kasper20 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Czy ktoś umie oddzielić lufę wewnętrzną razem z komorą od zewnętrznej? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 A w czym problem? Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Zasadniczo kupiłem po okazyjnej cenie konwersje madbulla z długą lufą... Dokładnie taką: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_229&products_id=7903&name=MadBull_-_Lufa_Precyzyjna_Assassins_235mm_-_1911,_MEU Kolega od nas z forum zapewniał mnie że do KJW pasuje i że przymierzał itp itd. No dobra dał mi gwarancje, że pasuje skuszony niską ceną zakupiłem od niego tą konwersję. Po tym jak do mnie dotarła okazało się, że nie pasuje a winą jest komora HU czytaj nie ma "bolca" na prowadnicę springa oraz grubsze ścianki przez co dysza do niej nie wchodzi tak głęboko i pistoletu ni jak nie da się złożyć. Po mojej walce wymieniłem komorę na stock i zmontowałem wszystko i działa bardzo dobrze:) Co prawda przypiłowałem lufę zewnętrzną od madbulla ale jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 bo pasuje. lufa wewnetrzna, zewnętrzna. komora jest w innym "standardzie" i nie będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Czym można ustabilizować lufę wewnętrzną w Colcie kjw? Ciekawe, czy takie coś się nada? http://azteko.pl/stabilizator-lufy-wewnetrznej-do-ak-p-312.html Chyba, że ktoś ma inne pomysły. Ja myslałem o nawinięciu taśmy na lufę wewnętrzną, ale taka rurka była by "łatwiejsza" w obsłudze Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Ja osobiście uważam, że aby dać 30zł niemal za kawałek plastikowej rurki z obi po 6zł/metr to trzeba mieć niepokolei w głowie. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 czepiasz się Dex:D Chodzi o sam pomysł, a nie dokładnie o tą rurkę za 30 zł:) lepiej byś zdradził jakis pomysł na ustabilizowanie lufy. Myślałem, o płytce z jakiegoś tworzywa z otworem na tą lufę, ale nie wiem, czy podczas strzelania nie wygnie mi lufy :( Chyba, że zrobić troszeczkę większy otwór na ewentualne ruchy lufy związane z przeładowaniem :( Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 A czemu po ludzku nie założyć termokruczki? Ja tak robię. A jak trzeba to pod termokurczkę daję jeszcze cieniutki o-ring, zależnie ile grubości potrzebuję. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Witam ktoś próbował tuningować tego colta? Jak tak to jakie części kupił? Mam zamiar wymienić kilka rzeczy tylko nie wiem czy będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Witam, posiadam KJW KP-07. Wygląda wyśmienicie, pierwsze strzelanie też super, generalnie cieszyłem się jak dziecko. Przy strzelaniu trzeciego maga zaczęły się problemy. Ładuje jak należy mag gazem i ładuje 23kulki. Pierwsze strzały są mocne, jest ogromna chmura gazu i już przy 11 kulce czuć, że słabnie. Wystrzeliwuje w sumie 14/15kulek przy czym te ostatnie już są bez dużego kopa, tak jakby ledwo dawał radę. Czy to normalne? Czy to jest rzecz, którą na gwarancji naprawią czy taka jest natura maga na gg, że strzela dobrze 10 razy? Moim zdaniem, to wygląda tak jakby na początku zużywało się za dużo gazu(chmura, bardzo czuć na ręce gaz po strzale) a potem brakowało na resztę strzałów. Mag jest cały bardzo zimny w trakcie strzelania. Dodam, że smarowałem gdzie trzeba silikonem. Ktoś coś wie? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 (edited) Ta klamka ma standardowo taki dość niestandardowy rocket valve (czasem zwany także bulb vale), zapewne pod CO2 i na gg zwyczajnie nie wystarcza gazu. Wyjścia z sytuacji są dwa: - mnień magi na CO2 - wymień rocket valve na np. stockowego WE Miałem taki sam problem jak Ty, na gg wystrzelić można było góra 14 kulek na jednym nabiciu, po wstawieniu rocket valve WE można używać gg - jedno nabicie ok 30-35 kulek. Tutaj porównanie, niebieski stockowy, szary AIP (niewiele się różni od WE): Edited September 11, 2013 by slepy Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Wysłałem na serwis już replikę... A da się tak zrobić, żeby dobrze strzelał na magu na gg i drugim na co2? Chce sobie dokupić na co2 maga a tego na gg sobie zostawić i mieć dwa różne. To się wyklucza czy da radę? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Nie wiem, nie używałem u siebie nigdy maga na CO2. Choć nie wydaje mi się żeby to coś zmieniało, poza zmniejszeniem zużycia gazu. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Czyli wymienić to coś tak czy inaczej, poprawi osiągi na gg, a nie będzie miało wpływu na osiągi na co2? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Zmniejszy kopnięcie. W dodatku na CO2 mogą bardziej wzrosnąć FPS'y. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Pękł mi dzisiaj cylinder. Ciekawe czy to od mocy z CO2(łącznie dwa magi poszły) bo na chrono na CO2 pokazywal 360/370fps :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Zamontuj stalowy. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 A gdzie takowy można dostać? Bo słyszałem, że kiedyś dodawali takie do Coltów Bella, ale w sklepie to jeszcze nie spotkałem się z czymś takim. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Dodawali do Gen III chyba, ale nie w każdym pudełku było. Aktualnie Gen IV ma takie w stocku (ewentualnie czerwone/niebieskie wzmocnione). Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 One nie były stalowe, zwykły odlew ZnAl'owy. :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 One nie były stalowe, zwykły odlew ZnAl'owy. :icon_razz: A no widzisz, ja miałem jednego stalowego na 100%, powiem więcej - był oksydowany nawet :D Quote Link to post Share on other sites
MayheEM Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Jakie magazynki pasują do repliki KJW KP-07 (1911) ? Czy magazynki WE będą pasować? Gdzieś o tym czytałem na wmasg (prawdopodobnie) ale teraz nie mogę tego znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 w systemie TM. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Do KJW pasują magi od TM i trecela. Ten sam system. WE mają zupełnie inną budowę. Quote Link to post Share on other sites
MayheEM Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 (edited) Sprawdzał ktoś czy te magi pasują do naszych 1911'stek? http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=5483 Co prawda to rebrand ale nigdy nie wiadomo więc pytam. Kupiłbym kilka bo wreszcie są z normalną stopką i jakoś to wygląda a nie jak ta od KJW. A jak ktoś już próbował i działają to jak z ich jakością? Warto czy lepiej zostać przy tych paskudach od KJW. Edited July 3, 2014 by MayheEM Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts