Fabun Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Witam , jestem zainteresowany kupnem swojego pierwszego pistoletu sprężynowego asg . Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie mam zamiaru uczestniczyć w "strzelankach" a pistolet będzie wykorzystywany jedynie w rekreacyjnym strzelaniu do tarczy . Myślałem o wiatrówce , ale uważam że śrut jest ciut za drogi w porównaniu do plastikowych kulek ... Nie mam pojęcia co wybrać . Najbardziej zależałoby mi na jak NAJWIĘKSZEJ MOCY (skutecznym zasięgu) i WYTRZYMAŁOŚCI (najlepiej full metal który będzie służył długo i się nie rozleci) Z tego co się orientuje to gazowe repliki mają największą moc , lecz ja chciałbym sobie strzelać non-stop a nie do momentu aż się skończy gaz czy też wyczerpią się baterie ... Prosiłbym o poradę , o podanie jakiś konkretnych modeli replik konkretnych marek oraz jaka waga kulek byłaby do nich najbardziej optymalna . Z góry dziękuje i pozdrawiam :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Hmm.. tylko, że mimo tego, iż do gazowych replik potrzebujesz dodatkowo inwestować w gaz to frajda będzie nieporównywalnie większa. Sprężyna raczej szybko się znudzi. Gaz to niewielki wydatek. lecz ja chciałbym sobie strzelać non-stop Nie śpie, bo strzelam? Czy jednak jedna "sesja" strzelania do tarczy będzie trwała rozsądny czas i przed ponownym użyciem znajdziesz godzinę na podłączenie baterii, czy minutę na nabicie magazynka gazem? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Jeżeli nie chcesz "się strzelać" z innymi a tylko strzelać do celu to najgłupszą możliwą rzeczą jest rezygnacja z wiatrówki na rzecz repliki ASG. Replika ASG nigdy nie będzie tak celna jak wiatrówka - zwłaszcza replika za 50 PLNów... Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 (edited) Idź na strzelnicę i strzelaj do woli :icon_smile: Tarcza- check. Gaz się nie kończy, bo go nie ma - check. Wytrzymałość - check! Wszystko czego chcesz jest na strzelnicy. Edited April 5, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Wejście na strzelnice od 18 roku życia :P Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 (edited) Wejście na strzelnice od 18 roku życia :icon_razz: Dziwne, jakoś moi synowie pierwszy raz strzelali jakoś w wieku około 10 lat na strzelnicy... Edited April 5, 2018 by thor_ Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Idź na strzelnicę i strzelaj do woli :icon_smile: Tarcza- check. Gaz się nie kończy, bo go nie ma - check. Wytrzymałość - check! Wszystko czego chcesz jest na strzelnicy. 3 złote za strzał - check ;) Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Dziwne, jakoś moi synowie pierwszy raz strzelali jakoś w wieku około 10 lat na strzelnicy... Dodałbym „samodzielne wejście” ale zabrali mi możliwość edycji posta. Myślę, że się zrozumieliśmy ;) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Dodałbym „samodzielne wejście” ale zabrali mi możliwość edycji posta. Myślę, że się zrozumieliśmy :icon_wink: Sir ! Yes Sir ! Quote Link to post Share on other sites
falman Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Kup wiatrówkę. HW40 będzie ok. Celność nieporównywalna z ASG. Paczka dobrego śrutu kosztuje 30zł, a to jest 500 sztuk, faktycznie tak drogo? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts