KorczO Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Witam, niestety z przykrością muszę się przyznać, że po 10 latach kupowania, wymian i sprzedaży dałem się orżnąć. :( Dlatego chciałbym ostrzec innych użytkowników o oszuście o nicku bytyś49/TOUAREG_. Tak jak zawsze każdego sprawdzam, tego akurat nie sprawdziłem przez pośpiech i poszło. Kasa za latarkę zniknęła i zero kontaktu. Dzięki użytkownikowi chmiel23 zauważyłem podstęp ale już za późno. Poniżej konta obu "osób" i dla przykładu aukcja dubel. http://wmasg.pl/pl/profil/show/208917 http://wmasg.pl/pl/profil/show/71457 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/826575#comments-list http://wmasg.pl/pl/consignment/show/640956 Byłbym wdzięczny adminom za podanie mi na PW IP obu kont. Jeśli jest ktoś jeszcze, kto ostatnim razem został oszukany fajnie by się było zgadać. Nie popuszczajmy takim oszustom! Pozdrawiam, Korczu. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 (edited) Administracja podaje takie info przedstawicielom prawa, także radzę złożyć sprawę na policję. Mogą Ci napisać czy to to samo IP :icon_wink: Oraz ostatnio wypłynęła technika kradzenia starych ogłoszeń wraz ze zdjęciami, więc, jako że TOUAREG_ trochę na tym forum siedzi raczej bym się wstrzymał. Edited March 19, 2018 by thewojtz Quote Link to post Share on other sites
bytyś49 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Administracja podaje takie info przedstawicielom prawa, także radzę złożyć sprawę na policję. Mogą Ci napisać czy to to samo IP :icon_wink: Oraz ostatnio wypłynęła technika kradzenia starych ogłoszeń wraz ze zdjęciami, więc, jako że TOUAREG_ trochę na tym forum siedzi raczej bym się wstrzymał. hehe nie tak ostatnio,firma już od dawna prosperuje i działa na rynku tego smiesznego portalu Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Skoro już się odezwałeś to może byś się jakoś wytłumaczył czy może wolisz się po prostu przyznać? Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 (edited) Witam, @thewojtz w sumie racja więc pochopnie nie ma co oceniać. Podałem ze względu na to samo ogłoszenie. @bytyś49 A co z Tobą kolego? Napisałeś w tym temacie na forum, a od Ciebie nie mam żadnego info od soboty! I widać Twoje podejście do sprawy. Edited March 20, 2018 by KorczO Quote Link to post Share on other sites
betoVen Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Czy tylko mi się zdaje, że powyższy post usera bystyś49 jest: a.) przyznaniem się do winy b.) sugerowaniem że robi to od dawna, wykorzystując komis wmasg Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Nie tylko Tobie. Quote Link to post Share on other sites
inek942 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Napisałem tylko że firma już długo prosperuje na rynku tego smiesznego portalu.A jak ktoś ma urojenia i bawi się w wydział dochodzeniowo śledczy to różnie to może zinterpretować Nie chciało mi się przelogowywać więc możecie sobie tumany dopisać do tytułu tematu również ten nick heheheh Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 AHA widać podejście do sprawy. Czy tylko ja mam zwidy?? Pzdr, Korczu. Quote Link to post Share on other sites
bytyś49 Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 wojny krzyżowe nie były po to żeby zdobyć Jerozolime tylko po to żeby pewne tajne cele osiągnac np takie jak zachamowanie wzrostu gospodarczego w NRD to są trockiści barosso pani baronowa aszton ab holand on udaje chadeka,sukinysny czerwone.Ten spisek prawie sie udał,np konstytuacja 3 maja sie udała o nie to jest postanowione od 5 lat staraja sie zeby nie powstała bede tego pilnował to jest aferta na gigantyczne pieniadze wie Pani kiedy była afera Mani Pulite prokurator w ciągu tygodnia posypał sie rząd skala przekretu to sie posypie trzeba liczyć na to,komisarz spraw wewnetrznych 30 miliardów euro wiecie ile tam sie kradnie można kraść bezkarnie podobnie jak 3 rp bezpieka opanowuje wszystko w gotówce ona se kradnie ja nie wiem czy kradna to jest ich prywatna sprawa on to robi dla idei hitlerowskich nie pani zrozumie to sa fanatycy o tych którzy kradną jestem przekonany ze 960 miliardów jest wydawane to mozna ukrasc z 50 miliardów urzędnicy rabują tak to by sie to zmarnowało Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Czy leci z nami moderator? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 bytyś: Coś ty jarał??? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 No, materiał dowodowy się widzę zbiera sam. :D Quote Link to post Share on other sites
bytyś49 Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 no to wiadomo firma wy idioci zechlałem se litre jaśka czarnego black labela to mogie z wami popisać,ja wiem że wam zalezy zeby mozna bylo ukrasc jak najwiecej,kazdy z was chce miec pieniadze zeby nawet nie krasc tylko zeby rozdawać w dpsie,ja pamietam ze nie mozna wpuscic do rosjii orlenu a nie milionów kierowców ro jest bandyta,bo złodziej kradnie i robi to po cichu a bandyta rabuje i jest z tego dumny,to nie jest autonomia w srpawie podatku dochodowego,wypowiadamy pakiet klimatyczny i protokół w Kyoto,więc zobaczymy co sie bedzie działo nawet teraz,wszystko ja bym zamnknal albo strzelal do górników jest 200 elektrowni i żadna nie wybuchła a rząd polski nie umie dać w szkole bułeczki czy nie i ten rząd ma decydować o energii nuklearnej seksualnej np likwidacja podatku od lustracji kastracji ten korwin to ma pomysl wariackie ale musimy bo ten zawrze koalicja oman bahrain bahamy andora kuwejt czy polska jest do nich podobna tam nie ma pitu oczywiste to jest i to pokazalo ze to jest kretynizm jest takie rosyjskie powiedzenie od tłuszczu sie w głowie przewraca,ludziom jest za dobrze a nie zbyt zle,to jest dziwna sprawa bytyś: Coś ty jarał??? Wszystko co robiłem robie na osobistą prośbe Pana Premiera Neguje to że gwałty istnieją o zyciu w rodzinie ona udaje,kary są takie jakie są,one sa stosowane,dlaczego mnie sie pyta o idiotow z wmasgu a nie o przyszłosci zsrr i nrd,nato to związek wojskowy agresywny a nie pokojowy,hitler nie wiedzial o holokauscie Quote Link to post Share on other sites
inek942 Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 in dubio pro reo Sld jest bardziej na prawo niż Pis,po wzielo sld razem pis i to razem daje 43 procent,jest takie stare powiedzenie,pokój na swiecie bedzie wtedy kiedy ostatnio socjalista zawiśnie na kiszkach ostatniego komunisty Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 Co tutaj się dzieje? Czytam i nie ogarniam tego. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 Gość buduje sobie dowody na to, że jest niepoczytalny, żeby dostać mniejszą karę jak już wszyscy oszukani się pofatygują na Policję ;) Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 Tak jak zawsze każdego sprawdzam, tego akurat nie sprawdziłem przez pośpiech i poszło. Ale rozumiem, że jakieś dane jego masz, jeśli robiłeś przelew? Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted March 23, 2018 Author Report Share Posted March 23, 2018 Hej, Budweiser no jasne! Już zapisane. Pzdr, Korczu. Quote Link to post Share on other sites
Elfrrow Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 gawron912 - okazał się oszustem, po zrobieniu przelewu za PEQ Dbal od G&P zero kontaktu. Dane: Nick: gawron912 Imię i nazwisko: Tomek G* Miasto: Sopot Nr. tel: 516 *** 942 Nr. Konta: 46 8642 1126 **** 1147 8227 0001 Dane mają jedynie charakter informacyjny. Sprawa trafiła na policję, jak ktoś został oszukany przez tego użytkownika to proszę informacje na PW. Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted March 29, 2018 Author Report Share Posted March 29, 2018 Cześć, informacyjnie i ku przestrodze podaję nr konta oszusta. Filip B***ś 46 8642 1126 3012 **** 8227 0001 Proszę również moda o dodanie do nazwy tematu nick inek942 dla informacji. Dzięki i pozdrawiam, Korczu. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Policja już coś działa? Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted April 3, 2018 Author Report Share Posted April 3, 2018 Cześć Elfrrow, zrobiłem małe porównanie danych i użytkownik gawron912 to ten sam oszust, który oszukał mnie i jeszcze innego użytkownika. Porównałem dane i wpłacaliśmy na ten sam nr konta. Nr telefonu podany przez oszusta to ten sam co był podany jeszcze jednemu poszkodowanemu. Proszę moda o scalenie tych tematów, bo oszust jest jeden. Pzdr, Korczu. Quote Link to post Share on other sites
Bravo1111 Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Witam Niestety i ja padłem ofiarą tego człowieka. Numer konta ten sam. Nazwa użytkownika: hajmme <p>Obecnie przedstawia się jako: Paweł<span style="color: #1D2129"><span style="font-family: Helvetica, Arial, sans-serif"><span style="font-size: 12px;"><span style="font-family: inherit"><span style="color: #222222"> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts