aramis Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Powitać. Mam w krótkiej gietce Boyi wstawioną preckę, lecz nie wiem jakiej produkcji. Lufa ma średnicę wew. 6,03mm i długość całkowitą 260mm. Jedyne lufy o tych wymiarach jakie znalazłem to promyki, ale one są stalowe, a ta moja to mosiądz. Od strony wylotu jest nieduże (coś około 1mm) sfazowanie. Nie ma długiego stożka jak na przykład w lufie cymoglocka. Spotkał się ktoś z taką lufą? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Zdjęcie lufy by pomogło w identyfikacji, i to najlepiej całej bez hopka. Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted January 4, 2018 Author Report Share Posted January 4, 2018 Proszę bardzo. okno hopka z trzech kątów i wylot. Średnicę dziś w pracy sprawdziłem jeszcze mikrometrem do otworów bo nie wierzyłem suwmiarce, ale pomiar 6.03 jest poprawny. Długość 260mm według linijki. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Tornado? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Jest jeszcze opcja, że ci się wydaje że masz preckę. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 (edited) Chińczycy też wstawiali pseudo precki. 6,03-4mm - zależnie od tego jak ukroili lufę. Edited January 5, 2018 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 PODOBNA DO PIERWSZYCH NIEOZNACZONYCH PRECEK SYSTEMY Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 A skąd w ogóle przeświadczenie, że to lufa precyzyjna? Quote Link to post Share on other sites
aramis Posted January 5, 2018 Author Report Share Posted January 5, 2018 @mareq @Pietracha Założyłem, że stockowe lufy mają zwykle około 6,08mm. Skoro ta jest ciaśniejsza to sądziłem, że też została w którymś momencie wymieniona (replikę kupiłem ze sporą ilością wymienionych części). @mikadorus Skoro takie rzeczy się zdarzały, to możliwe że to właśnie taka sytuacja. Sprzedawca nic o precce nie wspominał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts