HiperBanan Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Cześć. Jestem tutaj nowy i w dodatku chcę dopiero zacząć zabawę z bieganiem po lesie :D. Chciałbym zapytać znawców i ludzi doświadczonych, czy warto zakupić używany sprzęt cm.048 za 250 zł. W dodatku dostaję ładowarkę, dwa magazynki i trochę kulek. Są dwa mankamenty. Podobno trzeba oddać do serwisu, bo czasem kałach się zacina oraz brakuje baterii. Fajną sprawą jest, że plastikowe elementy "drewna" zostały wymienione na prawdziwe drewno co mnie rajcuje. Jestem totalnie zielony w temacie, a nie chcę kupić kota w worku. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Cześć. Jestem tutaj nowy i w dodatku chcę dopiero zacząć zabawę z bieganiem po lesie :icon_biggrin:. Chciałbym zapytać znawców i ludzi doświadczonych, czy warto zakupić używany sprzęt cm.048 za 250 zł. W dodatku dostaję ładowarkę, dwa magazynki i trochę kulek. Są dwa mankamenty. Podobno trzeba oddać do serwisu, bo czasem kałach się zacina oraz brakuje baterii. Fajną sprawą jest, że plastikowe elementy "drewna" zostały wymienione na prawdziwe drewno co mnie rajcuje. Jestem totalnie zielony w temacie, a nie chcę kupić kota w worku. Pozdrawiam. O ile wiem to 048 miała drewna już ze sklepu,podejrzewam że chcesz kupić CM028. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 (edited) Znajdź jakiegoś maniaka z Warszawy, który jest obeznany w temacie. Dogadaj się z nim, odpal mu 20zł na piwko i niech Ci sprawdzi tą replikę. Też mi się wydaje, że 048 miała drewno, a nie plastik. Edytuj: ogłoszenie jest na necie? Daj linka. Edited April 12, 2018 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
HiperBanan Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Mam 3 fotki tylko, bo to poza portalami aukcyjnymi. Jestem na telefonie, więc wrzucam linki do zdjęć: https://zapodaj.net/fd992330f0cc8.jpg.html https://zapodaj.net/0073ebfac838c.jpg.html https://zapodaj.net/895c39bdc9080.jpg.html Facet mi powiedział, że to cm.048. Szczerze, nawet w łapie nie miałem ani razu repliki asg, bo do tej pory wolałem chodzić na strzelnicę. Ale dziękuję bardzo za odzew. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 CM048 ma drewno w stocku, może kupił używaną bez drewna i dołożył? Podejrzana oferta, trochę mało chce, ale jak jest uszkodzona to może... pytanie co faktycznie w środku pada i ile wyniesie naprawa. Ale kupowanie używki to zawsze ryzyko. Nawet jak wszystko działa w momencie sprzedaży to zawsze coś może paść na następnej strzelance i żadnej gwarancji nie ma. Nie polecam dla nowych bo można się zrazić. Quote Link to post Share on other sites
HiperBanan Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Podobno użyta 4-5 razy. Wolę najpierw zorientować się jakie ewentualne koszta musiałbym ponieść, żeby nie wyjść na minus. Tanio, bo ja z tym człowiekiem handlowałem już parę razy. Na co w takim razie zwracać uwagę przy kupnie? Co sprawdzić w takim egzemplarzu. Paru znajomych sugeruje mi kupno nowki sztuki od tysiąca w górę, ale ja wolę najpierw zobaczyć czy to zabawa dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Jeśli chcesz sprawdzić czy to dla Ciebie to dogadaj się z kimś z W-wy, pożycz replikę (może za darmo, może za jakieś symboliczne 20zł) i zagraj raz. Quote Link to post Share on other sites
Humber Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Nowa kosztuje koło 800 zł z tego co pamiętam, jeśli użył jej 4-5 razy i sprzedaje za 200 zł to raczej bedzie niezła lipa. Możliwe, że jest którymś z kolei właścicielem. Może poproś o paragon czy cokolwiek żebyś wiedział kiedy została kupiona i czy na pewno to model 048. Quote Link to post Share on other sites
HiperBanan Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Dopytałem. Brak pudełka i paragonu. Drugi właściciel. Czy repliki posiadają coś w rodzaju tabliczki znamionowej po której poznam model? Swoją drogą tu jest ktoś z Warszawa(najlepiej wschodnia strona), kto mógłby ocenić taki sprzęt na żywo za parę groszy? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 (edited) Drugi właściciel? To co, każdy był z nią średnio 2.5 raza na strzelaniu? I już tak lufę porysowali? To jak to ja sprzedaję Peuegota 206, 2003 rok, 15 000 km przebiegu. Zacinki to moga być na przykład dogorywające styki (w sumie prosto z pudełka się zdarza) albo zajechany selektor, a to by już wskazywało większy przemiał kulek, w mojej Cymie problemy z tym się zaczęły po jakichś 20-30 tysiącach kulek. Po śrubie selektora zresztą widać, że była nieraz odkręcana. Edited April 12, 2018 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Dogadaj z gościem jakiś okres na test, potem podskocz do DeltaShopu niech ci Alik go sprawdzi. Najwyżej umoczysz tylko parę groszy za przegląd. Quote Link to post Share on other sites
Krecikvacbanned Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Dopytałem. Brak pudełka i paragonu. Drugi właściciel. Czy repliki posiadają coś w rodzaju tabliczki znamionowej po której poznam model? Swoją drogą tu jest ktoś z Warszawa(najlepiej wschodnia strona), kto mógłby ocenić taki sprzęt na żywo za parę groszy? Pozdrawiam.Jestem z Wawra. Mogę ci pomóc jeżeli chodzi o model to mogę rozpoznać ale w bebechach jestem słaby Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Ja bym odpuścił, za dużo nieścisłości. Quote Link to post Share on other sites
ChinolASG Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Tak jak już ktoś pisał. Najlepiej dogadaj się z kimś by ci pożyczył jakiejś repliki na 1-2 strzelanki żebyś się obeznal i sprawdził czy ci się to podoba i chcesz się w to bawić. A jak się spodoba i masz fundusz to lepiej kupić coś za 1k + dobrej firmy i jakości. Jak to ktoś kiedyś powiedzial "Żeby się dobrze bawić trzeba mieć doby sprzęt. A dobry sprzęt kosztuje." Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts