Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witajcie :) podobają mi się karabiny wyborowe samopowtarzalne oraz snajperskie z I i II wojny. Są moze repliki którymi warto się zainteresować? Chodzi mi o cos, co w stocku będzie dobrę, nie wspominając o dobrze wykonanym body. Najbardziej rozmyślam na temat karabinu snajperskiego, ponieważ nie ufam za bardzo gaziakom oraz elektrykom. Zalezy mi na dużym skutecznym zasięgu oraz pożądnie dopasowanym drewienku. Może być zarówno szkopska jak i hamerykanska. Wiem że jakość kosztuje, wiem że "duże" wymagania, ale zależy mi na żywej dyskusji i wymianie informacji. Moze są jakieś firmy które się w tym specjalizują, albo ktoś ma cos ciekawego??

keep going!

Nie ma czegoś takiego jak dobry karabin snajperski w stocku. Dodatkowo repliki historyczne często (a może i w ogóle) nie mają takiego potencjału tuningowego. Z tego co wiem ze springa Kar98k oszałamiających osiągów nie uzyskasz.

Twoje wymagania spełniłby zapewne custom na bazie, którejś z polecanych replik współczesnych snajperek.

• 2 weeks later...
  • 7 years later...

Cześć wszystkim. :) Dawno mnie nie było na WMASG, a tym bardziej na forum, ale teraz mam pytanie ogólne dotyczące zakupów replik broni pod rekonstrukcje historyczne. Pytanie brzmi: Gdzie można kupić repliki, ale wykonane tak, żeby strzelały? I jak w ogóle wygląda strzelanie z replik historycznych? Czy jest do nich jakaś specjalna amunicja, czy jeśli już, to strzelają tylko na zasadzie "broni" hukowej? Dodam, że nie chodzi mi o repliki airsoftowe, tylko o takie, których używa się na profesjonalnych rekonstrukcjach, gdzie wszystko jest dopracowane na ostatni guzik, albo przynajmniej blisko takiego stanu rzeczy.

PS: Wiem, że to pytanie może być postrzegane jako takie z serii "jestem zielony w tych sprawach", ale rzeczywiście tak jest. Mój pierwszy kontakt z rekonstrukcją historyczną miał miejsce 11-12 lat temu, a teraz przymierzam się nie tylko do powrotu do tego tematu po latach, ale również do wyjścia na trochę głębsze wody pod tym względem. Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę wszystkim dobrego dnia. :) 

Kiero. 

Kiero,

Źle trafiłeś. Tu zajmujemy się replikami airsoftowymi. I grami airsoftowymi, a nie inscenizacjami historycznymi "dopiętymi na ostatni guzik".

Nie wiem, o jakie repliki ci chodzi? Na incenizacjach rekonstruktorskich używa się replik wyglądających na oryginalne, ale niestrzelających niczym, broni oryginalnej, ale dezaktywowanej, więc też niestrzelającej niczym i broni oryginalnej, strzelającej ślepymi nabojami (hukowymi). Pierwszą możesz sobie kupić. Na drugą i trzecią musisz mieć pozwolenie. Na inscenizacjach zazwyczaj są firmy wypożyczające broń i amunicję ślepą. 

Po więcej informacji zgłoś się na fora rekonstruktorów. Są takie na FB.