BisonPL Posted September 18, 2006 Report Share Posted September 18, 2006 Jestem posiadaczem tego shotguna od połowy lipca. To moja druga sprężynka (pierwsza to jakiś pistolet, ale to było het het temu i nawet nie pamiętam co to było). Za tę cenę warto. Zasięg to jak tutaj ludzie piszą to mniej więcej 30-35 metrów. Trochę podobny do kałacha cymy, no ale kuleczka wolniej leci. Na dniach oderwały mi się oba mocowania czółenka, ale potraktowałem je poxipolem i się trzyma. Blokada spustu to pic na wodę. Czasami się sama przestawia i blokuje spust w najmniej odpowiednim momencie. Wymontowałem i jest ok. Odnośnie wnętrzności, to plastik prócz lufy, cyngla i oczywiście spręzyny ;). Mój box trochę się rozłaził od początku więc potraktowałem go plastrem chirurgicznym, pomogło, trochę mniej trzeszczy i nie jęczy tak bardzo przy wystrzale. Odnośnie lufy. Nie wiem czy tylko w moim modelu czy we wszystkich nie dało się jej wymontować, więc na łączeniu z tym plastikiem (przy podawaczu kulek) zakleiłem ją szczelnie poxipolem. Osiągi zmieniły się drastycznie. Kulki 0,20 (krakmańskie) hop wydzierał daleko do góry. Strzelam teraz na 0,25. Zasięg ZWIĘKSZYŁ się minimalnie (może o 2 metry), ale prędkość kulki znacznie wzrosła ( przez przypadek rozbiłem sobie szklankę z tych po nutelli :D). To chyba tyle. Wybaczcie za chaos panujący w tej wypowiedzi :). Jeśli ktoś będzie chciał mogę to poskładać w ładną recenzję. [edit]Teraz zauważyłem przejęzyczenie, zasięg się ZWIĘKSZYŁ, a nie zmniejszył po wykonaniu ww. operacji na lufie[/edit] Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 A jak się osiągi tego czegoś mają porównując np. z Shotgunem od DE :?: Quote Link to post Share on other sites
BisonPL Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Mam porównanie z shotgunami z DE, gdyż jest parę takich na naszych strzelankach. Ogólnie SM2 jest celniejszy (i to znacznie) od tych z DE. Kolejną jego przewagą jest potężny magazynek. Poza tym konstrukcja jest bardziej wytrzymała (nie licząc czółenka). Shotgunom z DE pękają cylindry i listwy przy czółenku do popychania spręzyny. Zdażają się też pęknięcia mocowania tej listwy przy cylindrze. Zasięg jest porównywalny. [edit]Zapomniałem dodać, że to wszystko pękało przy rapid fire, w SM2 nie używam rf, bo też może tego nie przeżyć :)[/edit] Quote Link to post Share on other sites
Blakkheim m/ Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Nie zgodze sie z Toba (BisonPL) na temat shotgunów z DE byłem posiadaczem 2 sztuk działały i działaja pieknie sorka za OT Odnośnie tematowego shotguna polecam SPASA jest naprawde ciekawy egzemplarz który miałem w łapkach nie trzeszczał nie jeczał był cacy Pozdrawiam BlakkHeim Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts