RAI wilku Posted October 9, 2005 Report Share Posted October 9, 2005 M1Garand dostępny jest już na machinegun.pl http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1130 Quote Link to post Share on other sites
Armendariz Posted October 9, 2005 Report Share Posted October 9, 2005 Nie zebym mial za duzo pieniedzy ale cena nawet do zniesienia. Oczywiscie przez nastepne 5 lat pewnie niebedzie mnie stac ale moze kiedys.... Ciekawe kiedy MG poda liczbe FPS'ow bo mam nadzeje ze podadza nie zawyzona/zanizona wartosc. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted October 10, 2005 Report Share Posted October 10, 2005 Widziałem filmik jak koleś testuje tego guna , prezentuje się nieźle ale semi i 8 bb w magu :roll: o i jeszcze wypada po wystrzelaniu :| jak ktoś jest totalnym maniakiem to spoko ale na normalnych strzelankach to chyba ten gun leży i kwiczy Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 10, 2005 Report Share Posted October 10, 2005 Widziałem filmik jak koleś testuje tego guna , prezentuje się nieźle ale semi i 8 bb w magu :roll: o i jeszcze wypada po wystrzelaniu :| jak ktoś jest totalnym maniakiem to spoko ale na normalnych strzelankach to chyba ten gun leży i kwiczyBo to nie jest replika na każdą strzelankę i powinna być traktowana jako świetna zabawka dla osób odtwarzających powiązany z nią okres historyczny. Quote Link to post Share on other sites
stockmann Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Osobiście uważam, że Marushin albo jakas inna firma pomyśli o owych "wywalającokulkowych" maniakach i zaprojektuje magazynki o wiekszej pojemności kulek, specjalnie na ich potrzeby ;) To tylko kwestia czasu jak sie ukażą. Z drugiej jednak strony Garand z wiecej niż ośmioma pociskami to już nie to samo ;) Jedno małe pytanie z mojej strony czy 240 FPS, nawet na replike strzelającą kulkami 8mm 0.34 g, to aby nie za mało ? :) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 To tylko kwestia czasu jak sie ukażą. Czyżby? A widziałeś jakies "wielokulkowe" magazynki do M1 Carbine albo Kar98 z Marushina? 8) Obawiam się, że nikt nie widział. Nie ma ich i nie będzie. "Zwykli" ajersoftowcy koncentrują się na replikach współczesnej broni, mała ilość kulek w replikach "drugowojennych" jest zaletą dla tych, których one naprawdę interesują. Nie ma za bardzo dla kogo robić tych hipotetycznych magazynków... Quote Link to post Share on other sites
stockmann Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Mała ilość kulek w replikach "drugowojennych" jest zaletą dla tych, których one naprawdę interesują. Taa, szczególnie w powtarzalnym M1 Carbine :roll: który nota bene powinien mieścić nie 13 a od 15 do 30 sztuk amunicji i być samopowtarzalny :roll: Wiec takowa dewiacyjna wizja w postaci 30-sto kulkowego magazynka do repliki Garanda wcale nie jest aż tak odległa. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Najwyraźniej czegoś nie rozumiem. Udowadniasz, że do M1 Garand zrobią "wielkopojemne" (ile by to nie miało być to "wielko") magazynki na tej podstawie, że do M1 Carbine są magazynki 13-kulkowe :?: :?: :?: (choć to mniej niż w oryginale) Gdzie tu logika :?: :roll: Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Dyskusja jest jałowa ponieważ do garanda ze względu na jego konstrukcje nie zmieści się magazynek o większych gabarytach (a co za tym idzie o większej pojemności). Garandy będą więc nadal 8 nabojowe. Quote Link to post Share on other sites
Smoczy Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 A tak z ciekawosci Czy ktos go u nas juz ma i moze skreslic o nim pare slów ( tj o Garandzie ) ? Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Wczoraj go odebrałem z machineguna. Bardzo solidna robota. Wszystko świetnie spasowane. Metal i drewno robi swoje. Jak przestrzelam to opowiem więcej bo na razie to mogę mówić tylko o walorach optycznych i estetycznych. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 16, 2005 Report Share Posted October 16, 2005 Magazynki dostepne po 55zl to nieduzo... :wink: Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted October 16, 2005 Report Share Posted October 16, 2005 wiecej sztuk jak 2 nie ma co kupowac ;) po wystrzeleniu drugiego i tak trzeba odwrócić guna i nabić gazem ;) generalnie gadałem z igorkiem o ciekawym pomysle modyfikacji poprzez wydrążenie kolby(od strony całego mechanizmu czyli po wyjęciu lufy z cynglem i komorą maga) - i włożeniem tam zbiornika gazu pozwalającego na wystrzelenie trochę więcej kulek :/ ale wątpie zeby sie ktokolwiek w takim cacku chciał w to mieszać ;) o ile w ogóle technicznie jest to możliwe :) Quote Link to post Share on other sites
Smoczy Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Wczoraj go odebrałem z machineguna. Bardzo solidna robota. Wszystko świetnie spasowane. Metal i drewno robi swoje. Jak przestrzelam to opowiem więcej bo na razie to mogę mówić tylko o walorach optycznych i estetycznych. I jak Igorek - jak sie ma Garand jesli chodzi o walory nie_optyczne ? Zdazyles juz go troche potestowac ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts