Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Siemka, ostatnio patrzę po replikach, najbardziej spodobały mi się te od Specny. Nie mam jeszcze ASG, chce wydać na replikę do 550-600zł. Zależy mi żeby była ona w jak największej części z metalu, tutaj modele które mi się podobają:

https://www.taniemilitaria.pl/pl,m4-sa-c08-core-specna-arms,0,5,6,7,17479.html#opis
https://www.taniemilitaria.pl/pl,m4-sa-c05-core-specna-arms,0,5,6,7,17473.html#.W9_u_nuZ1EY
https://www.taniemilitaria.pl/pl,m4-sa-c04-core-specna-arms,0,5,6,7,17471.html#.W9_wPnuZ1EY

Chciałbym, żeby replika w przyszłości była ztuningowana, lepsza sprężyna m130, mosfet, okablowanie, akumulator. Patrzyłem na cm.28, z tego co ostatnio czytałem, te co teraz robią, nie są warte swojej ceny. Ogólnie najbardziej podobają mi się m4'ki, tak jak pisałem chciałbym, żeby były w dużej części z metalu, wypadają mi często rzeczy z rąk więc to kwestia zabezpieczenia :D

Edited by Naza
Posted (edited)
4 godziny temu, Naza napisał:

tak jak pisałem chciałbym, żeby były w dużej części z metalu, wypadają mi często rzeczy z rąk więc to kwestia zabezpieczenia :D

... a tymczasem podajesz 3 linki do Specny Core, która w 90% wykonana jest z plastiku... mind fuck :o

Widzisz, na GF'ie była do 4 listopada dość fajna promocja. Np. repliki Specny warte 1000-1100zł kosztowały 700-800zł. Nieco ponad budżet, no ale...

Na ten moment z emek w cenie do 600zł TYLKO I WYŁĄCZNIE metalowa Specna.

16 minut temu, Krecikvacbanned napisał:

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Polecasz bo masz czy jak? Miałem na serwisie większość tanich replik w tym Specnę Core, Spartaca, metalową Cymę, metalową Specnę w różnych wersjach zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych, miałem także WE, miałem VFC, EA - większość jak nie wszystkie repliki do 1k. Do 600zł TYLKO metalowa Specna jest warta uwagi. Wymienione przez Ciebie plastikowe G&G.... smród.

Edited by wallop
Posted (edited)
41 minut temu, wallop napisał:

... a tymczasem podajesz 3 linki do Specny Core, która w 90% wykonana jest z plastiku... mind fuck :o

Widzisz, na GF'ie była do 4 listopada dość fajna promocja. Np. repliki Specny warte 1000-1100zł kosztowały 700-800zł. Nieco ponad budżet, no ale...

Na ten moment z emek w cenie do 600zł TYLKO I WYŁĄCZNIE metalowa Specna.

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Polecasz bo masz czy jak? Miałem na serwisie większość tanich replik w tym Specnę Core, Spartaca, metalową Cymę, metalową Specnę w różnych wersjach zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych, miałem także WE, miałem VFC, EA - większość jak nie wszystkie repliki do 1k. Do 600zł TYLKO metalowa Specna jest warta uwagi. Wymienione przez Ciebie plastikowe G&G.... smród.

Czyli ta którą polecił kolega którego cytowałem?

Na stronie jest napisane że aluminium i stal, w rzeczywistości nie wiem ile tego w rzeczywistości materiału jest.

A cm16 jest za 620zl.

Edited by Naza
Posted (edited)

Chcesz metalową replikę tj. korpus ma być wykonany z metalu. Linkujesz Specnę Core w której korpus jest plastikowy. CM16 tak samo - korpus jest plastikowy.

Najtańszą wartą uwagi METALOWĄ repliką emki jest Specna. Poniżej Cyma, ale Cyma kosztuje dość podobnie, a jest sporo gorsza.

Co jest "bardziej" metalowe? Specna Core czy Specna metalowa...

Specna Core

>plastikowy korpus

>plastikowa prowadnica kolby

Specna Metalowa

>metalowy korpus

>metalowa prowadnica kolby

W obu wnętrze dość podobne, ale nawet tutaj Specna Core imo jest gorsza. Naprawdę, takie info znajdziesz w każdym sklepie w którym jest ta replika więc nie wiem w czym mielibyśmy Ci więcej pomóc. Info nt. obu Specn także na tym forum jest sporo.

Edited by wallop
Posted
1 minutę temu, wallop napisał:

Chcesz metalową replikę tj. korpus ma być wykonany z metalu. Linkujesz Specnę Core w której korpus jest plastikowy. CM16 tak samo - korpus jest plastikowy.

Najtańszą wartą uwagi METALOWĄ repliką emki jest Specna. Poniżej Cyma, ale Cyma kosztuje dość podobnie, a jest sporo gorsza.

Co jest "bardziej" metalowe? Specna Core czy Specna metalowa...

Specna Core

>plastikowy korpus

>plastikowa prowadnica kolby

Specna Metalowa

>metalowy korpus

>metalowa prowadnica kolby

W obu wnętrze dość podobne, ale nawet tutaj Specna Core imo jest gorsza.

Mógłbyś podać link do tej specny? Byłbym bardzo wdzięczny, to ta bez baterii i akumulatora?

Posted
Godzinę temu, wallop napisał:

Aż tak ciężko samemu poszukać? Masz nawet wyżej...

To wersja bez akumulatora i ładowarki, czyli +100-150zł, dlatego pytam czy chodziło o tamtą.

Posted
2 godziny temu, Naza napisał:

Wydaje się być ciekawa ta mka, ale czy w rzeczywistości jest w sporej części metalowa?

Tak ta Specna ma metalowy korpus, przeczytaj opis produktu:

https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-specna-arms-sa-b02-chaos-grey-1152214937.html

Jest to przyzwoita baza, którą można później tuningować, ale jak już się bardziej wkręcisz to i tak kupisz coś lepszego.

Jak ktoś ma wątpliwości czy ASG mu się spodoba i chce wydać mało na replikę, to tak też można. Kupujesz replikę która jest polecana i którą łatwo sprzedać.

Do CQB: MP5 od Galaxy ~300 zł

DO Lasu: G36 od CYMY/JG ~400 zł

Repliki plastikowe, ale ze względu na swoją konstrukcję nie łamiąsię jak plastikowe eMki

Posted (edited)
31 minut temu, Huba_lbn napisał:

Tak ta Specna ma metalowy korpus, przeczytaj opis produktu:

https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-specna-arms-sa-b02-chaos-grey-1152214937.html

Jest to przyzwoita baza, którą można później tuningować, ale jak już się bardziej wkręcisz to i tak kupisz coś lepszego.

Jak ktoś ma wątpliwości czy ASG mu się spodoba i chce wydać mało na replikę, to tak też można. Kupujesz replikę która jest polecana i którą łatwo sprzedać.

Do CQB: MP5 od Galaxy ~300 zł

DO Lasu: G36 od CYMY/JG ~400 zł

Repliki plastikowe, ale ze względu na swoją konstrukcję nie łamiąsię jak plastikowe eMki

Problem to brak akumulatora, od razu bym musiał lipo i prostownik kupowac.

Polecacie jakieś? Razem z ładowarką do 100.

Edited by Naza
Posted (edited)

Naza, odpowiedź na to jaki akumulator i jaka ładowarka znajduje się na tym forum. Wysil się i poszukaj.

Krecikvacbanned, a z czym porównywałeś CM16? Wiesz co siedzi w środku? Wiesz co się psuje? Znasz wady tej repliki? Dlaczego akurat CM16, a nie metalowa Specna?

Edited by wallop
Posted
2 godziny temu, wallop napisał:

Naza, odpowiedź na to jaki akumulator i jaka ładowarka znajduje się na tym forum. Wysil się i poszukaj.

Krecikvacbanned, a z czym porównywałeś CM16? Wiesz co siedzi w środku? Wiesz co się psuje? Znasz wady tej repliki? Dlaczego akurat CM16, a nie metalowa Specna?

Jasne, czytałem o tej SA-b02, chyba się zdecydowałem, do tego prawdopodobnie lipo 11,1v 2000mah. Dzięki za pomoc w wyborze

Posted (edited)

Sugerując się tym co pisze GF o tej replice, lipo 11,1V zabije Ci tłok. Módl się aby GF się mylił i byś dostał wersję upgraded z tłokiem z pełną metalową szczęką. Pierwszy raz widzę wersję upgraded bez tłoka z metalową listwą :/

No i wybrałbym wersję ze skręcanym frontem, te na dociskającym deltaringu mają spore luzy.

Edited by wallop
Posted
42 minuty temu, wallop napisał:

Sugerując się tym co pisze GF o tej replice, lipo 11,1V zabije Ci tłok. Módl się aby GF się mylił i byś dostał wersję upgraded z tłokiem z pełną metalową szczęką. Pierwszy raz widzę wersję upgraded bez tłoka z metalową listwą :/

No i wybrałbym wersję ze skręcanym frontem, te na dociskającym deltaringu mają spore luzy.

Cokolwiek to znaczy, bo niestety prawie nic nie zrozumiałem :/
Pomijając, lepiej więc 7.4?

Posted (edited)

Bez wątpienia metalowa specna jest lepszym wyborem od cm16 ze względu na metalowy korpus co lepiej się nadaje pod bazę.

Przyrównuję do specny, i z tego co wiem to w starych cm16 psuł się tłoki głowica z tego co pamiętam

Edited by Krecikvacbanned
Posted
18 godzin temu, Naza napisał:

Cokolwiek to znaczy, bo niestety prawie nic nie zrozumiałem :/
Pomijając, lepiej więc 7.4?

To proponuje włączyć myślenie i zacząć czytać to co sklep pisze o replice.

2 godziny temu, Krecikvacbanned napisał:

Bez wątpienia metalowa specna jest lepszym wyborem od cm16 ze względu na metalowy korpus co lepiej się nadaje pod bazę.

Przyrównuję do specny, i z tego co wiem to w starych cm16 psuł się tłoki głowica z tego co pamiętam

W dniu 5.11.2018 o 12:44, Krecikvacbanned napisał:

Więc w końcu jak to jest? Specna lepsza czy gorsza w Twoim mniemaniu?

• OFF locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...