Maradona93 Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 Witam, planuję rozpocząć swoją przygodę z ASG. O wszystkim pamiętam? - ochrona oczu - maska na twarz - szybkoładowarka - akumulator - replika I przy ostatnim mam zagwozdkę jaką replikę wybrać. Chciałabym jakąś hybrydę (możliwość CQB i gry w lesie). Na co zwrócić uwagę? Na replikę chciałabym wydać tak do ~600zł Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 Specna SAEC Zapomniałeś o kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Cinmar Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 (edited) Ładowarka mikroprocesorowa to też bardzo przydatna rzecz. Imax, redox, czy cokolwiek w tej klasie to praktycznie to samo. Edited May 23, 2018 by arend literówki Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Sugerował bym sensowne buty za kostkę i nakolanniki. Szczególnie w CQB. Może być warto rozważyć także kask / hełm (ponownie, ze względu na CQB: różnie bywa i parę rozbitych głów zdarzyło mi się widzieć. choć głównie był to wynik dynamicznego "wejścia" "komandosa" w zbyt niską "futrynę" prowizorycznie wybitego otworu...). Myslę, że z rękawiczek też się ucieszysz. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Kiedyś w Lidlu znalazłem za 10 czy 20zł rękawiczki rowerowe. Może to nie Mechanixy i palców nie ochronią, ale to zawsze coś, a koszt nie duży. Warto szukając sprzętu (i mając mało kasy) rozglądać się po różnych sklepach. Nakolanniki też pewnie w takim Lidlu by się znalazły - może nie będą to uber Alty, ale przed szkłem czy szyszką ochronią. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Z marketów budowlanych to bym jedynie uważał na okularki ( nie wszystkie się nadają, ale w kasto widziałem uvexy ivo). Nakolanniki i rękawiczki dadzą radę jak najbardziej ( o ile kto na ubertaktyczność nie jest nastawiony). Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 - Mundur też się przyda - Zawieszenie taktyczne na broń - Jakiś dodatkowy magazynek może - Pokrowiec na replikę - Plecak, który zostawisz na respie z wodą, zapasowymi kulkami itd Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 (edited) Na początek wystarczą: - okulary/google, - kulki, - replika z podstawowym osprzętem - bateria, ładowarka, to jest minimum. Dla delikatnych ludzi coś na osłonę pięknej twarzyczki. Cała reszta wyjdzie w praniu jak zaczniesz się bawić i będziesz wiedział z kim i w co się bawisz. Jedni bawią się w "mafię/gangsterów" i policjantów - wtedy wystarczy dres. Inni idą w rekonstrukcję wybranych oddziałów i wtedy, wydajesz miliony piniondzów na oryginalne guziki do oryginalnych spodni, oryginalne sznurówki do oryginalnych butów, kupujesz replikę za trylion piniondzów, żeby miała takie same oznaczenia i zadrapania jak ta z filmu/zdjęć... Początek to trzy pozycje które na górze napisałem, ewentualnie rozbudowane o to co sobie wymyślisz/wybierzesz. Edited May 23, 2018 by thor_ Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Z marketów budowlanych to bym jedynie uważał na okularki ( nie wszystkie się nadają, ale w kasto widziałem uvexy ivo). Okulary z marketów posiadają atesty (nawet takie za 10 pln, dla pewności można sprawdzić atesty wybite na "szkłach"), dadzą radę bardziej niż pseudo balistyczne chińskie okulary lub używki (nie wiadomo co przeszły). Pamiętaj tylko że większość ochrony oczu jest jednorazowa więc raczej nie próbuj ich "przestrzeliwać" przed użyciem. Oczywiście z marketu okulary ochronne a nie przeciwpyłowe. Ładowarka jak najbardziej ale nie musisz od razu pchać się w mikroprocesorową. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts