Grey Fox Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Nie rozumiem dwóch rzeczy: - skąd w sprężynce szybkostrzelność?! - po jaki kij ósmy raz ktoś recke karabinka pisze wymieniając wszystko to samo co już było omawiane... Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Mam pytanie! Czy u was przy naciąganiu sprężyny też słychać dziwny odgłos jakby sprężyna była zardzewiała albo coś w tym stylu? Co moge zrobic? :?: Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 być może to wina nienasmarowania sprężyny Quote Link to post Share on other sites
grzegorz89 Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Ja jak długo nie używam FA-MAS'a np: przez jeden dzień to przy pierwszym naciągnieciu jest takie "brzdęk" a potem jest normalnie, sam nie wiem dlaczego taki się dzieje no ale cóż cieszę sie że nadal działa... Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Nasmarowałem i jest dobrze! Aha! Wie ktoś jak długa może byc lufa w famasie? Albo jak się liczy zależność długości lufy do pojemności cylindra? (Jeśli coś źle napisałem to mnie poprawcie) :?: Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Ponoć "słup powietrza" pracujący w cylindrze powinien być ok. 1.6 raza większy niż objętość lufy. Quote Link to post Share on other sites
wojciechg2 Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 A jaka jest długosc lufy w stocku :?: Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Z tego co pamiętam, to mieżyłem przed wymianą na Castorurkę i jeśli dobrze pamiętam było to coś koło 27 cm Quote Link to post Share on other sites
wojciechg2 Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Oooooo..... to całkiem długa, a co z bebechów jest z metalu? Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Już o tym było: lufa wew, śrubki, sprężyny, prowadnica sprężyny powrotnej pazura naciagu, Wszystko inne to abs Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Pytanko bo nie chce zakładać nowego tematu... czy ten przedni uchwyt na pas wytrzyma??? bo wydaje sie taki lichy :wink: Pozdrawiam Spirit Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Wytrzyma, u mnie poszedl, ale nie ten na ktorym go mam zawieszony, a tylko dlatego, ze mocniej luplem nim o sciane jakas, teraz siedzi na kropelce. Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Dzięki wielkie. Bo ja sie balem połamać i noś se w łapach :wink: . Pozdrawiam Spirit Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Stockowo lufa jma 27cm. Quote Link to post Share on other sites
Clawfinger Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 czy tego famasa mozna jeszcze gdzies dorwac?? Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 Famas jest na http://www.military.pl/?prod=83&cat=30 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...facturers_id=53 I tu i tu niedostępny, trzeba ruszyć zad a raczej paluszki i napisać szanownie e-maila kiedy dostawa. Ja sam czekałem na dostawę z military.pl aż sprowadzili famasy, i jestem zadowolony z tego że napisałem te kilka zdań i wysłałem od nich e-maila. Tak więc kto pyta nie błądzi, pisz e-maila do military.pl i pytaj się kiedy będą famasy. Quote Link to post Share on other sites
Gumatron Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 kurna pisze już 2 maila do military i nic zero brak kontaktu Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 dla leniwych, niekumatych i z wyjątkowym pechem: Dzisiaj dostałem odpowiedź z military.pl z e-maila wysłanego w niedzielę, że famasy będą w dostwie w drugiej połowie listopada. Pozdr. Darg Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 W zbrojowni już chyba dostępny - czekam tylko aż ktoś mmojego hukowca na allegro kupi i kupuję famasika :P Quote Link to post Share on other sites
mardagg Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Jesli chodzi o szybkostrzelnosc to chodzilo mi ze jak na sprezyne to jest szybkostrzelny poronywalnie do shotgunow. a i zaczałem strzelac celnie :P 2 chłopów z gazowkami (socomy) cudnie sie wqurwiali jak dostawali w leepki z mojego famasa . Wogole beton 4 sprezyny(w tym moja) vs 2 gazowki,2 sprezyny i remis w rundach :wink: po calym meczu 6-6 Ale tak czy siak musze powiedziec ze te socomy bolaly najbardziej uhhh ponad 400 fps z tlumikiem fajne krwawe slady zostaly oj bolaly.. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Ile masz lat?(gwoli ścisłości odpisz mi na PW, nie tutaj) cala twoja wypowiedź jest nie w temacie. Co do szybkostrzelności to przy odpowiednim dostawieniu kolby do ramienia i dobrym ustawieniu rąk na broni można bardzo szybko i celnie strzelać. Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 ja mam takie pytanko ,bo w sumie waham sie miedzy ak ze składana kolba za 159 a famasem , co brac ?? według was??? bo wydaje mi sie ze to sa równorzędne repliki ,chociaż na korzyść famasa idzie waga bo ponoc jest cęższy Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted January 26, 2007 Report Share Posted January 26, 2007 Wybór twój, osobiście mogę ci polecić famasa-bullpup strasznie poręczny, lepiej można złożyć się do celnego strzału. Sam mam pytanko-czy można wymontować szynę RIS , i ponownie ją zamontować lecz w FAMAS'ie tokyo marui? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 27, 2007 Report Share Posted January 27, 2007 Mnie się bardzo Famas nie spodobał wizualnie pod względem jakości materiałów. Bardzo brzydki i świecący plastik - znacznie lepszy jest w strzelbach DE Quote Link to post Share on other sites
NieznanyPL Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Tak wszystko pięknie ale w opisie z http://www.military.pl/?prod=83&cat=30 pisze materiał: ABS i metal. Kto może mi przyliżyc co jest z metali w tym karabinku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts