Danny_W Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Witam, proszę o radę która replika jest lepsza? -G&G CM16 Raider -BOYI BI416 -Specna Arms SA-B02 Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Moim zdaniem G&G Raider. Sam miałem identyczny model Specny, to dobra replika, ale gdybym teraz miał kupić coś eMkowatego w tym budżecie wybrałbym G&G. Boyi nawet bym sobie głowy nie zawracał. "Szybka" wymiana sprężyny w Specnie mi zajmowała 15 minut, przydaje się jeśli czasami jezdzisz na CQB a czasami do lasu, ale nie wiem czy rzeczywiście można to nazwać "szybką wymianą". :) Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Nad Specną można jeszcze myśleć, ale Boyi bym odrzucił z góry. ;) Zostańmy przy ich "akaczach". Quote Link to post Share on other sites
Danny_W Posted April 1, 2018 Author Report Share Posted April 1, 2018 A Cyma CM.005 i P&J CM.068B? jak się do tego mają ? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 (edited) Są tematy o PJ; poszukaj. Osobiście dałbym za nie max 500 zł. Za każdą złotówkę więcej brałbym już Specnę. Edited April 1, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
Danny_W Posted April 1, 2018 Author Report Share Posted April 1, 2018 A te specny z serii core ? Czytałem że niby ten kompozyt w miarę wytrzymały, jednak mam pewne wątpliwości. No i obawiam się luzów, o których pisali recenzenci. Chcę jednak poznać doświadczenia użytkowników. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Kupowanie Core jest bez sensu. Za 600 zł można dostać SA-B01/02, a Core kosztują 470 zł i więcej. Core byłyby super sprawą jeśli chodziłyby za tyle co te szajsowate emki Cymy za 300 zł. No, ewentualnie będąc realistą za 350-400 w porywach. Quote Link to post Share on other sites
Danny_W Posted April 2, 2018 Author Report Share Posted April 2, 2018 A jak z jakością korpusu g&g ? Jest wytrzymały i sprawia wrażenie solidnego ? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Bierz metalową specnę. Żadne plastikowe G&G, żadna plastikowa Specna Core, żadne boyi. Jak stać Cię na metalową specnę - bierz. Jeśli masz 800zł, bierz EA. Jeśli masz 1000zł bierz VFC. Patrzę na to czysto z punktu technicznego, gusta są różne. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 A jak z jakością korpusu g&g ? Jest wytrzymały i sprawia wrażenie solidnego ? Ja mam GC16 Wild hog 13.5" - korpus jest solidny i replika ładnie wykonana, natomiast chwyt przedni wydaje się wykonany z trochę ciekiego metalu, tzn po prostu jest cienki, choć nic sie nie wygina. Źle nie jest... VFC na żywo nie widziałem, więc nie wiem jak wygląda, ale ja chce zrobić ostry tuning w środku - wymiana szkieletu na RetroArms komory na Prowin i sporo innych dupereli. Dlatego wybrałem tańszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 (edited) Ale GC16 to nie CM16... To są dwie różne repliki. Edited April 6, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 aaawww mój błąd, CM16 też miałem w rękach bo sklep przez pomyłke przysłał mi CM16 zamiast GC16 :D. Sam plastik nie jest zły, w sumie przypomina mi nieco tworzywo z G36C Umarexa które niby jest wzmacniane włóknem szklanym (nie wiem ile w tym prawdy). Replika jest natomiast dość lekka, szczególnie jak na swój rozmiar (Wild hog 13.5") także krótsze wersje będą pewnie jeszcze lżejsze. Przez tą lekkość sprawiała wrażenie zabawki. Poza tym w jakieś recenzji na YT koleś narzeka że w wersjach CM16 palą się bezpieczniki bo silnik 18000 RPM nie daje rady z napędzeniem, nie wiem ile w tym prawdy bo nie strzelałem z tej CM16. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts