Saint Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Witam :wink: chcialbym kupic ta kurteczke http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...776746169ffa602 ale przed tym chcialbym zasiegnąć opini o niej (czy jest ciepla - straszny ze mnie zmarzluch, wygodna, czy za szybko nie przemaka itp.). szukalem na forum, ale nie znalazlem :wink: Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Ta kurtka jest aż za ciepła :) Musialem pod nia nosic naprawde cienkie sweterki. Skutkiem tego marzlem w pomieszczeniach ;) Quote Link to post Share on other sites
Wasyl Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 Właśnie też planuje kupić kurteczkę N3B i czy moglibyście wpisać opinie o tej kurteczce i jakieś spostrzeżenia i wskazówki a może jakieś wady. Z góry dzieki za odp :) Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 Jedyna wada to imho zle umiejscowienie sciagacza, przez co przy mocniejszym wietrze moze troche "podwiewac" 8) Powinni go dac na samym dole kurtki. Poza tym kurtka swietna i ma bardzo cieply kaptur, dzieki czemu zbedne jest noszenie czapki(przynajmniej tak do -10C). Gwoli scislosci posiadam egzemplarz produkcji "Alpha". Quote Link to post Share on other sites
Saint Posted October 25, 2005 Author Report Share Posted October 25, 2005 mam Alaske N3B (dzis kupilem) w SpecShopie w Poznaniu (240 zł). Na ich stronie jest wyraznie napisane ze to kurtka, a na metce mam napisane cos takiego: PARKA, EXTREME COLD WEATHER TYPE N-3B MIL 72108 SIZE: LARGE STOCK NUMBER: 10180 CONTRACT NO. 310393 NIL-TEC INC. CARTERSVILLE, GA., U.S.A SHELL & LINING; 100% NYLON INTERLINING: 100% POLYESTER FIBER FILL ----------------------------------------------------- DRY CLEAN ONLY DO NOT TUMBLE DRY HOOD WITH SYNTHETIC FUR TRIMMING STYLED IN U.S.A i tu moje pytanko, bo rozumiem ze to parka: 1) czym parka rozni sie od kurtki??? 2) czy nie bedzie mi w niej zima zimno (niby ciepla jest, jak w niech dzis pochodzilem, to bylem z psem w parku to mialem sam t-shirt pod spodem i mi bylo cieplo, ale nie jest ona zbyt gruba) ??? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Ja w Alasce robilem rozne rzeczy z jazda na nartach wlacznie i nigdy nie zmarzlem, wiec spokojnie mozesz przyjac, ze w warunkach polskich spelni swoje zadanie. Jesli dobrze pamietam dane z folderu to jest zalecana maksymalnie do temperatury -25C. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 i tu moje pytanko, bo rozumiem ze to parka: 1) czym parka rozni sie od kurtki??? Długością. Parka jest dłuższa niż "jacket". czy nie bedzie mi w niej zima zimno (niby ciepla jest, jak w niech dzis pochodzilem, to bylem z psem w parku to mialem sam t-shirt pod spodem i mi bylo cieplo, ale nie jest ona zbyt gruba) Alaska sama z siebie jest ciepła, ale ze względu na dość specyficzny fason wymaga dobrego zabezpieczenia przed podwiewaniem od spodu. Generalnie trudno w niej zmarznąć. Quote Link to post Share on other sites
Saint Posted October 28, 2005 Author Report Share Posted October 28, 2005 odnosnie tego podwiewania to juz to odczulem :wink: nawet przy takiej temperaturze jak jest teraz, to jednak troszke powiewa chlodem od spodu kurteczki. czy taki polar: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...776746169ffa602 załatwi ten problem??? a moze polecicie jakies inne, fajne polarki??? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 29, 2005 Report Share Posted October 29, 2005 Polar plus Alaska? No to faktycznie jesteś zmarźluch :) Weź igłe z nitką, tasiemke odpowiedniego koloru i okrągłą gumke. Zrób szlufki i przewlecz gumke. Dołóż takie zaciskowe kulki lub wałeczki i nie podwiewa. Wszystko kupisz w pasmanterii :) 30 minut roboty Quote Link to post Share on other sites
Saint Posted November 2, 2005 Author Report Share Posted November 2, 2005 Panowie ja juz nie wiem nic :? zakładam moją Alaske i juz teraz mi czasem zimno :? glownie w okolicach pasa :? co prawda jest ona luźna, tzn nie przylega zbytnio do ciała - ale czy to mozliwe zeby az tak wtedy podwiewalo od spodu??? a jak sciagne sciagacz troche bardziej to wyglada dziadowsko :? co poradzicie??? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 2, 2005 Report Share Posted November 2, 2005 Jeżeli wygląda kiepsko po ściągnieciu w pasie to kupiles za dużą. Quote Link to post Share on other sites
Maku89 Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Odgrzewam kotleta.. Jak jest z nieprzemakalnością? Można w tym spokojnie wyjść na deszcz? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Nie. To nie jest kurtka przeciwdeszczowa. Quote Link to post Share on other sites
Saint Posted November 10, 2006 Author Report Share Posted November 10, 2006 Nie. To nie jest kurtka przeciwdeszczowa. Faktycznie przeciwdeszczowa ona nie jest - ale mi jeszcze nigdy nie przemokla tak zebym mial mokra bluze czy swetr ktory mialem pod spodem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Może dlatego, że w zimie raczej rzadko pada deszcz? Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Żeby było jasne,te N3B z SpecShopu to repliki oryginałów firmy mil-tec. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 repliki oryginałów firmy mil-tec Ze niby jak? Miltec robi oryginaly? Pierwsze slysze :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Repliki oryginałów to nie oryginały . Ale akurat Alaska jest niezła .Ze ściągaczem po prawie roku użytkowania ( kurtka ) zero problemu , tylko kieszenie boczne mogły by być inaczej zaprojektowane. Quote Link to post Share on other sites
WojtiGazdi Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Pozdrawiam, moja opinia o N3B: ciepła kurtka, w sam raz na najgorsze - jakie pamiętam - polskie zimy, po odpowiednim zabezpieczeniu od dołu nie podwiewa. Niesamowicie głęboki kaptur - można go założyć na hełm M1 i jeszcze zakrywa twarz. Wada - mój egzemlarz po 3 latach używania musiał mieć wymieniony zamek - grube zęby się w killku miejscach wyłamały. Kurteczka ma już 7 rok i dalej jest w użyciu. Można polecić dla zmarzluchów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts