Wolf_isengrim Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Witam. Przymierzam się do złożenia sprężynowej repliki snajperskiej na bazie VSR-10 od TM. Zamierzam zamówić dedykowany FTK (tłok, cylinder z głowicą, zestaw searów, stopper pin, prowadnica sprężyny. lufa) od EdGI. Mam jednak wątpliwości związane z lufą a mianowicie z jej długością. VSR ma lufę długości 430 mm. Czy jest sens zamówienia dłuższej lufy i schowania jej w atrapie tłumika? Mówię tu długościach około 600 mm i średnicy 6.0. Ze strony producenta mam zapewnienie, że powietrza w cylindrze nie zabraknie. Komorę HU zamierzam pozostawić z oryginału. Czy na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Od dłuższego czasu bawię się AEGami, ale sprężynówki to dla mnie coś nowego. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 6, 2019 Report Share Posted February 6, 2019 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dodam pytanie w tym. Dotyczy co prawda MB03, ale podstawa konstrukcji jest ta sama. Czy przy długości lufy 500 mm, skrócenie skoku tłoka z 90 mm na 70 mm spowoduje spadek osiągów? Z obliczeń wynika, że pojemność skokowa cylindra będzie o 50% większa od pojemności lufy z dodatkami, ale nie wiem, jak układ zachowa się w praktyce. może ktoś ma jakieś doświadczenia? Quote Link to post Share on other sites
Zagorix Posted March 6, 2019 Report Share Posted March 6, 2019 a właściwie to VSR wzoruje się na jakiejś oryginalnej (ostrej) snajperce? Czy to produkt stricte ASG? Quote Link to post Share on other sites
RegisISpro Posted June 17, 2019 Report Share Posted June 17, 2019 Właśnie kupiłem vsr tm. I podłącze się pod temat. Od czego zacząć żeby mieć na niej 600 fpsow stalych,. Co zmienic? Tylko proszę o konkrety;) Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted June 18, 2019 Report Share Posted June 18, 2019 W zasadzie, to... Wszystko. :D Zespół spustu, Cylinder, tłok, prowadnicę, sprężynę. Jeśli to ma być snajperka - lufa w pierwszej kolejności, do tego guma. Komorę możesz zostawić, ale lepiej zmienić na AA. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted June 18, 2019 Report Share Posted June 18, 2019 8 godzin temu, RegisISpro napisał: Właśnie kupiłem vsr tm. I podłącze się pod temat. Od czego zacząć żeby mieć na niej 600 fpsow stalych,. Co zmienic? Tylko proszę o konkrety;) Leń :D Jest taki użytkownik Bart, który robi fajne zestawy zespołu cylindra i spustu do snajperek. Lufa - Lambdam (choć ja dla testów idę w Maple Leaf CJ) Komora Hop Up - AA lub PDI Hop up - Maple Leaf albo jakiś R Hop Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 Ja też się podłącze pod temat jak już jest, a mianowicie chodzi mi o bara 10. Planuje takie zmiany: Lufa - Lambda One -509mm (Aegowa) -komora hu, prowadnica sprężyny, tłok i sama sprężyna od Action Army - zaczep tłoka i spustu oraz uszczelniona głowica cylindra od SHS. I teraz nie wiem jaka gumkę kupić :/ Tak żeby było bez jakichś obróbek itd. myślałem nad Systemą Z góry dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 ja w swojej AAC T10, która jest w pełni kompatybilna z VSR mam: lufę wewnętrzną Maple Leaf CJ 428mm Gumkę ML Autobot 75 Komorę AA Spust od Barta Głowica cylindra od Barta Cylinder - AA Teflon Sprężyna - Rapax 3j Efekt - naciąganie leciutkie i płynne, zasięg i celność około 80-90 m bardzo powtarzalne, a jak się podkręci hopka to pewnie ok 100 Lufa ML jest sporo tańsza niż Lambda, Spręzyna Rapaxa kosztuje 20Euro a imo jest wypasiona. Części Barta to już legenda. Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 A ile kosztowały Cię części od Barta i czy lufa MF jest lepsza od Lambdy? Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 ceny części od Barta dostałem już z repliką - najlepiej pytać bezpośrednio u niego. Na pewno są warte każdej złotówki Lufa ok 200 zł. Czy jest lepsza od Lambdy - chyba nie, ale imo nie jest gorsza. Zakładałem Lambdę koledze do JG Bar 10 z Mancraftem. Nie widzę różnic w celności a w cenie jest spora. Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted July 3, 2019 Report Share Posted July 3, 2019 Jakiś czas temu (1-2 lata) od bart_a brałem cały zestaw (cylinder z głowicą, prowadnicę, zestaw spustowy) i płaciłem chyba 600zł za części, a masz w zasadzie topowe części wtedy. Ja u siebie do komory action army mam gumkę ML bodajże autobota 50 z dystanserem omega i lata fajnie - jednak nigdy nie sprawdzałem, ile to metrów. Wystarczająco. :D Quote Link to post Share on other sites
Twardyy Posted July 13, 2019 Report Share Posted July 13, 2019 Trafi do mnie niedługo VSRka z częściami od Barta, może ktoś z Was będzie wiedział, czy w całym zestawie cylindra od Barta stosować dedykowaną sprężynę do VSR ( 7mm) czy normalną sprężynę do czterotaktów 9mm? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts