dominik Posted November 15, 2018 Report Share Posted November 15, 2018 Cześć, jak w temacie mam kamizelkę Redriver JPC w kolorze Bottle Green i nie wiem w jakim kolorze oporządzenie do niej dokupić. Czy ktoś z was orientuje się jaki kolor innej firm będzie do niej pasował. Mam pare kieszeni z miwo w kolorze Olive MP i trochę to nie pasuje. pozdrawiam i poproszę o odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted November 16, 2018 Report Share Posted November 16, 2018 Olive MP jest zbyt "szary" czy zielony? Quote Link to post Share on other sites
dominik Posted November 16, 2018 Author Report Share Posted November 16, 2018 Bym powiedział, że ten olive MP wchodzi bardziej w Coyot Brown niż w zielony. pozniżej zamieszczenia zdjęcie. Jak wyglada pas na tle kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted November 16, 2018 Report Share Posted November 16, 2018 Bottle Green bym raczej kojarzył z zielonym (właśnie butelkowym :D), a tu, o ile zdjęcie nie przekłamuje za bardzo, to mamy blisko Ranger Green. Quote Link to post Share on other sites
dominik Posted November 16, 2018 Author Report Share Posted November 16, 2018 Chciał bym zamówić coś z miwo i zastanawiam się czy kolor Olive Drab będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 17, 2018 Report Share Posted November 17, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 @szmerglu A zdajesz sobie sprawę, że te odcienie będą zauważalne przede wszystkim na dobrze skalibrowanych monitorach? :D Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Bez przesady. Mam nieskalibrowany monitor i doskonale widać różnice pomiędzy próbkami. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Nie chodzi o różnice, a o odcienie vs rzeczywistość. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 30, 2018 Report Share Posted November 30, 2018 Posiadam oporządzenie MP, Olive Drab, RG, Olive green. Ściągnąłem sobie kolory z Miwo i porównałem z rzeczywistością. Spokojnie można ocenić różnice ze zdjęć próbek od MIWO. Poza tym obejrzałem sobie te próbki na monitorze Eizo 2433( w dodatku skalibrowanym x-rite). Większej różnicy nie ma w porównaniu ze zwykłym monitorem( akurat używam teraz Dell-a). Oczywiście jeśli chodzi o tą próbkę kolorów. Grafika, a przede wszystkim, fotografia, to zupełnie "inna para kaloszy". Co się tyczy Bootle Green, to bym może próbował z Olive Green. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 1, 2018 Report Share Posted December 1, 2018 W dniu 29.11.2018 o 21:54, Regdorn napisał: Nie chodzi o różnice, a o odcienie vs rzeczywistość. Tak -jednak da to punkt wyjścia w co celować. Zawsze można sobie zamówić próbniki i przykładać do opo :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts