happy666 Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 pozdrawiam Prawdziwy famas ma zintegrowany dwujnóg, czy ten też ma? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Prawdziwy famas ma zintegrowany dwujnóg, czy ten też ma? Nie, bo to wersja SV, ktora nie miała dwójnogu. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 witam tak czytam ten wątek i wniosek do zasięgu takie że ten famas strzela troszkę lepiej niż socom mk23 z TM :) Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Wow, tylko nie rozumiem po co ten post... :| Quote Link to post Share on other sites
Smola Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Grey Fox mam pytanko. Czy mający 13 lat chłopak zaczynający przygode z asg dobrze zrobi gdy kupi ten karabin?? i jak mi sie zepsuje ten pazur naciągu jak mam to naprawić i czy go ogólnie polecasz?? długo by mi on służył?? Narazie nie zapisuje sie do żadnego klubu czy sekcji tylko przydał by sie tak do strzelanek z kumplami ;) no to jak kupywać go?? ;) (ale dopiero za miecha na urodzinki i tak jest narazie niedostępny na magazynie) Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Smola przyjdz do nas to ci dam postrzelac moim tyle ze od De ale to to samo i zobaczysz,jest bardzo wytrzymay i watpie ze cos sie zlamie :P Quote Link to post Share on other sites
Smola Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 możę 24 przyjde ;). nadal czekam na odp w sprawie famasa ;) Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Smoła, to że mi się złamał nie znaczy że od razu Tobie się złamie. Ja u siebie problem rozwiązałem i pazura mam pancernego. Quote Link to post Share on other sites
Smola Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 ale ogólnie -polecasz?? ;) Quote Link to post Share on other sites
dekart Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 mam pytanie odnosnie tego karabinu jakiej wielkosci jest szyna ris?? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 wielkosci czy szerokosci , 20mm szerokosci Quote Link to post Share on other sites
toolman Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Moje spostrzeżenia po półrocznym użytkowaniu: - ładny - solidny - 0 awarii - zasięg około 45-50 metrów na 0,2 (niektórzy byli zdziwieni że to spring) - pas nośny do bani, należy zaopatrzyć się we własny - magazynek mieści 45 kulek, jak w większości modeli CG ostatnie trzy nie są dobrze podawane i należy odwrócić Famasa do góry przy przeładowaniu - niezbędny szybkoładowacz kulek (te 45 kulek można wywalić do celu (celów) w mniej niż 20 sek.) - kolimator byłby przydatny - trochę niewygodna i przeszkadzająca blokada spustu (szczególnie zimą w grubych rękawicach) - trochę ciężko się go rozbiera W nowej replice faktycznie "latają" odłamki kleju mocującego ciężarki. Przy okazji ich wyjmowania można bez problemu zdemontować nieszczęsną blokadę spustu (jak komuś bardzo przeszkadza). Według mnie broń jest znakomita jak za tę cenę i nadaje się wyśmienicie dla początkujących. Quote Link to post Share on other sites
CAT Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 tak czytam i czytam ten temat i mam pytanko odnośnie zasięgu :F "30-31m zasięg skuteczny" ... rozumiem że jak dostane z tych 30m to poczuje że dostałem a nie zostanę "pyknięty" :wink: ? pytam bo mialem okazje postrzelać z glocka uhc która strasznie mnie rozczarował z 25m jak dostałem w plecy to jak by mnie ktoś pestką trafił :( a druga sprawa; mowa o tym famasie?? (wiem że cg ale pytam dla pewności :F ) http://www.military.pl/?prod=83&cat=30 Quote Link to post Share on other sites
grzegorz89 Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Ludzie FA-MAS CG to to samo co DE! a różnica jest taka że w replice CG brak oznaczeń prducenta DE oraz ceną (CG 120 zł a DE 99zł), wiem, widziałem, dotykałem, strzelałem; a niech mi ktoś powie że rózni się czymś to go "zbesztam" :lol: Quote Link to post Share on other sites
Macic Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 Nie wiem jak dla Was, ale według mnie opłaca się zapłacić o 21 zł więcej i mieć gwarancje na rok. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Grzegorz, różni się. CG ma BAXa, a DE HU. Quote Link to post Share on other sites
sroka Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Ja mam Famasa z CG. Dużo trzeba z niego wyrzucić by dobrze z niego strzelać:) Quote Link to post Share on other sites
grzegorz89 Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Witam Grey Fox, jak byś mógł to "zaserwuj" tytaj foty z tym BAX'em bo niechciał bym żeby wyszły jakieś nie scisłosci co do "HU" . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 A to ciekawe grey bo w shotgunach de tez jest bax, taki sam jak w cg... Quote Link to post Share on other sites
Drong Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Ciekawe.. na Airshitguns.pl podają wymary 62cm+18cm tłumik. "Ostry" Famas ma 75,5 cm. Chyba że w tych 62cm nie zawiera się lufa. FAMAS oczywiście od DE. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Mierzy sie razem z lufa a razem z nia wymiary sie zgadzaja Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Nie wiem co jest w shotgunach takowego nie posiadam. To jest temat o famasie a nie o shotgunie. Jeśli w Famasie DE też jest BAX to prosze żeby to ktoś zweryfikował. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 JEST BAX na 100% Quote Link to post Share on other sites
grzegorz89 Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 No i sprawa jasna... nie ma róznic we wnętrzu replik, wszystko jest takie samo... :ściana: Quote Link to post Share on other sites
Lukestyle Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 A wie ktos gdzie mozna go dostac??? Proszę o link !!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts