Maquden Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Witam, od kilku lat mam doczynienia z wiatrówkami(długie), zawody, konkursy itp., ale nigdy nie miałem czegoś własnego. Zastaniawiam się czy replika karabinu snajperskiego do 500zł max.500fps (Jeśli takie istnieją :icon_question:) będzie miała sens wyłącznie do tarczy i innych celów. Musiałbym jeździć ponad 100km do najbliższych eventów. Czytałem. że pierwszą repliką nie powinna być snajperka, ale tylko ten rodzaj mnie kręci. Czy ma to sens? :icon_neutral2: :icon_neutral2: :icon_neutral2: Niezwiązane, ale co jaki czas trzeba naprawiać/wymieniać coś w replikach snajperskich? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Na pewno czytałeś tematy o snajperkach za XXX złotych? W skrócie: jedyna sensowna opcja to SWD. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Do tarczy to nie asg. No chyba że dynamika. Sprężynowe snajperki w cenie 500pln mają problem w trafieniu z 25m w kartkę formatu A4. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Kumpel miał używanego Wella. Poprzedni właściciel coś tam tuningował, ale ograniczyło się to chyba tylko do tuningu mocowego. Także śmiechy były jak się dostało z 50 metrów w tyłek, bo ciągnęło, ale już strzelanie do tarczy rodziło we mnie tylko frustracje. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Do tarczy w tych pieniądzach to tylko wiatrówka. Jak już musi chociaż trochę przypominać snajperkę to może jakieś QB78? Jakbyś chciał strzelać do puszek na 20m to co innego. Quote Link to post Share on other sites
Maquden Posted January 23, 2018 Author Report Share Posted January 23, 2018 Bardzo zaciekawiła mnie ta QB78, jednak taka oferta: http://allegro.pl/super-qb78-4-5mm-co2-industry-kandar-qb-78-smk-i6989359927.html Nie równa się takiej: http://www.bron-militaria.pl/index.php/wiatrowki/wiatrowki-karabinki/karabinki-co2/wiatrowka-qb-78-de-lux-kal-4-5-mm-z-luneta-4x20.html Czym się różnią takie same za 600+ od tej za 400zł z mnóstwem dodatków. Nie wiem czy mogę zadawać tu pytania o wiatrówki, może łamie regulamim :( :( Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Ta bez dodatków jest z drugiej serii produkcyjnej (mosiężna dźwignia przeładowania oraz spust). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 A i na dobrą sprawę lepiej kupić gołą. Bo z tych dodatków sensowny jest jedynie śrut ( i tak trzeba będzie kupić kilka o ile nie kilkanaście pudełek aby dojść który śrut lubi lufa) a "lunety" dodawane do zestawu to tylko skutecznie uniemożliwią celowanie( z powodu jakości i optyki i mechaniki). Edyt: Przy okazji to wiatrówki zasilane co2 z 12g kapsuł bez komory rozprężania osiągają moce do max 7,5J ( o ile dobrze z lektury portalu http://forum-bron.pl. pamiętam). Więc zapewnienia sprzedawców że ich moc oscyluje w okolicach polskiego limitu energetycznego można o .... no potłuc. A o wiatrówki możesz popytać w HydeParku. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Te goła QB jest w wersji Deluxe. Przęt podatny na tuning łącznie z modyfikacją na PCP. Po więcej szczegółów odsyłam na fora wiatrówkowe. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Obydwie są "podatne" (nie dają to zbyt wiele). Pierwsza ma po prostu spust oraz rygiel z materiału aluminium-podobnego. Druga ma z mosiądzu. Nie pamiętam czy coś jeszcze poprawili. Do PCP lepiej się zda Qb79. Quote Link to post Share on other sites
lukasz123456 Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 (edited) Witam Panowie mam pytanie gdzie reguluje się hop up w replice karabinu snajperskiego mb4402 . Z góry dziękuję za informacje. Edited February 20, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Coś mi sie kojarzy, że w gnieździe magazynka od wewnętrznej strony, ale nie wiem czy czegoś nie mylę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts